Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

funkcioneri

 • kodeks

  Novi Etički kodeks treba da "nauči" funkcionere kako da se ponašaju, u Nišu još na čekanju

  Kakvo treba da bude ponašanje lokalnih funkcionera i službeno i privatno, koja načela treba da poštuju i kako da budu odgovorni građanima, koji su ih i izabrali, sve su ovo pitanja koja su precizirana u novom Etičkom kodeksu funkcionera lokalne samouprave, a koji je predstavljen na regionalnom skupu u niškoj Skupštini. Do sada je ovaj model Kodeksa usvojilo samo 28 lokalnih samouprava, na jugu među prvima Medveđa, a u Nišu će se uskoro naći pred odbornicima.

  (4) detaljnije
 • Cvetanović - NALAS

  Nova funkcija za gradonačelnika Leskovca - imenovan za predsednika NALAS-a

  Nakon što je krajem prošle godine imenovan za predsednika Skupštine Stalne konferencije gradova i opština, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, na još jednoj u nizu funkcija, u narednih godinu dana rukovodiće i Mrežom asocijacija lokalnih samouprava jugoistočne Evrope (NALAS).

  (29) detaljnije
 • dejan trickovic

  SSP: Apel nadležnima da ispitaju društvenu odgovornost predsednika vranjskog parlamenta

  Nakon što se predsednik vranjskog parlamenta Dejan Tričković našao na prvom mestu preliminarne liste za subvencije za kupovinu kotla na pelet, iz Stranke slobode i pravde kažu da dodatnu sumnju izaziva i njegova izjava da je slabo interesovanje građana za subvencije iz budžeta pa se on javio, te apeluju na nadležne da ispitaju “društveno - odgovorno” ponašanje prvog čoveka Skupštine grada.

  (4) detaljnije
 • dejan trickovic

  Zavetnici: Tričković obrukao funkciju, oslikava bahatost i alavost vlasti u Vranju

  Prvi čovek vranjskog parlamenta Dejan Tričković nalazi se na prvom mestu preliminarne liste Vranjanaca koji dobijaju subvencije za kupovinu kotla na pelet, a iz vranjskog odbora Srpske stranke Zavetnici kažu da je Tričkoviću to "prvo mesto koje je zaslužio u životu" i njegovu prijavu za subvencije ocenjuju kao bahatost i alavost zbog primanja koja ima.

  (3) detaljnije
 • Dejan Tričković predsednik Skupštine Vranja

  Prvi čovek parlamenta u Vranju na listi za subvencije za zamenu kotlova, kaže da niko nije odbačen zbog njega

  Predsednik Skupštine u Vranju Dejan Tričković bi posle završenog konkursa koji je trebalo da bude finansijska olakšica Vranjancima da zamene stolariju, kotlove za grejanje ili postave solarno grejanje, mogao da dobije 85.000 dinara za zamenu kotla jer je prvi na preliminarnoj rang listi. Predsednik Kolaicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović kaže za Južne vesti da to nije zakonski propisan sukob interesa, ali da je činjenica da o tome ko će dobiti novac odlučuju njegove kolege, te se prekršaj ogleda u moralnom kontekstu.

  (12) detaljnije
 • blace

  Direktorka predškolske ustanove u Blacu podnela ostavku, tvrdi da je trpela opstrukcije i pritisak vlasti

  Direktorka Predškolske ustanove “Prva radost” u Blacu Dobrila Stošić tvrdi da već 2 meseca lokalna samouprava u Blacu opstruiše njen rad kako bi je naterali da podnese ostavku, te da je zakazana sednica Upravnog odbora posle koje će nešto više znati o njenom statusu. Lokalni funkcioneri za koje kaže da navodno pozivaju telefonom radnike Predškolske ustanove i prete im da je bojkotuju, kažu da oni nemaju nikakve veze sa tim i da prvi put čuju da se tako nešto dešava.

  (7) detaljnije
 • Igor Novaković SPS Niš

  Igor Novaković položio za lobistu, ali kaže da to neće biti dok je funkcioner

  Zamenik predsednika niške skupštine, pre 5 godina hapšen zbog sumnje na korupciju, na društvenim mrežama objavio je da je u Agenciji za borbu protiv korupcije i da je položio ispit za lobistu. Lobiranjem, međutim, ne sme da se bavi. Ne zbog postupka koji nije okončan, već zato što je na javnoj funkciji i zabranjeno je zakonom. Novaković kaže da je ispit polagao jer je hteo da uči, ali i da bi pokušao da napravi studijski program posvećen upravo lobiranju.

  (23) detaljnije
 • DB funkcionerska2

  Gradonačelnik Niša u spornoj funkcionerskoj kampanji

  “Za našu decu” je najavljeni izborni slogan SNS za predstojeće izbore, a gradonačelnik Niša Darko Bulatović ga uveliko koristi i kada promoviše sebe i svoj rad kao gradonačelnik Niša. Pravnici kažu da ovo jeste jedna vrsta nezakonite funkcionerske kampanje, za koju od Agencije za borbu protiv korupcije funkcioner može da dobije upozorenje, a može da se pokrene i prekršajni postupak.

  (11) detaljnije
 • pčelica predstava funkcioneri

  Niški predškolci glumili funkcionere, za stručnjake je to manipulacija decom zarad političke propagande

  To što su niški predškolci Dečiju nedelju završili predstavom koju su igrali pred gradskim funkcionerima i to glumeći direktorku predškolske ustanove Svetlanu Mitić, gradonačelnika Darka Bulatovića i direktora JKP Mediana i izgovarajući političke floskule, brojni građani poslednjih dana komentarišu kao jezivo i nedopustivo. Sociološkinja Bojana Pucarević ističe da je reč o čistoj propagandi političkih aktivnosti i manipulaciji decom.

