Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

deponija

 • Pražnjenje duleva Čair

  "Dulevo" očisti ulice, a onda stvori smrad kod Čaira

  Kontejneri puni prljavštine sa ulica, iz kojih curi voda, izvor su smrada koji ometa prolazak građana stazom koja iz Čaira vodi do istoimene ulice. Na tom mestu, prema svedočenjima građana, prazne se auto-čistilice "dulevo", pa prljavština u kombinaciji sa vodom stvara efekat smrada iz kanalizacije.

  (4) detaljnije
 • devlja deponija Sokobanja

  Ekološko društvo u Sokobanji kreće u borbu protiv divljih deponija

  Svega 2 od 25 sela, koliko ih je u opštini Sokobanja, ima organizovan odvoz smeća, zbog čega na svakom koraku niču divlje deponije i pretpostavlja se da ih ima stotinak. "Sokobanjsko ekološko društvo" rešilo je da to promeni, pa planiraju da u svakom od sela nađu makar jednu osobu za saradnju, koja će im pomoći da popišu sve divlje deponije i prošire ekološku svest među meštanima.

  detaljnije
 • Nazire se rešenje problema

  Opština Babušnica najavljuje rešenje problema sa smećem

  Nakon pisanja Južnih vesti u vezi učestalih problema građana Babušnice sa izvoženjem smeća, lokalna samouprava namerava da trajno reši taj problem tako što će, iz donacije Vlade Švedske, ali i iz sopstvenih sredstava, kupiti 2 kamiona za odvoženja smeća.

  (1) detaljnije
 • Prepuni kontejneri pored dečijeg igrališta

  Nastavljaju se problemi Babušničana sa odvoženjem smeća

  Fotografije đubreta koje “preliva” iz kontejnera na više lokacija u Babušnici, izazvale su veliki broj komentara na društvenim mrežama, a građani se žale da JKP Komunalac loše obavlja posao odvoženja smeća. Iz ovog preduzeća odgovaraju da imaju problem sa jedinim kamionom smećarem, ali da se snalaze kako kontejneri ne bi bili prepuni. Isti problem građani su imali i prošle godine, a od tada do danas, lokalna samouprava nije preduzela ništa da problem trajno reši.

  (3) detaljnije
 • divlja deponija juzna morava leskovac

  Za čišćenje divljih deponija, iz budžeta Niša 4 miliona dinara

  Oko 3.600 kubika smeća trebalo bi da do kraja godine bude uklonjeno iz grada. Gradsko komunalno preduzeće, prema planu, moralo bi da očisti 44 deponije, a to što pojedini bacaju šut i ostalo smeće van kontejnera, koštaće poreske obveznike u Nišu čak 4 miliona dinara.

  (2) detaljnije
 • Smeće Bulevar Mediana

  Zelenila u Nišu pretvorena u smetlišta [video]

  Da li uopšte postoji komunalna služba u gradu, čiji je posao čišćenje smeća vidljivog širom Niša i zašto to ne rade, pitaju Nišlije u aplikaciji Južnih vesti "Prijavi problem". Osim snimka sa Trošarine, redakciji šalju i fotografije smeća iz centra grada, naselja Ratko Jović i Brzog Broda.

  (30) detaljnije
 • Divlja-deponija-Vrezina;-foto:-citalac

  Broje se divlje deponije u Nišu, najavljeno i čišćenje

  Koliko u Nišu i okolini ima divljih deponija i kada će Javno-komunalno preduzeće “Mediana” početi da ih uklanja zasad nije poznato, jer direktor Dragoslav Pavlović kaže da se one još “traže” i prebrojavaju. Prave se prioriteti za čišćenje koje bi trebalo, prema rečima direktora, uskoro da počne.

  (12) detaljnije
 • deponija

  Divlja deponija u Aleksinačkom rudniku, angažovana inspekcija

  Mesecima meštani Aleksinačkog rudnika mole da im nadležni reše problem jer se zbog đubreta koje se gomilalo stvorila divlja deponija u ovom naselju, a tvrde da oko nje ima i pacova, pa se boje zaraze. U Opštini Aleksinac kažu da se velika količina smeća nalazi u zgradi koja je davno oštećena u požaru, te je opasno da ga radnici izvuku, ali da je zato angažovana građevinska inspekcija koja bi trebalo da reši problem.

  detaljnije
 • prepuni kontejner

  Smeće i udarne rupe najveći komunalni problemi Nišlija u 2018.

