Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zdravstveni centar Vranje

 • ekg

  Ponovo besplatni pregledi na jugu Srbije

  Bez uputa i knjižice, u nedelju 20. maja građani će moći u Nišu, Leskovcu, Prokuplju i Vranju da obave besplatne preventivne preglede. Ovog puta, navode iz zdravstvenih ustanova na jugu Srbije, planirani su pregledi srca, kože i provera holesterola.

  detaljnije
 • hitna pomoc vranje foto i.m.

  Lekaru vranjske Hitne pomoći ukinut pritvor

  Lekaru optuženom za nepružanje lekarske pomoći za koga se tvrdilo da je pijan došao na intervenciju kada je preminula pacijentkinja iz vranjskog naselja Sobine, ranije određen pritvor do 30 dana ukinut je posle samo 3 dana, nakon što su saslušani svi svedoci i on će se braniti sa slobode. Advokat optuženog tvrdi da je lekar fizički napadnut i sprečen da interveniše.

  (2) detaljnije
 • hitna pomoc vranje foto i.m.

  Pijanom lekaru vranjske Hitne pomoći određen pritvor

  Lekaru specijalisti koji je tokom vikenda pijan krenuo na intervenciju i nije bio u stanju da pruži medicinsku pomoć pacijentkinji koja je potom preminula, određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo nepružanje lekarske pomoći, ali i zbog opasnosti uticaja na svedoke.

  (2) detaljnije
 • hitna pomoc vranje foto i.m.

  Pijanog lekara terete za smrt pacijentkinje

  U noći između petka i subote u Zdravstvenom centru u Vranju odvijala se prava drama, a priča slična filmskoj dovela je do hapšenja lekara vranjske Hitne pomoći koji se tereti za smrt pacijentkinje, jer je, potvrđuje policija, pijan krenuo na intervenciju i nije bio u stanju da joj ukaže medicinsku pomoć, zbog čega je kasnije priveden i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati.

  (1) detaljnije
 • Lekar terenfoto i.m

  Vranje finansira rad 16 lekara u seoskim sredinama

  U saradnji sa Zdravstvenim centrom, Grad će finansirati rad 16 lekara koji će lečiti ljude u ruralnim područjima i perifernim gradskim naseljima na teritoriji Vranja, čime će se pomoći pre svega starijem stanovništvu.

  detaljnije
 • zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Ministarstvo ponovo šalje direktora leskovačke Bolnice da "zavede red" u Vranju

  Nakon niza incidenata sa smrtnim ishodom u Zdravstvenom centru Vranje, Ministarstvo, kao i pre 2 godine, šalje u Vranje direktora leskovačke Opšte bolnice Dr Nebojšu Dimitrijevića kako bi "zaveo red" u toj ustanovi. Osim potvrde da je dobio nalog Ministarstva, Dimitrijević zasad ne otkriva da li će doći do smene rukovodstva Zdravstvenog centra.

  (1) detaljnije
 • Veličković: Utvrdićemo činjenice oko smrti nerođene bebe u Vranju

  Nakon što je bračni par iz Vranja nedavno za smrt bebe pri porođaju okrivio lekare jer porođaj, po njima, nije na vreme obavljen, direktor Zdravstvenog centra Dragan Veličković kaže da su uzete izjave svih aktera i čeka se nadzor zdravstvene inspekcije Ministarstva. Disciplinski postupak pokrenut i za prethodna dva slučaja kada je nastradao pacijent koji je ispao iz saniteta, ali i za smrt žene zbog, navodno, neodazivanja Hitne pomoći na poziv.

  (1) detaljnije
 • zdravstveni centar Vranje foto i.m

  Bračni par za smrt bebe na porođaju krivi vranjske lekare

  Saša i Jelena Ivanović koji su prošle nedelje ostali bez bebe na porođaju, za smrt deteta okrivili su lekare ginekologije u vranjskom Zdravstvenom centru, tvrdeći da porođaj nije na vreme obavljen, jer su na prijemu svi rezultati bili dobri. Iz Zdravstvenog centra kažu da ispituju sve okolnosti ovog slučaja.

  (3) detaljnije
 • hitna

  Na umrlici okrivili lekare za smrt Vranjanke

  Na umrlicama koje su izlepljene po Vranju, porodica preminule žene tvrdi da je umrla "zbog neblagovremene intervencije i nesavesnog rada dežurne ekipe Hitne pomoći grada Vranja“. Dok komšije tvrde da je Hitna pomoć odbila da dođe po pozivu, u vranjskom Zdravstvenom centru kažu da je formirana Komisija za vanredni stručni nadzor i obavešten je zdravstveni inspektor.