  (26) detaljnije
 • Pohvalili se i na svom sajtu

  Prva "Šeširijada" za decu u Pirotu - organizator SNS

  Programima koje su organizovale javne ustanove u Pirotu povodom Dečije nedelje, pridružio se i lokalni odbor SNS-a koji je u selu Poljska Ržana za decu organizovao "Šeširijadu" - takmičenje u pravljenju šešira. Da nema zloupotrebe dece i da u selu nije promovisana Srpska napredna stranka, smatra načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić koja je prisustvovala manifestaciji, dok advokat i bivši poverenik Rodoljub Šabić kaže da se očito radi o zloupotrebi dece.

  (6) detaljnije
 • gradski minu bus krece u pravcu vranja oko 13 h prokuplje foto lj.m.

  Zaposleni iz Prokuplja dočekuju Vučića u Vranju

  Kancelarije gradskih službi i ustanova u Prokuplju uglavnom su ostale prazne pre kraja radnog vremena, a oko 14 sati sa platoa Sportske hale oko 200 članova i simpatizera SNS-a, od kojih je većina zaposlenih u javnim ustanovama, krenulo je put Vranja kako bi "spontano" dočekali Vučića koji će u Vranju od 18 sati održati miting.

  (7) detaljnije
 • sarcevic

  Novinaru zbog teksta tužbom zapretio pomoćnik predsednika Opštine Vlasotince

  Pomoćnik predsednika Opštine Vlasotince Vladimir Kocić zapretio je da će tužiti dopisnika Regionalne informativne agencije "Jugpress" Vladimira Stamenkovića, objavljeno je na tom sajtu, a razlog je objavljivanje teksta o prostorijama Opštinskog veća, koje su bile prazne u toku radnog vremena.

  (3) detaljnije
 • Skupstina Vranje foto i.m.

  Promene pojedinih vranjskih funkcionera nakon ulaska SPS-a u vlast

  Posle koalicionog sporazuma naprednjaka i socijalista, na poslednjoj sednici Skupštine grada, odbornici su verifikovali ostavke dva većnika i razrešili dužnosti troje direktora javnih preduzeća, a na njihova mesta imenovali nove vršioce dužnosti iz redova socijalista.

  detaljnije
 • sps vranje foto i..m.

  Socijalistima "deo kolača" nakon ulaska u vranjsku vlast

  Kadrovi vranjskog SPS-a preuzeće funkcije koje su im pripale nakon koalicionog sporazuma sa naprednjacima, a prema rečima predsednika SPS-a Zorana Antića, oni će dobiti mesto pomoćnika gradonačelnika, 3 većnika i 3 direktora i poziciju zamenika načelnika Gradske uprave.

  detaljnije
 • Mićanović

  Funkcioner SNS-a obećao da će dati ostavku u Naisi

  Postavljanjem Slaviše Mićanovića, člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke i odbornika u Skupštini Beograda za člana svog Upravnog odbora, Ženski rukometni klub Naisa prekršio je Zakon o sportu. Sam Mićanović kaže da nije znao da ne sme da se lati ove funkcije i obećava da će uskoro podneti ostavku.

  (8) detaljnije
 • Gradska ku

  Građani pojedinim niškim funkcionerima platili dugove

  Iako je javni izvršitelj Miodrag Grujović nedavno izneo podatak da su dugove više od 10 javnih funkcionera u poslednjih 5 godina platili građani Niša, u Gradskoj upravi kažu da se to desilo samo jednom prošle godine, ali da je novac refundiran. Ipak, oni čije su dugove platile Nišlije su i zaposleni u javnim preduzećima i Kliničkom centru.

  (9) detaljnije
 • Uroš Radulović

  Raduloviću odbijen zahtev za obavljanje 2 funkcije

  Odborniku SNS u niškoj Skupštini Urošu Raduloviću iz Agencije za borbu protiv korupcije odbili su zahtev da preuzme i funkciju sekretara Skupštine Gradske opštine Medijana. Radulović nije želeo da odgovara na novinarska pitanja, pa je nepoznato hoće li se žaliti na ovakvo rešenje, za šta još ima vremena.

  (12) detaljnije
 • sladjan mladenovic sns bivsi predsednik Zitoradje foto lj.m.

  Smenjen predsednik Opštine Žitorađa

  Nakon inicijative 11 odbornika SNS-a, vladajuća većina u Žitorađi smenila je na poslednjoj sednici predsednika Opštine Slađana Mladenovića (SNS), a za novog predsednika je izabran Ivan Stanojević koji je pre 2 meseca iz SRS-a prešao u SNS.

  (1) detaljnije
 • Nenad Stankovic foto Aleksandar Kostic JUZNE VESTI

  Nenad Stanković izabran za većnika u Svrljigu

  Jedan od niških političara koji je promenio najviše stranaka ponovo je, sada ispred SNS-a, izabran na novu funkciju u Svrljigu, ovog puta kao opštinski većnik, nakon što je ranije obavljao funkciju pomoćnika predsednika te opštine.

  (15) detaljnije
 • Goran Cvetanovic sns leskovac foto Aleksandar Kostic

  Gradonačelniku Leskovca još jedna funkcija

  Prvi čovek Leskovca i lider naprednjaka u tom gradu Goran Cvetanović izabran je i za predsednika Skupštine osnivača preduzeća "Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga", gde zapravo nasleđuje gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića.

  (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Napokon se neko setio.

Svetlana Spasić Vukadinović Čitalac

Tekst: "Koliko vredi život na jugu Srbije?" - tribina Ne davimo Beograd u Nišu