Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

predsednik Skupštine

  • blace centar

    Opozicija u Blacu: Poslednja Skupština nelegalna i bez kvoruma

    Iako su po rečima opozicionih odbornika blačke Skupštine imali samo 12 od ukupno 25 odbornika na prozivci, što nije bilo dovoljno za kvorum, rad i odlučivanje, vladajuća većina koju predvodi Srpska napredna stranka je ipak održala sednicu zbog čega im opozicija piše krivične prijave, a održanu Skupštinu pokušaće da obore i na Upravnom sudu. Predsednik Skupštine Blaca Dejan Mijajlović (SNS) tvrdi da je sve urađeno po novom zakonu koji je stupio na snagu 7. februara 2022. godine.

    (3) detaljnije
  • sotirovski, perisic, stankovic, dzunic, novakovic, kocic, funkcioneri (1)

    Imovina i primanja niških funkcionera: Perišić najplaćeniji, Sotirovski vlasnica najviše nekretnina

    Prema poslednjim izveštajima koji su neki od najviđenijih niških funkcionera podneli Agenciji za sprečavanje korupcije, najveći broj nekretnina ima gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, a najviša mesečna primanja direktor UKC-a Zoran Perišić. Odmah za njim su većnik Nenad Stanković, zatim predsednik Skupštine Boban Džunić čija imovina je uvećana nasledstvom, njegov zamenik Igor Novaković koji je od sredine 2020. godine bogatiji za tri nepokretnosti, kao i predsednik Opštine Medijana koji već tri godine nije podneo izveštaj Agenciji. Agencija ćuti o tome da li su im podneti novi izveštaji.

    (78) detaljnije
  • protest vazduh 6

    Džunić o ekološkom protestu: "Niški Ćuta" vas je obmanuo, a Vučić je izvrgnut ruglu

    Predsednik Skupštine Grada Niša Boban Džunić rekao je da je organizator nedavnog protesta odbornik Miodrag Stanković obmanuo ljude s obzirom da je već 6 godina predsednik Komisije za zaštitu životne sredine. Osporio je zamerke i zahteve organizatora, napomenuo da je Niš ovim "dobio svog Ćutu", a zasmetalo mu je i što su se okupljeni podrugivali predsedniku Vučiću koga takođe smatraju odgovornim.

    (16) detaljnije
  • Miljana Zlatković - predsednica Opštine Trgovište

    Predsednica Opštine Trgovište iz SNS-a podnela ostavku

    Predsednica Opštine Trgovište Miljana Zlatković Stojanović i predsednik lokalne Skupštine Aleksandar Kolić podneli su ostavke zbog, kako je Kolić rekao za "Južne vesti", prelaska na druge funkcije koje će ubuduće obavljati. Na čelo Opštine se ponovo posle 2 godine vraća Nenad Krstić, a lokalnim parlamentom će upravljati doktorka Andrijana Filipović Mitić.

    (4) detaljnije
  • mandara2

    Načelnica Opštinske uprave u Gadžinom Hanu smenjena, optužbe za malverzacije oko kamenoloma

    Načelnica Opštinske uprave Gadžin Han Ljiljana Petrović smenjena je jer je, kako piše u rešenju, prikrila dokumenta Ministarstva o kamenolomu "Mandare" i tako nanela štetu Opštini. Deo opozicije tvrdi da je načelnica nezakonito smenjena, a poslanica SSP-a da je prikrivanjem dokumenata omogućila firmi devera predsednice Skupštine Marije Cvetković da eksploatiše kamen sa gradske parcele. Bivša načelnica bila je nedostupna za komentar.

    (5) detaljnije
  • policija u sali SO

    Radnicima "Hammeuma" nije dozvoljeno prisustvo na sednici Skupštine, intervenisala policija

    Ni najstariji prokupački odbornici ne pamte situaciju da je policija ulazila u skupštinsku salu kao što se to desilo danas, kako bi obezbedila početak 27. sednice Skupštine grada. Pre početka nekoliko radnika JKP Hammeuma ušlo je u salu gde su u svojstvu građana hteli da prisustvuju zasedanju, što im predsednik Skupštine Dejan Lazić nije dozvolio, već je zatražio od policije koju je u međuvremenu neko pozvao, da izbaci “nepozvane ljude” kako bi se održala sednica.

