Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

funkcioneri

  • Dejan Tričković predsednik Skupštine Vranja

    Prvi čovek parlamenta u Vranju na listi za subvencije za zamenu kotlova, kaže da niko nije odbačen zbog njega

    Predsednik Skupštine u Vranju Dejan Tričković bi posle završenog konkursa koji je trebalo da bude finansijska olakšica Vranjancima da zamene stolariju, kotlove za grejanje ili postave solarno grejanje, mogao da dobije 85.000 dinara za zamenu kotla jer je prvi na preliminarnoj rang listi. Predsednik Kolaicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović kaže za Južne vesti da to nije zakonski propisan sukob interesa, ali da je činjenica da o tome ko će dobiti novac odlučuju njegove kolege, te se prekršaj ogleda u moralnom kontekstu.

    (12) detaljnije
  • blace

    Direktorka predškolske ustanove u Blacu podnela ostavku, tvrdi da je trpela opstrukcije i pritisak vlasti

    Direktorka Predškolske ustanove “Prva radost” u Blacu Dobrila Stošić tvrdi da već 2 meseca lokalna samouprava u Blacu opstruiše njen rad kako bi je naterali da podnese ostavku, te da je zakazana sednica Upravnog odbora posle koje će nešto više znati o njenom statusu. Lokalni funkcioneri za koje kaže da navodno pozivaju telefonom radnike Predškolske ustanove i prete im da je bojkotuju, kažu da oni nemaju nikakve veze sa tim i da prvi put čuju da se tako nešto dešava.

    (7) detaljnije
  • Igor Novaković SPS Niš

    Igor Novaković položio za lobistu, ali kaže da to neće biti dok je funkcioner

    Zamenik predsednika niške skupštine, pre 5 godina hapšen zbog sumnje na korupciju, na društvenim mrežama objavio je da je u Agenciji za borbu protiv korupcije i da je položio ispit za lobistu. Lobiranjem, međutim, ne sme da se bavi. Ne zbog postupka koji nije okončan, već zato što je na javnoj funkciji i zabranjeno je zakonom. Novaković kaže da je ispit polagao jer je hteo da uči, ali i da bi pokušao da napravi studijski program posvećen upravo lobiranju.

    (23) detaljnije
  • DB funkcionerska2

    Gradonačelnik Niša u spornoj funkcionerskoj kampanji

    “Za našu decu” je najavljeni izborni slogan SNS za predstojeće izbore, a gradonačelnik Niša Darko Bulatović ga uveliko koristi i kada promoviše sebe i svoj rad kao gradonačelnik Niša. Pravnici kažu da ovo jeste jedna vrsta nezakonite funkcionerske kampanje, za koju od Agencije za borbu protiv korupcije funkcioner može da dobije upozorenje, a može da se pokrene i prekršajni postupak.

    (11) detaljnije
  • pčelica predstava funkcioneri

    Niški predškolci glumili funkcionere, za stručnjake je to manipulacija decom zarad političke propagande

    To što su niški predškolci Dečiju nedelju završili predstavom koju su igrali pred gradskim funkcionerima i to glumeći direktorku predškolske ustanove Svetlanu Mitić, gradonačelnika Darka Bulatovića i direktora JKP Mediana i izgovarajući političke floskule, brojni građani poslednjih dana komentarišu kao jezivo i nedopustivo. Sociološkinja Bojana Pucarević ističe da je reč o čistoj propagandi političkih aktivnosti i manipulaciji decom.

    (26) detaljnije
  • Pohvalili se i na svom sajtu

    Prva "Šeširijada" za decu u Pirotu - organizator SNS

    Programima koje su organizovale javne ustanove u Pirotu povodom Dečije nedelje, pridružio se i lokalni odbor SNS-a koji je u selu Poljska Ržana za decu organizovao "Šeširijadu" - takmičenje u pravljenju šešira. Da nema zloupotrebe dece i da u selu nije promovisana Srpska napredna stranka, smatra načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić koja je prisustvovala manifestaciji, dok advokat i bivši poverenik Rodoljub Šabić kaže da se očito radi o zloupotrebi dece.

    (6) detaljnije
  • gradski minu bus krece u pravcu vranja oko 13 h prokuplje foto lj.m.

    Zaposleni iz Prokuplja dočekuju Vučića u Vranju

    Kancelarije gradskih službi i ustanova u Prokuplju uglavnom su ostale prazne pre kraja radnog vremena, a oko 14 sati sa platoa Sportske hale oko 200 članova i simpatizera SNS-a, od kojih je većina zaposlenih u javnim ustanovama, krenulo je put Vranja kako bi "spontano" dočekali Vučića koji će u Vranju od 18 sati održati miting.

    (7) detaljnije
  • sarcevic

    Novinaru zbog teksta tužbom zapretio pomoćnik predsednika Opštine Vlasotince

    Pomoćnik predsednika Opštine Vlasotince Vladimir Kocić zapretio je da će tužiti dopisnika Regionalne informativne agencije "Jugpress" Vladimira Stamenkovića, objavljeno je na tom sajtu, a razlog je objavljivanje teksta o prostorijama Opštinskog veća, koje su bile prazne u toku radnog vremena.

    (3) detaljnije
  • Skupstina Vranje foto i.m.

    Promene pojedinih vranjskih funkcionera nakon ulaska SPS-a u vlast

    Posle koalicionog sporazuma naprednjaka i socijalista, na poslednjoj sednici Skupštine grada, odbornici su verifikovali ostavke dva većnika i razrešili dužnosti troje direktora javnih preduzeća, a na njihova mesta imenovali nove vršioce dužnosti iz redova socijalista.

    detaljnije
  • sps vranje foto i..m.

    Socijalistima "deo kolača" nakon ulaska u vranjsku vlast

    Kadrovi vranjskog SPS-a preuzeće funkcije koje su im pripale nakon koalicionog sporazuma sa naprednjacima, a prema rečima predsednika SPS-a Zorana Antića, oni će dobiti mesto pomoćnika gradonačelnika, 3 većnika i 3 direktora i poziciju zamenika načelnika Gradske uprave.

    detaljnije
  • Mićanović

    Funkcioner SNS-a obećao da će dati ostavku u Naisi

    Postavljanjem Slaviše Mićanovića, člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke i odbornika u Skupštini Beograda za člana svog Upravnog odbora, Ženski rukometni klub Naisa prekršio je Zakon o sportu. Sam Mićanović kaže da nije znao da ne sme da se lati ove funkcije i obećava da će uskoro podneti ostavku.

    (8) detaljnije
  • Gradska ku

    Građani pojedinim niškim funkcionerima platili dugove

    Iako je javni izvršitelj Miodrag Grujović nedavno izneo podatak da su dugove više od 10 javnih funkcionera u poslednjih 5 godina platili građani Niša, u Gradskoj upravi kažu da se to desilo samo jednom prošle godine, ali da je novac refundiran. Ipak, oni čije su dugove platile Nišlije su i zaposleni u javnim preduzećima i Kliničkom centru.

    (9) detaljnije
  • Uroš Radulović

    Raduloviću odbijen zahtev za obavljanje 2 funkcije

    Odborniku SNS u niškoj Skupštini Urošu Raduloviću iz Agencije za borbu protiv korupcije odbili su zahtev da preuzme i funkciju sekretara Skupštine Gradske opštine Medijana. Radulović nije želeo da odgovara na novinarska pitanja, pa je nepoznato hoće li se žaliti na ovakvo rešenje, za šta još ima vremena.

    (12) detaljnije
  • sladjan mladenovic sns bivsi predsednik Zitoradje foto lj.m.

    Smenjen predsednik Opštine Žitorađa

    Nakon inicijative 11 odbornika SNS-a, vladajuća većina u Žitorađi smenila je na poslednjoj sednici predsednika Opštine Slađana Mladenovića (SNS), a za novog predsednika je izabran Ivan Stanojević koji je pre 2 meseca iz SRS-a prešao u SNS.

    (1) detaljnije
  • Nenad Stankovic foto Aleksandar Kostic JUZNE VESTI

    Nenad Stanković izabran za većnika u Svrljigu

    Jedan od niških političara koji je promenio najviše stranaka ponovo je, sada ispred SNS-a, izabran na novu funkciju u Svrljigu, ovog puta kao opštinski većnik, nakon što je ranije obavljao funkciju pomoćnika predsednika te opštine.

    (15) detaljnije
  • Goran Cvetanovic sns leskovac foto Aleksandar Kostic

    Gradonačelniku Leskovca još jedna funkcija

    Prvi čovek Leskovca i lider naprednjaka u tom gradu Goran Cvetanović izabran je i za predsednika Skupštine osnivača preduzeća "Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga", gde zapravo nasleđuje gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića.

    (5) detaljnije
  • Zbog čega ne žele da odgovaraju građanima?; foto: arhiva JV

    Vlast beži od novinara: prepodne na sastancima, popodne odmaraju

    Prepodnevni sastanci koji traju satima, a potom odgovori da je "kraj radnog vremena", to su uglavnom izgovori koje javni funkcioneri u Nišu koriste da ne odgovore na novinarska pitanja o značajnim temama za građane. “Prebacivanje lopte” koriste kao beg od odgovornosti.

    (15) detaljnije
  • pisanje

    Direktorka niškog SKC-a ne ispunjava uslove za tu funkciju?

    Iako po zakonu direktor Studentskog kulturnog centra mora da ima najmanje 5 godina radnog angažmana u obrazovanju ili kulturi, v. d. direktorki Dragani Petković to nedostaje u radnoj biografiji. Dok se ona pravda "održanim edukacijama i objavljenim naučnim radovima", po mišljenju stručnjaka to nije radni angažman.

    (19) detaljnije
  • seminar

    Niški funkcioneri najmanje poštovali Zakon o agenciji za borbu protiv korupcije

    Poslednjih nekoliko godina Niš je bio u vrhu gradova koji nisu poštovali preporuke Agencije za borbu protiv korupcije. Osim što su funkcioneri i organi uprave kasnili sa dostavom informacija, u gradskoj upravi je bilo puno nepotizma i sukoba interesa.

    (8) detaljnije
  • slavkovic

    Slavković: Moja i plata gradonačelnika Niša su ponižavajuće

    Plata od 84.000 dinara za funkciju gradonačelnika i 74.000 dinara za njegovog zamenika su po mišljenju drugog čoveka Niša Ljubivoja Slavkovića ponižavajuće.

    (60) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: