Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

funkcioneri

  • ask 1

    Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

    Kancelarija Agencije za sprečavanje korupcije otvorena je u Nišu, pa građani sada ne moraju da idu u Beograd da bi prijavili javnog funkcionera za kog imaju dokaze da je prekršio zakon. Gradonačelnica Dragana Sotirovski poziva sve koji sumnjaju da funkcioneri rade protivzakonito da ostave podnesak i kaže da je otvaranje kancelarije dokaz da se gradska vlast ne plaši Agencije.

    (33) detaljnije
  • Gradska kuća

    Niški funkcioneri i korupcija - protiv koga su sve podnete prijave

    Načelnica niške uprave, doskorašnji vršilac dužnosti načelnika niške uprave, direktori kulturnih institucija i javnih preduzeća, zaposleni u sudovima, članovi gradskog veća i odbornici, kao i bivši gradonačelnik Grada Niša prijavljeni su Agenciji za sprečavanje korupcije. U periodu od 2019. do januara 2024. godine Agencija je primila više od dvadeset podnesaka u kojima se ukazuje sumnja u korupciju u organima javne vlasti u Nišu.

    (7) detaljnije
  • jovkovic

    Niškom funkcioneru SNS-a određen pritvor zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

    Zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj kao odgovorno lice Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija, naprednjaku i odborniku niške Skupštine Srđanu Jovkoviću određen je pritvor od 30 dana, saopšteno je Južnim vestima iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva.

    (11) detaljnije
  • pare, skripta, mladi

    Više od 230.000 evra iz niškog budžeta za pomoć javnim službenicima

    Svega 31 niški funkcioner i službenik odrekao se 40.000 dinara namenjenih za prevenciju bolesti i praćenje zdravstvenog stanja zaposlenih u organima i službama Grada Niša, koji im "pripada" na osnovu novog Kolektivnog ugovora. Iz Uprave za organe grada navode da je novac dobilo 687 službenika, što je umanjilo gradsku kasu pred sam kraj godine za više od 230.000 evra.

    (5) detaljnije
  • Blace

    Pevanje protiv Vučića u Blacu uzdrmalo vladajuću koaliciju: Socijalista ipak (ni)je smenjen

    Snimak funkcionera blačkog SPS-a i četvrtog sa liste za predstojeće izbore Dejana Dimitrijevića u kome vređa predsednika Srbije okačio je na svom Instagramu čak i Aleksandar Vučić, a na istoj mreži predsednik SPS-a Ivica Dačić je, uz izvinjenje, objavio da je on odmah isključen iz stranke i razrešen svih funkcija. Politički aktivisti u Toplici smatraju da svi socijalisti o Vučiću misle isto, ali ćute zbog fotelja, a predsednik SPS-a u Blacu kaže da Dačićevu tvrdnju o isključenju ne može da potvrdi jer on takve zvanične informacije za sada nema.

    (9) detaljnije
  • Skupština Grada Niša

    Gradonačelnica kaže da će se niški funkcioneri odreći solidarne pomoći

    Nakon što su niški funkcioneri gradskih uprava na stalnom radu prošle godine odbili da prime solidarnu pomoć od 40.000 dinara radi prevazilaženja energetske krize, gradonačelnica je objavila da će i ove godine odbiti istu pomoć, namenjenu za zdravstvene preglede.

    (11) detaljnije
  • vodič sotirovski

    Ponašanje Sotirovski prema novinarima prvi primer "kako ne treba" u Vodiču za političare 

    Dogovor gradskih funkcionera u Nišu da ne odgovaraju na pitanja novinara Južnih vesti , kao i drugih medija koji "njihove odgovore komentarišu i gde ne mogu da se čuju", što je pre dve godine priznala da postoji lično gradonačelnica Dragana Sotirovski - prvi je primer "kako ne treba" da se ponašaju javni funkcioneri prema novinarima koji predstavljaju građane, u Vodiču za političare koji je objavio NUNS. Sotirovski na to nije reagovala iako joj je dokument odavno poslat, izostao je i njen komentar Južnim vestima, ali je često utisak da je praksa ćutanja nastavljena, jer su mnoga pitanja građana i dalje bez odgovora.

    (21) detaljnije
  • Demokratska stranka

    Demokrate neće nazad "odbegle" članove, nude besplatnu pravnu pomoć Prokupčanima

    Zbog, kako tvrde u prokupačkom odboru Demokratske stranke, sve većeg interesovanja i pritiska da se nekada članovi te stranke koji su nakon promene vlasti 2012. godine “prebegli” u Srpsku naprednu stranku ponovo vrate i postanu demokrate, rukovodsto te partije se javno ograđuje od tih ljudi. Ujedno pozivaju građane koji imaju bilo kakav problem sa aktuelnom vlašću i institucijama u Prokuplju da im se obrate i zatraže besplatnu pravnu pomoć.

    (4) detaljnije
  • poklon

    Niški funkcioneri godinama ne prijavljuju poklone - trend ili prikrivanje

    Svarovski i porcelanske figure, zlatnici, statue, flaša viskija, knjige i umetnička dela, samo su neki od poklona koje su dobili javni funkcioneri u Srbiji i prijavili Agenciji za sprečavanje korupcije. Među njima već godinama nema funkcionera iz Niša, pa su mnoge institucije, ustanove i preduzeća u registru Agencije “praznih ruku”. Izveštaji pokazuju trend slabog odziva organa javne vlasti za prijavljivanje poklona, a analitičari ističu da je moguće da oni ne poštuju zakonsku obavezu.

    (6) detaljnije
  • sps

    Lebančani optužuju lidera SPS-a za nepotizam, on tvrdi da žele da mu oslabe stranku

    Dok je Srđan Jović zamenik predsednika Opštine Lebane, njegova supruga od skora je direktorka Osnovne škole “Radoje Domanović” u Bošnjacu, a sve to se dovodi u vezu sa njegovim bratom - predsednikom Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Draganom Jovićem i direktorom Osnovne škole u tom mestu. Takođe, on je, saznaju Južne vesti, sina i ćerku zaposlio u ustanovama koje se finansiraju iz opštinskog budžeta, a iz lokalnog odbora SPS-a tvrde da je sve to njegova “zasluga” i da se radi o očiglednom nepotizmu. Sa druge strane, prvi čovek socijalista u Lebanu negira navode da je uz pomoć politike zaposlio članove porodice i dodaje da se radi o pokušaju oslabljivanja te stranke.

    (2) detaljnije
  • Boban Džunić

    Džunić tvrdi da niko od funkcionera SNS-a u Nišu neće primiti pomoć od 40.000 dinara

    Svi funkcioneri Srpske napredne stranke u Nišu odreći će se pomoći od 40.000 dinara za prevazilaženje energetske krize, tvrdi predsednik gradske Skupštine Boban Džunić. Kaže da su “neki političari iskoristili to da izokrenu priču” i poziva novinare da mu jave ako saznaju da je neko iz niškog SNS-a iskoristio taj novac.

    (27) detaljnije
  • dragana sotirovski, gradonačelnica Niša

    Sotirovski: Zamenica i ja se odričemo 40.000 dinara pomoći, na ostale funkcionere ne mogu da utičem

    Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da su se ona i njena zamenica Dušica Davidović odrekle pomoći od 40.000 dinara za prevazilaženje energetske krize, kao i da ne može da utiče na odluke ostalih funkcionera u vezi sa tim. Ne precizira koliko funkcionera će dobiti taj novac, ali napominje da na njega imaju pravo samo oni koji su u stalnom radnom odnosu.

    (42) detaljnije
  • marina adamović

    Niška humanitarka performansom želi da pokaže besmisao odluke da funkcioneri dobiju 40.000 dinara

    Vest o tome da će niški funkcioneri dobiti pomoć od po 40.000 dinara da prevaziđu energetsku krizu inspirisala je humanitarku Marinu Adamović da im i ona u jednoj kutiji prikuplja novac. Napominje da će sve to ići za lečenje dece, ali da želi da pokaže besmisao odluke u situaciji kada je mnogi građani pitaju da im pozajmi novac da kupe drva za zimu.

    (18) detaljnije
  • kodeks

    Novi Etički kodeks treba da "nauči" funkcionere kako da se ponašaju, u Nišu još na čekanju

    Kakvo treba da bude ponašanje lokalnih funkcionera i službeno i privatno, koja načela treba da poštuju i kako da budu odgovorni građanima, koji su ih i izabrali, sve su ovo pitanja koja su precizirana u novom Etičkom kodeksu funkcionera lokalne samouprave, a koji je predstavljen na regionalnom skupu u niškoj Skupštini. Do sada je ovaj model Kodeksa usvojilo samo 28 lokalnih samouprava, na jugu među prvima Medveđa, a u Nišu će se uskoro naći pred odbornicima.

    (4) detaljnije
  • Cvetanović - NALAS

    Nova funkcija za gradonačelnika Leskovca - imenovan za predsednika NALAS-a

    Nakon što je krajem prošle godine imenovan za predsednika Skupštine Stalne konferencije gradova i opština, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, na još jednoj u nizu funkcija, u narednih godinu dana rukovodiće i Mrežom asocijacija lokalnih samouprava jugoistočne Evrope (NALAS).

    (29) detaljnije
  • dejan trickovic

    SSP: Apel nadležnima da ispitaju društvenu odgovornost predsednika vranjskog parlamenta

    Nakon što se predsednik vranjskog parlamenta Dejan Tričković našao na prvom mestu preliminarne liste za subvencije za kupovinu kotla na pelet, iz Stranke slobode i pravde kažu da dodatnu sumnju izaziva i njegova izjava da je slabo interesovanje građana za subvencije iz budžeta pa se on javio, te apeluju na nadležne da ispitaju “društveno - odgovorno” ponašanje prvog čoveka Skupštine grada.

    (4) detaljnije
  • dejan trickovic

    Zavetnici: Tričković obrukao funkciju, oslikava bahatost i alavost vlasti u Vranju

    Prvi čovek vranjskog parlamenta Dejan Tričković nalazi se na prvom mestu preliminarne liste Vranjanaca koji dobijaju subvencije za kupovinu kotla na pelet, a iz vranjskog odbora Srpske stranke Zavetnici kažu da je Tričkoviću to "prvo mesto koje je zaslužio u životu" i njegovu prijavu za subvencije ocenjuju kao bahatost i alavost zbog primanja koja ima.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: