Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zdravstveni centar Vranje

 • zdravstveni centar Vranje foto i.m

  DRI: Zdravstveni centar Vranje "zaboravio" oko 2 miliona evra u završnom računu

  Negativno mišljenje za finansijske izveštaje dobio je vranjski Zdravstveni centar nakon što je nepotpuno i netačno iskazao podatke u završnom računu za prethodnu godinu od najmanje 247, 4 miliona dinara. Nepravilno isplaćivane i zarade, utvrdila je Državna revizorska institucija.

  (2) detaljnije
 • klinicki centar

  Opet veliko interesovanje Nišlija za preventivne preglede

  Oko 750 građana je i ovog meseca u sklopu akcije besplatnih preventivnih pregleda, kako kažu u niškom Kliničkom centru, odradilo ultrazvuk stomaka, a žene mamografski pregled. Veliki broj njih je proverilo i krvnu sliku u niškom Domu zdravlja. U Vranju obavljeno kod 249 pacijenata obavljeno 280 pregleda.

  (4) detaljnije
 • knjige foto aleksandar kostic

  Nove donacije knjiga za biblioteku Zdravstvenog centra Vranje

  U okviru akcije "Knjigom u bolnice" Srpskog lekarskog društva, biblioteka vranjskog Zdravstvenog centra Vranje bogatija je za 127 novih naslova beletristike i 52 naslova iz književnosti za decu. Akciji se, pored brojnih pojedinaca, pridružila i Narodna biblioteka Srbije.

  detaljnije
 • zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Poginuo pacijent koji je skočio sa prozora Zdravstvenog centra Vranje

  Iz bolničke sobe, sa trećeg sprata Internog odeljenja, u petak uveče nešto pre 22 sata, skočio je pacijet, koji je sat vremena kasnije, kako kažu u Zdravstvenom centru Vranje, uprkos trudu lekara, podlegao povredama. Policija je obavila uviđaj, dodaju, a obdukcija nije naložena, jer nije bilo sumnjivih okolnosti.

  (3) detaljnije
 • Urucenje donacije knjiga foto i.m.

  Bolnica u Vranju dobila mini-biblioteke za pacijente

  U akciji Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, u proteklih godinu i po dana prikupljeno je preko 2.000 knjiga uz pomoć kojih su formirane bolničke mini-biblioteke na odeljenjima vranjskog Zdravstvenog centra.

  detaljnije
 • hiruški blok

  Nakon 13 godina bliži se kraj radova na Hirurškom bloku u Vranju

  Građevinski radovi na novom Hirurškom bloku vranjskog Zdravstvenog centra, započeti još 2005. godine, biće okončani 20. septembra, potvrdila je za "Južne vesti" direktorka ove zdravstvene ustanove dr Ljiljana Antić, pa bi tako i najteži hiruški zahvati ubuduće trebalo da se rade u novoj zgradi i mnogo boljim uslovima i za lekare i pacijente.

  detaljnije
 • Zdravstveni centar Vranje foto i.m

  Novi načelnici odeljenja u vranjskoj Bolnici

  Iako tek nedavno postavljena, direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić nastavlja sa reorganizacijom rada i promenom čelnih ljudi u ovoj zdravstvenoj ustanovi sa nagomilanim problemima. Do promena je sada došlo i na čelnim pozicijama ginekologije, laboratorije, hirurgije i na Odeljenju fizikalne medicine.

  detaljnije
 • zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Nova direktorka imenovala i nove rukovodioce u Zdravstvenom centru Vranje

  Nakon što je u petak imenovana za v. d. direktora vranjskog Zdravstvenog centra, dr Ljiljana Antić formirala je tim svojih najbližih saradnika, pa će tako Bolnicom rukovoditi hirurg Saša Đorđević, dok će u Domu zdravlja upravnik ostati Jadranka Ajdanović. Promenjeni su i šefovi službe finansija i nemedicinskih poslova, a sa novim timom direktorka će pokušati da reši nagomilane probleme i dug od skoro 300 miliona dinara zbog kojeg je račun u blokadi od 2016. godine.

  detaljnije
 • Dr Ljiljana Antic Vranje foto i.m

  Ljiljana Antić nova direktorka vranjskog Zdravstvenog centra

  Rešenjem Ministarstva zdravlja, dr Ljiljana Antić, specijalista interne medicine, imenovana je za vršioca dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Vranju, potvrđeno je Južnim vestima u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Ona će danas preuzeti funkciju od dosadašnjeg direktora dr Dragana Veličkovića koji je pre dvadesetak dana podneo ostavku.

  detaljnije
 • zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Vranjski Zdravstveni centar i dalje bez direktora

  Iako je proslo više od 15 dana od ostavke direktora dr Dragana Veličkovića, Ministarstvo zdravlja se još nije oglasilo da li će ostavka biti prihvaćena i ko će biti novi direktor Zdravstvenog centra kojim trenutno upravlja pravnica Lidija Stojković.

  (2) detaljnije
 • velickovic

  Direktor vranjske bolnice podnosi ostavku

  Iako je Dragan Veličković, direktor vranjskog Zdravstvenog centra, za „Vranje news“ potvrdio je da je podneo ostavku, njegova ostavka nije, kako saznajemo, formalno pravno zavedena.

  (3) detaljnije
 • ekg

  Ponovo besplatni pregledi na jugu Srbije

  Bez uputa i knjižice, u nedelju 20. maja građani će moći u Nišu, Leskovcu, Prokuplju i Vranju da obave besplatne preventivne preglede. Ovog puta, navode iz zdravstvenih ustanova na jugu Srbije, planirani su pregledi srca, kože i provera holesterola.

  detaljnije
 • hitna pomoc vranje foto i.m.

  Lekaru vranjske Hitne pomoći ukinut pritvor

  Lekaru optuženom za nepružanje lekarske pomoći za koga se tvrdilo da je pijan došao na intervenciju kada je preminula pacijentkinja iz vranjskog naselja Sobine, ranije određen pritvor do 30 dana ukinut je posle samo 3 dana, nakon što su saslušani svi svedoci i on će se braniti sa slobode. Advokat optuženog tvrdi da je lekar fizički napadnut i sprečen da interveniše.

  (2) detaljnije
 • hitna pomoc vranje foto i.m.

  Pijanom lekaru vranjske Hitne pomoći određen pritvor

  Lekaru specijalisti koji je tokom vikenda pijan krenuo na intervenciju i nije bio u stanju da pruži medicinsku pomoć pacijentkinji koja je potom preminula, određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo nepružanje lekarske pomoći, ali i zbog opasnosti uticaja na svedoke.

  (2) detaljnije
 • hitna pomoc vranje foto i.m.

  Pijanog lekara terete za smrt pacijentkinje

  U noći između petka i subote u Zdravstvenom centru u Vranju odvijala se prava drama, a priča slična filmskoj dovela je do hapšenja lekara vranjske Hitne pomoći koji se tereti za smrt pacijentkinje, jer je, potvrđuje policija, pijan krenuo na intervenciju i nije bio u stanju da joj ukaže medicinsku pomoć, zbog čega je kasnije priveden i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati.

  (1) detaljnije
 • Lekar terenfoto i.m

  Vranje finansira rad 16 lekara u seoskim sredinama

  U saradnji sa Zdravstvenim centrom, Grad će finansirati rad 16 lekara koji će lečiti ljude u ruralnim područjima i perifernim gradskim naseljima na teritoriji Vranja, čime će se pomoći pre svega starijem stanovništvu.

  detaljnije
 • zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Ministarstvo ponovo šalje direktora leskovačke Bolnice da "zavede red" u Vranju

  Nakon niza incidenata sa smrtnim ishodom u Zdravstvenom centru Vranje, Ministarstvo, kao i pre 2 godine, šalje u Vranje direktora leskovačke Opšte bolnice Dr Nebojšu Dimitrijevića kako bi "zaveo red" u toj ustanovi. Osim potvrde da je dobio nalog Ministarstva, Dimitrijević zasad ne otkriva da li će doći do smene rukovodstva Zdravstvenog centra.

  (1) detaljnije
 • Veličković: Utvrdićemo činjenice oko smrti nerođene bebe u Vranju

  Nakon što je bračni par iz Vranja nedavno za smrt bebe pri porođaju okrivio lekare jer porođaj, po njima, nije na vreme obavljen, direktor Zdravstvenog centra Dragan Veličković kaže da su uzete izjave svih aktera i čeka se nadzor zdravstvene inspekcije Ministarstva. Disciplinski postupak pokrenut i za prethodna dva slučaja kada je nastradao pacijent koji je ispao iz saniteta, ali i za smrt žene zbog, navodno, neodazivanja Hitne pomoći na poziv.

  (1) detaljnije
 • zdravstveni centar Vranje foto i.m

  Bračni par za smrt bebe na porođaju krivi vranjske lekare

  Saša i Jelena Ivanović koji su prošle nedelje ostali bez bebe na porođaju, za smrt deteta okrivili su lekare ginekologije u vranjskom Zdravstvenom centru, tvrdeći da porođaj nije na vreme obavljen, jer su na prijemu svi rezultati bili dobri. Iz Zdravstvenog centra kažu da ispituju sve okolnosti ovog slučaja.

  (3) detaljnije
 • hitna

  Na umrlici okrivili lekare za smrt Vranjanke

  Na umrlicama koje su izlepljene po Vranju, porodica preminule žene tvrdi da je umrla "zbog neblagovremene intervencije i nesavesnog rada dežurne ekipe Hitne pomoći grada Vranja“. Dok komšije tvrde da je Hitna pomoć odbila da dođe po pozivu, u vranjskom Zdravstvenom centru kažu da je formirana Komisija za vanredni stručni nadzor i obavešten je zdravstveni inspektor.

  (4) detaljnije