    (6) detaljnije
  • Rudarenje ventilator KOSTA majning

    Funkcionersko rudarenje kriptovaluta ili sušenje mesa, koja je tajna potkrovlja u Trgovištu i ogromnih računa za struju

    Kada stanovnike Trgovišta pitate da li znaju čime se bavi predsednik Skupštine opštine Trgovište Aleksandar Kolić, kažu - kompjuterima i to ne krije. Drugačiju, precizniju formulaciju i optužbu imaju iz lokalne Narodne stranke, pa kažu - rudarenjem kriptovaluta na potkrovlju zgrade u kojoj se nalaze prostorije javnih i državnih preduzeća, praveći abnormalno velike račune za struju o trošku građana. Na ove optužbe Kolić odgovara ocenama da su - neosnovane, nebulozne, neistinite i kaže da se u potkrovlju zgrade suši meso i kobasica na prirodnoj ventilaciji.

    (5) detaljnije
  • sastanak mup

    Džunić o lažnim dojavama o bombama: Niš je bezbedan grad

    Nakon brojnih dojava o podmetnutim bombama na teritoriji grada, predsednik Skupštine Boban Džunić rekao je da od policije redovno dobija informacije o stanju javne bezbednosti, a da je Niš bezbedan grad kaže da su mu preneli sugrađani koji veruju MUP-u. Skupština Grada delegiraće 2 člana u Komisiju za rešavanje pritužbi u Policijskoj upravi.

    (8) detaljnije
  • goran ljubic međarac

    Nastavlja se vladavina Međarca - još 4 godine na čelu Opštine Doljevac

    Svoj maratonski politički staž nastavio je Goran Ljubić Međarac - po 6. put izabran je na mesto predsednika Opštine Doljevac, a na toj funkciji se nalazi još od 2004. godine. Većih promena nema ni u ostalim organima Opštine, dva od sedam većnika je zamenjeno u odnosu na prethodni mandat, a Doljevac je dobio i novog zamenika predsednika Skupštine.

    (8) detaljnije
  • Zdravković

    Bivši predsednik Skupštine Žitorađe osuđen na godinu i po dana zatvora

    Bivši predsednik Skupštine opštine Žitorađa Miroljub Zdravković, lokalni funkcioner Socijalističke partije Srbije, osuđen je na godinu i po dana zatvora jer nije ispoštovao ranije donetu pravosnažnu presudu kojom mu je izrečena zabrana obavljanja javne funkcije. Zdravković je, i pored pravosnažne presude prokupačkog suda, funkciju predsednika Skupštine protivzakonito obavljao duže od 6 meseci, od 12. oktobra 2018. do 29. maja 2020. godine.

    (5) detaljnije
  • Zgrada Opštine - Vranje

    Usvojen Predlog subvencija za zamenu kotlova i stolarije, prvi na konačnoj rang-listi predsednik Skupštine Vranja

    Gradski većnici usvojili su na današnjoj sednici Predlog odluke o dodeli subvencija za zamenu kotlova, stolarije i postavljanja solarnog grejanja, a to znači da će i predsednik Skupštine u Vranju Dejan Tričković, ako njegove kolege odbornici to usvoje, prema konačnoj rang-listi, ipak dobiti 85.000 dinara pomoći za zamenu kotla u svojoj kući.

    (2) detaljnije
  • sednica

    Novo rukovodstvo u Kuršumliji, ostavke podneli predsednik Opštine, Skupštine i zamenik predsednika

    Dosadašnji predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, kome je ovo bio treći uzastopni mandat, podneo je ostavku na današnjoj sednici Skupštine. Na istoj sednici ostavke su podneli i njegov zamenik Vojimir Čarapić i predsednik Skupštine Dejan Lović, kao i svi članovi Veća, potvrdio je Vidić za Južne vesti. Izabrano je na istom zasedanju i novo-staro rukovodstvo, pa će funkciju prvog čoveka Kuršumlije obavljati dosadašnji zamenik Vojimir Čarapić, a zamenik predsednika Opštine biće Lović, koji je do sada bio predsednik Skupštine. Svi novi-stari funkcioneri su iz Srpske napredne stranke.

