Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zdravstveni centar Vranje

 • 800x600-maska-grip-foto-aleksandar-kostic

  Raste broj obolelih sa simptomima gripa u Pčinjskom okrugu

  Broj obolelih od gripa u Pčinjskom okrugu dostigao je do sada cifru od 1.102 i beleži se intezivan rast, kaže epidemiolog dr Slađan Stanković. U ovom trenutku 19 osoba je sa težom kliniičkom slikom hospitalizovano na infektivnom odeljenju, ali zasad nema životno ugroženih.

  detaljnije
 • zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Kod 3 pacijenta u Vranju potvrđen virus gripa

  Iako je broj pacijenata sa respiratornim infekcijama u porastu, u Vranju je kod 3 pacijenta klinički potvrđeno da imaju grip tipa H1N1, saopštila je danas direktorka vranjskog Zdravstvenog centra Ljiljana Antić. I dalje na snazi zabrana posete pacijentima.

  detaljnije
 • policija

  Izboden mladić u kafani u Bujanovcu, napadač uhapšen

  Težak incident, u kome je jedan mladić izboden nožem, dogodio se u ranim jutarnim satima u jednoj kafani u Bujanovcu, potvrđeno je Južnim vestima u vranjskoj policiji. Izbodeni mladić je na lečenju, a napadača koji je bio u bekstvu policija je pronašla i uhapsila.

  detaljnije
 • bolnica vranje

  Zabranjene posete i u vranjskoj Bolnici

  Zbog sve većeg broja obolelih od gripa i drugih respiratornih infekcija na svim odeljenjima vranjske Bolnice zabranjene su posete pacijentima. Porodice i prijatelji ne mogu u posete svojima u bolnicama u Pirotu, Prokuplju i Leskovcu, kao i u Kliničkom centru u Nišu, gde je već ranije uvedena zabrana.

  detaljnije
 • radovanovic u vranju foto i.m

  Onkološki konzilijumi niških lekara od sada i u Vranju

  Od sledeće nedelje onkološki pacijenti iz Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga neće morati da putuju u Niš na preglede konzilijuma, jer će lekari konsultanti dolaziti iz Niša u Vranje, gde će jednom nedeljno biti organizovani konzilijumi za razne vrste karcinoma. Pacijenti će moći da dobiju i mišljenje o terapiji koju će primati u Dnevnoj onkološkoj bolnici u Vranju.

  (4) detaljnije
 • Dr Vladimir Stamenkovic Vranje in memoriam

  In memoriam: dr Vladimir Stamenković

  U Vranju je danas iznenada u 61. godini preminuo urolog dr Vladimir Stamenković, bivši direktor Zdravstvenog centra Vranje.

  (1) detaljnije
 • Hirurski-blok,-vranje,-foto-im

  Posle 13 godina od početka gradnje, otvoren novi Hirurški blok u Vranju

  U Vranju je, nakon 13 godina od početka gradnje, otvoren novi Hirurški blok, koji bi pacijentima iz Pčinjskog i Kososvsko-pomoravskog okruga trebalo znatno da olakša operativni i postoperativni tok lečenja koji u bolnici paviljonskog tipa, kakva je vranjska, nije bio jednostavan. Objekat je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je Zdravstveni centar u Vranju deo napretka zemlje.

  (6) detaljnije
 • Doktor

  Na jugu Srbije ponovo besplatni zdravstveni pregledi

  Građani koji nemaju zdravstvenu knjižicu moći će u nedelju, 16. decembra, od 8 do 16 sati, besplatno da urade pulmološke preglede i analize krvi na tumor markere debelog creva, ali i da provere vid. Akcija se organizuje u zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Prokuplju i Vranju.

  (1) detaljnije
 • zdravstveni centar Vranje foto i.m

  DRI: Zdravstveni centar Vranje "zaboravio" oko 2 miliona evra u završnom računu

  Negativno mišljenje za finansijske izveštaje dobio je vranjski Zdravstveni centar nakon što je nepotpuno i netačno iskazao podatke u završnom računu za prethodnu godinu od najmanje 247, 4 miliona dinara. Nepravilno isplaćivane i zarade, utvrdila je Državna revizorska institucija.

  (2) detaljnije
 • klinicki centar

  Opet veliko interesovanje Nišlija za preventivne preglede

  Oko 750 građana je i ovog meseca u sklopu akcije besplatnih preventivnih pregleda, kako kažu u niškom Kliničkom centru, odradilo ultrazvuk stomaka, a žene mamografski pregled. Veliki broj njih je proverilo i krvnu sliku u niškom Domu zdravlja. U Vranju obavljeno kod 249 pacijenata obavljeno 280 pregleda.

  (4) detaljnije
 • knjige foto aleksandar kostic

  Nove donacije knjiga za biblioteku Zdravstvenog centra Vranje

  U okviru akcije "Knjigom u bolnice" Srpskog lekarskog društva, biblioteka vranjskog Zdravstvenog centra Vranje bogatija je za 127 novih naslova beletristike i 52 naslova iz književnosti za decu. Akciji se, pored brojnih pojedinaca, pridružila i Narodna biblioteka Srbije.

  detaljnije
 • zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Poginuo pacijent koji je skočio sa prozora Zdravstvenog centra Vranje

  Iz bolničke sobe, sa trećeg sprata Internog odeljenja, u petak uveče nešto pre 22 sata, skočio je pacijet, koji je sat vremena kasnije, kako kažu u Zdravstvenom centru Vranje, uprkos trudu lekara, podlegao povredama. Policija je obavila uviđaj, dodaju, a obdukcija nije naložena, jer nije bilo sumnjivih okolnosti.

  (3) detaljnije
 • Urucenje donacije knjiga foto i.m.

  Bolnica u Vranju dobila mini-biblioteke za pacijente

  U akciji Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, u proteklih godinu i po dana prikupljeno je preko 2.000 knjiga uz pomoć kojih su formirane bolničke mini-biblioteke na odeljenjima vranjskog Zdravstvenog centra.

  detaljnije
 • hiruški blok

  Nakon 13 godina bliži se kraj radova na Hirurškom bloku u Vranju

  Građevinski radovi na novom Hirurškom bloku vranjskog Zdravstvenog centra, započeti još 2005. godine, biće okončani 20. septembra, potvrdila je za "Južne vesti" direktorka ove zdravstvene ustanove dr Ljiljana Antić, pa bi tako i najteži hiruški zahvati ubuduće trebalo da se rade u novoj zgradi i mnogo boljim uslovima i za lekare i pacijente.

  detaljnije
 • Zdravstveni centar Vranje foto i.m

  Novi načelnici odeljenja u vranjskoj Bolnici

  Iako tek nedavno postavljena, direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić nastavlja sa reorganizacijom rada i promenom čelnih ljudi u ovoj zdravstvenoj ustanovi sa nagomilanim problemima. Do promena je sada došlo i na čelnim pozicijama ginekologije, laboratorije, hirurgije i na Odeljenju fizikalne medicine.

  detaljnije
 • zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Nova direktorka imenovala i nove rukovodioce u Zdravstvenom centru Vranje

  Nakon što je u petak imenovana za v. d. direktora vranjskog Zdravstvenog centra, dr Ljiljana Antić formirala je tim svojih najbližih saradnika, pa će tako Bolnicom rukovoditi hirurg Saša Đorđević, dok će u Domu zdravlja upravnik ostati Jadranka Ajdanović. Promenjeni su i šefovi službe finansija i nemedicinskih poslova, a sa novim timom direktorka će pokušati da reši nagomilane probleme i dug od skoro 300 miliona dinara zbog kojeg je račun u blokadi od 2016. godine.

  detaljnije
 • Dr Ljiljana Antic Vranje foto i.m

  Ljiljana Antić nova direktorka vranjskog Zdravstvenog centra

  Rešenjem Ministarstva zdravlja, dr Ljiljana Antić, specijalista interne medicine, imenovana je za vršioca dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Vranju, potvrđeno je Južnim vestima u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Ona će danas preuzeti funkciju od dosadašnjeg direktora dr Dragana Veličkovića koji je pre dvadesetak dana podneo ostavku.

  detaljnije
 • zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Vranjski Zdravstveni centar i dalje bez direktora

  Iako je proslo više od 15 dana od ostavke direktora dr Dragana Veličkovića, Ministarstvo zdravlja se još nije oglasilo da li će ostavka biti prihvaćena i ko će biti novi direktor Zdravstvenog centra kojim trenutno upravlja pravnica Lidija Stojković.

  (2) detaljnije
 • velickovic

  Direktor vranjske bolnice podnosi ostavku

  Iako je Dragan Veličković, direktor vranjskog Zdravstvenog centra, za „Vranje news“ potvrdio je da je podneo ostavku, njegova ostavka nije, kako saznajemo, formalno pravno zavedena.

  (3) detaljnije
 • ekg

  Ponovo besplatni pregledi na jugu Srbije

  Bez uputa i knjižice, u nedelju 20. maja građani će moći u Nišu, Leskovcu, Prokuplju i Vranju da obave besplatne preventivne preglede. Ovog puta, navode iz zdravstvenih ustanova na jugu Srbije, planirani su pregledi srca, kože i provera holesterola.

  detaljnije