  (4) detaljnije
 • zdravstveni centar Vranje foto i.m

  Veliko interesovanje Vranjanaca za besplatne preventivne preglede

  U drugoj akciji besplatnih pregleda u vranjskom Zdravstvenom centru, svoje zdravlje kod ginekologa i urologa je u nedelju proverilo ukupno 617 građana iz Vranja i okoline. Ministarstvo akcije besplatnih pregleda najavljuje jednom meečno u svim gradovima.

  detaljnije
 • opsta medicina ilustracija foto aleksandar kostic

  Besplatni preventivni pregledi i u ostalim gradovima na jugu Srbije

  Besplatno merenje šećera u krvi, merenje krvnog pritiska i EKG za one koji nemaju zdravstvenu knjižicu, a žive na teritoriji Leskovca, Vranja i Pirota, obavljaće se u nedelju, 17. septembra. Akcija preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja, prema najavama ministra Lončara, obavljaće se jednom mesečno svuda u Srbiji.

  detaljnije
 • Dusan Stojkovic privatna arhiva

  In memoriam: Dr Dušan Stojković

  Poznati vranjski ginekolog dr Dušan Stojković nastradao je u svojoj 63. godini 31. jula u saobraćajnoj nesreći kod Predejana.

  detaljnije
 • 6 godina od smrti male Dijane; foto: privatna arhiva

  Ponavlja se suđenje lekarima optuženim za smrt male Dijane

  Ni 6 godina kasnije se ne zna ko je kriv za smrt petogodišnje Dijane Marinković. Zbog "bitne povrede postupka" Apelacioni sud u Nišu je ukinuo presudu vranjskog Osnovnog suda kojom su dvojica lekara osuđena na po 3 godine zatvora, i time zapravo odlučio da se ponovi veći deo suđenja.

  (1) detaljnije
 • knjige za zdravstveni centar foto i.m. 1

  Prikupljeno preko 1.500 knjiga za biblioteke u Zdravstvenom centru

  Akcija grupe entuzijasta "Knjige za Zdravstveni centar" kojom se prikupljaju knjige za bolničke biblioteke u Vranju ima sve veći odziv, a do sada je prikupljeno preko 1.500 knjiga. Akcija se nastavlja, a knjige se mogu ostaviti u Narodnom univerzitetu u Vranju.

  detaljnije
 • knjige za zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Vranjski odbornici prikupljali knjige za bolničke biblioteke

  Oko 50 knjiga prikupljeno je na današnjoj sednici vranjske Skupštine u okviru akcije opremanja bolničkih biblioteka u Zdravstvenom centru Vranje. Akcija zvanično počinje 15. februara prikupljanjem knjiga na više lokacija u Vranju.

  detaljnije
 • Knjige foto i.m.

  Prikupljaju knjige za bolničke biblioteke u Vranju

  Grupa entuzijasta iz Vranja pokrenula je putem društvenih mreža akciju prikupljanja knjiga kako bi nekoliko odeljenja vranjske bolnice dobila mini-biblioteke namenjene pacijentima. Knjige se mogu poslati i poštom,a prikupljaće se i na nekoliko lokacija u gradu od 15. februara.

  detaljnije
 • Ginekologija Vranje foto i.m.

  Majka pobegla iz porodilišta i ostavila tek rođenu bebu

  Žena koja je u vranjskom porodilištu rodila zdravog dečaka, nakon dve nedelje je ostavila bebu i pobegla iz porodilišta. O bebi trenutno brinu lekari i medicinske sestre.

  detaljnije
 • Preminuo još jedan muškarac u Vranju zbog smrzavanja

  Rano jutros u vranjskoj bolnici preminuo je 58-godišnji muškarac iz poljaničkog sela Strešak koga je u ponedeljak mokrog i sa brojnim promrzlinama dovezla vatrogasno-spasilačka ekipa iz sela gde je živeo sam i u jako lošim uslovima. On je druga žrtva smrzavanja u Vranju ove zime.

  detaljnije
 • ezdravstveni centar Vranj

  Slučaj lekara iz Vranja: Fer presuda ili političke igre?

  Nepravosnažnu presudu dvojice lekara iz Zdravstvenog centra u Vranju, kojom su osuđeni na kaznu zatvora, kolege iz Službe za anesteziju i reanimaciju vide kao “zadovoljenje nečijih političkih apetita”, dižu glas i ukazuju na propuste u sudskom procesu.

  (2) detaljnije