    (1) detaljnije
  • skupština

    Ivanu Stanojeviću još jedan mandat na čelu Opštine Žitorađa

    Nakon što su prethodne nedelje verifikovani mandati 23 odbornika na konstitutivnoj sednici na kojoj je i izabrano skupštinsko rukovodstvo, lokalna vlast u Žitorađi, koju predvodi Srpska napredna stranka sa 21 odbornikom, ponovo je u novom mandatu za predsednika Opštine izabrala Ivana Stanojevića, koji je i do sada bio na toj funkciji.

    detaljnije
  • sednica

    Izabran predsednik Skupštine u Žitorađi, sutra izbor predsednika opštine

    Konstitutivna sednica SO Žitorađa na kojoj je verifikovano 22 od ukupno 23 mandata odbornika i izabrano skupštinsko rukovodstvo, održana je danas uz poštovanje svih preventivnih mera zbog pandemije virusa korona.

    detaljnije
  • Crveni Krst konstitutivna u dvorištu

    Stanković opet predsednik Skupštine Crveni Krst, Milutinović jedini kandidat za predsednika Opštine

    Na mesto predsednika Skupštine niške Gradske Opštine Crveni Krst ponovo je postavljen Dragan Stanković iz SNS-a, a ime predsednika ove opštine saznaće se na narednoj sednici čiji datum još nije određen. Stanković kaže da je jedino ime koje u opticaju za predsednika Opštine Miroslav Milutinović koji je i u prethodnom mandatu bio na ovoj funkciji.

    (12) detaljnije
  • Konstitutivna sednica Skupštine GO Niška Banja 2020

    Kardiolog Tomislav Kostić izabran za predsednika Skupštine GO Niška Banja

    Mandati 19 odbornika verifikovani su danas i u Gradskoj opštini Niška Banja, a za novog predsednika Skupštine izabran je prvi na listi Srpske napredne stranke Tomislav Kostić, rukovodilac Klinike za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra Niš.

    (10) detaljnije
  • dom kulture

    Prokupački naprednjaci mogu sami da formiraju vlast, socijalisti čekaju poziv

    Konstitutivna sednica na kojoj će se verifikovani mandati odbornika, ali i izabrati novi predsednik parlamenta i njegovog zamenika, kao i funkcioneri koji će u naredne 4 godine činiti gradsku vlast u Prokuplju, zakazana je za 17. avgust. Za sada, jedina nedoumica je hoće li Srpska napredna stranka, koja je osvojila 41 mandat, kao i do ovih izbora napraviti koaliciju sa socijalistima koji će u novom sazivu imati 6 odbornika.

    (4) detaljnije
  • opstina leskovac

    Konstitutivna sednica nove leskovačke Skupštine 17. avgusta

    Novog predsednika Skupštine grada, kao i predstavnike građana Leskovac bi trebalo da dobije u ponedeljak, 17. avgusta, za kad je zakazana konstitutivna sednica parlamenta.

    (1) detaljnije
  • Novica Tončev Marinko Rokvić Surdulica hotel Evropa proslava

    Opština Surdulica: Rezime 2019. uz stranačko saopštenje i slike sa veselja

    Gosti iznenađenja na proslavi za zaposlene u Opštini Surdulica bili su pevači Marinko i Marko Rokvić, saopštili su iz Opštine uz ocenu o velikom zadovoljstvu svih prisutnih, ali je zvanični opštinski mejl stigao sa stranačke adrese - iz surduličkog odbora Socijalističke partije Srbije. Predsednik Skupštine opštine Novica Tončev, sa mejl adrese SPS-a u čijem je predsedništvu, pobrojao je rezultate na nestranačkoj funkciji i istakao da su "zadovoljni građani merilo i pokazatelj uspešnog rada".

    (9) detaljnije
  • nebojša arsić predsednik opštine medveđa

    Nebojši Arsiću još jedan mandat na čelu Opštine Medveđa

    I u naredne 4 godine Medveđom će upravljati dosadašnji predsednik Nebojša Arsić, kadar Srpske napredne stranke. Iako je ostao na čelu Opštine, izgubio je mesto predsednika Opštinskog odbora SNS koji je do sada vodio. Na čelu stranke zameniće ga Goran Ivanović koji će i u sadašnjem sazivu biti na mestu Arsićevog zamenika i koga je Arsić lično predložio.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: