Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zdravstveni centar Vranje

 • Dom zdravlja Vranje

  Na proleće počinje rekonstrukcija Bolnice u Vranju

  Kompletno sređene trokrevetne bolničke sobe, od podova i zidova, do klime i posebnih toaleta, kao i sve službe u Bolnici pod jednim krovom koje će biti pristupačne i osobama sa invaliditetom, dobiće Vranjanci u naredne 2 godine, kada bi trebalo da bude završeno kompletno uređenje paviljonskog dela stare Bolnice.

  detaljnije
 • Dom zdravlja Vranje

  Vranju 1,44 milijarda za rekonstrukciju stare Bolnice

  Prema ugovoru koji je Grad potpisao sa Vladom Srbije, paviljonski deo vranjske Bolnice biće uskoro rekonstruisan, što podrazumeva kompletno spoljašnje i unutrašnje uređenje celog kompleksa, a počeće se od Internog odeljenja koje je i najveće. Tender će, kažu u Bolnici, biti raspisan za nekoliko dana, a početak radova se očekuje na proleće.

  detaljnije
 • Dom zdravlja Vranje

  Posao za 43 lekara, tehničara, defektologa i farmaceuta u Vranju

  Kako bi se omogućila zdravstvena zaštita u ruralnim područjima u blizini Vranja i upotpunio kadar u vranjskom Zdravstvenom centru, posao će dobiti 43 zdravstvena radnika, a biće angažovani i stomatološki i farmaceutski tehničari i logopedi. Takođe, u planu je i formiranje službe kućnog lečenja u Vranjskoj Banji.

  (4) detaljnije
 • Dom zdravlja Vranje

  Evropska nedelja prevencije raka grlića materice obeležiće se i u Vranju

  Kako bi se ženama skrenula pažnja na to koliko je rak grlića materice opasan, a koliko je bitna prevencija kod te bolesti, Centar za prevenciju vranjskog Doma zdravlja organizovaće tribine o zaštiti reproduktivnog zdravlja u Evopskoj nedelji prevencije raka grlića materice, od 20. do 26. januara.

  detaljnije
 • krv dobrovoljno davanje krvi foto i.m.

  Dobrovoljno davanje krvi u vranjskom Zdravstvenom centru

  Svi Vranjanci koji to žele, kao i zaposleni u vranjskom Zdravstvenom centru, moći će dobrovoljno da daju krv u sredu, 15. januara od 8:30 do 13 sati u sali Doma zdravlja na drugom spratu.

  detaljnije
 • GAK-foto-V-Milic

  Bebac: Porodilišta na jugu prema oceni mama najgora u Srbiji

  Da nije svejedno u kom gradu se žena porađa pokazalo je istraživanje portala "Bebac" u kome je više od 12.000 mama podelilo iskustvo sa porođaja, a najgore su ocenjena porodilišta u Nišu, Leskovcu, Vranju i Pirotu. Porodilje su najmanje zadovoljne uslovima boravka, gde ističu nehigijenu, a opšti utisak mama sa juga je da im lekari i sestre pomažu tek kada prime neki poklon.

  (8) detaljnije
 • Izložba radova

  Grad donirao projektor Dnevnoj psihijatarskoj bolnici u Vranju

  Zahvaljujući novom projektoru koji je Dnevna psihijatarska bolnica dobila od Lokalne samouprave, korisnici i zaposleni na njemu moći će da svoje aktivnosti organizuju na mnogo bolji i kvalitetniji način. Takođe, kažu iz Zdravstvenog centra, pacijenti ove Bolnice za vreme praznika organizovaće prodajnu izložbu rukotvorina nastalih u sklopu terapije, koju zainteresovani mogu da pogledaju svakog radnog dana od 12 sati.

  (1) detaljnije
 • Urgentno odeljenje Vranje

  Zaposleni u vranjskom Urgentnom za 20 godina zbrinuli više od 80.000 pacijenata

  Krenuli su kao Prijemno-trijažna služba i s godinama menjali imena, ali zaposleni u Urgentnom odeljenju u Vranju 20 godina brinu o pacijentima. Za 2 decenije, koliko zvanično postoje, kroz njihovo odeljenje prošlo je više od 80.000 pacijanata. Trenutno rade sa 6 lekara specijalista i 2 opšte prakse, a jubilej obeležavaju pod sloganom “Bili smo 20 godina sa Vama kada vam je bilo najteže”.

  detaljnije
 • lekari

  Besplatni preventivni pregledi ponovo na jugu Srbije

  Građani sa ili bez zdravstvene knjižice moći će u nedelju, 3. novembra od 8 do 16 sati besplatno da urade mamografski i neurološki pregled, ali i da provere vid, krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Akcija se organizuje u zdravstvenim ustanovama u Nišu, Pirotu, Prokuplju, Leskovcu, Vranju i drugim gradovima na jugu.

  (3) detaljnije
 • vojnici

  Šest povređenih vojnika u nezgodi kraj Vranja prebacuje se u Niš

  Od 23 vojnika koji su juče povređeni u nezgodi kod Vranja kada se autobus prevrnuo, dvojica su još juče transportovana za Niša, a četvorica koja imaju potres mozga biće prevezena u nišku Vojnu bolnicu u toku dana.

  detaljnije
 • zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Preminuo pacijent koji je skočio sa vranjske Opšte bolnice

  Muškarac koji je sinoć skočio sa trećeg sprata Internog odeljenja vranjske Bolnice, preminuo je par sati nakon pokušaja samoubistva, uprkos brojnim pokušajima lekara da mu sačuvaju život.

  (6) detaljnije
 • proslava medicinari vranje

  U Vranju dve proslave Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara

  Medicinski radnici iz cele Srbije okupili su se u Vranju kako bi proslavili “svoj dan”, a svečanost su dva udruženja organizovala nezavisno jedni od drugih na dve lokacije - u Domu vojske i lokalnom restoranu.

  detaljnije
 • zdravstveni centar

  Preventivni pregledi sluha u martu u Zdravstvenom centru Vranje

  Naredne tri nedelje, počev od 14. marta, Zdravstveni centar u Vranju organizuje akciju besplatnih preventivnih pregleda sluha. Građani će imati prilike da na preglede odu svake srede i četvrtka do kraja meseca u ORL ambulanti, u terminu od 10 do 14 sati.

  detaljnije
 • porodiliste presevo foto il.m

  Preševo u sistemu "eBeba"

  Od 25. januara opština Preševo priključena je jedinstvenom upravnom mestu "eBeba" gde se mogu podnositi zahtevi za ostvarivanje prava na roditeljski dodatak. Početkom decembra prošle godine na sistem za elektronsku prijavu novorođenčadi u Zdravstvenom centru Vranje roditeljima je omogućena elektronska prijava za još 6 opština činjskog okruga

  detaljnije
 • Fabrici na jugu Srbije foto i.m.

  Fabrici u Vranju: Nastavićemo da ulažemo u ovaj kraj Srbije

  Izgradnja Hirurškog bloka u Vranju, uređenje Slobodne zone, rekonstrukcija Prihvatnog centra u Bosilegradu, samo su neki od projekata koji su u Pčinjskom okrugu završeni uz podršku Evropske unije. Šef delegacije u Srbiji Sem Fabrici kaže da će nastaviti sa ulaganjem u ovaj kraj Srbije.

  detaljnije
 • 800x600-maska-grip-foto-aleksandar-kostic

  Raste broj obolelih sa simptomima gripa u Pčinjskom okrugu

  Broj obolelih od gripa u Pčinjskom okrugu dostigao je do sada cifru od 1.102 i beleži se intezivan rast, kaže epidemiolog dr Slađan Stanković. U ovom trenutku 19 osoba je sa težom kliniičkom slikom hospitalizovano na infektivnom odeljenju, ali zasad nema životno ugroženih.

  detaljnije
 • zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Kod 3 pacijenta u Vranju potvrđen virus gripa

  Iako je broj pacijenata sa respiratornim infekcijama u porastu, u Vranju je kod 3 pacijenta klinički potvrđeno da imaju grip tipa H1N1, saopštila je danas direktorka vranjskog Zdravstvenog centra Ljiljana Antić. I dalje na snazi zabrana posete pacijentima.

  detaljnije
 • policija

  Izboden mladić u kafani u Bujanovcu, napadač uhapšen

  Težak incident, u kome je jedan mladić izboden nožem, dogodio se u ranim jutarnim satima u jednoj kafani u Bujanovcu, potvrđeno je Južnim vestima u vranjskoj policiji. Izbodeni mladić je na lečenju, a napadača koji je bio u bekstvu policija je pronašla i uhapsila.

  detaljnije
 • bolnica vranje

  Zabranjene posete i u vranjskoj Bolnici

  Zbog sve većeg broja obolelih od gripa i drugih respiratornih infekcija na svim odeljenjima vranjske Bolnice zabranjene su posete pacijentima. Porodice i prijatelji ne mogu u posete svojima u bolnicama u Pirotu, Prokuplju i Leskovcu, kao i u Kliničkom centru u Nišu, gde je već ranije uvedena zabrana.

  detaljnije
 • radovanovic u vranju foto i.m

  Onkološki konzilijumi niških lekara od sada i u Vranju

  Od sledeće nedelje onkološki pacijenti iz Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga neće morati da putuju u Niš na preglede konzilijuma, jer će lekari konsultanti dolaziti iz Niša u Vranje, gde će jednom nedeljno biti organizovani konzilijumi za razne vrste karcinoma. Pacijenti će moći da dobiju i mišljenje o terapiji koju će primati u Dnevnoj onkološkoj bolnici u Vranju.

  (4) detaljnije