  Krateri i rupe na putevima od kojih se cepaju gume i otpadaju ratkapne, smeće koje Nišlije bacaju gde stignu, prepuni kontejneri, nameštaj i šut izbačen pored njih, divlje deponije u centru grada, ali i polomljene ograde, mračne ulice zbog pokvarenih sijalica koje danima niko ne menja - tako je iz ugla građana koji su redakciji prijavljivali komunalne probleme Niš izgledao prošle godine.

  (13) detaljnije
 • Aleksinacki rudnik

  Meštani Aleksinačkog rudnika za sutra najavljuju protest

  Zbog učestalih krađa, kao i divlje deponije koju niko ne želi da skloni, kako kažu meštani Aleksinačkog rudnika, protestovaće u subotu 29. decembra, a ističu da im je cilj da javnost sazna za njihove probleme, koje mesecima niko ne rešava.

  (2) detaljnije
 • Nadležni poručuju da će se očistiti narednih dana

  Deponija u centru Babušnice, nemar građana ili nadležnih?

  Flaše, kese pune smeća i građevinski šut nalaze se u samom centru Babušnice, tik uz obalu reke Lužnice, a deo đubreta se nalazi i u koritu reke čiji je vodostaj u ovom trenutku veoma nizak. Iz lokalnog komunalnog preduzeća poručuju da će se deponija očistiti.

  (2) detaljnije
 • Nemar meštana ili Komunalca?

  Prepuni kontejneri i divlje deponije širom Babušnice

  Pretrpani kontejneri, đubre pored njih, divlje deponije, kao i otpad iz bašti i dvorišta koji meštani ostavljaju u okolini kontejnera predstavljaju ovih dana veliki problem u Babušnici. U Javnom komunalnom preduzeću Komunalac kažu da rade na čišćenju kontejnera, ali da je problem u tome da trenutno raspolažu sa samo jednim kamionom smećarem.

  (3) detaljnije
 • deponija Željkovac Leskovac

  Proširena regionalna deponija Željkovac kraj Leskovca

  S obzirom na to da je prva kaseta na leskovačkoj deponiji popunjena, smeće će se nadalje deponovati u novoizgrađenoj kaseti, čiji je kapacitet pola miliona tona otpada i u čiju je izgradnju uloženo 3 miliona evra.

  (1) detaljnije
 • Deponija-kod-Ciglane

  Pojedini zameraju što je đubre u Nišu na sve strane, a neki ga svuda bacaju

  Pretrpane ulične korpe, divlje deponije, đubre na mestu gde su nekada bili kontejneri, otpaci na ulicama - nešto je što se često može videti u Nišu i to su prizori na koje se često žale građani putem aplikacije "Prijavi problem". Iz Javnog komunalnog preduzeća Mediana kažu da skoro svakodnevno čiste i odvoze đubre.

  (15) detaljnije
 • Kontejneri Čair

  Deponije širom Niša i đubre oko kontejnera

  Osim što je maj doneo muke građanima koji prolaze tavnatim površinama, jer je vegetacija naglo nabujala, a radnici "Mediane" je kose po utvrđenom rasporedu, stanovnici Niša ovih dana negoduju i zbog smeća. Deponije, koje su prijavili Južnim vestima preko aplikacije "Prijavi problem", nalaze se širom grada.

  (16) detaljnije
 • đubre oko kontejnera

  JKP “Mediana”: Šut pored kontejnera prijavljuju oni koji ga bacaju

  Umesto smeća, kontejneri oko stambenih zgrada u Nišu često su puni šuta, oko njih je stari nameštaj i drugi kabasti otpad i na to se građani često žale. Iz JKP “Mediana” kažu da upravo oni koji prijavlju, prave lom i izbacuju stare stvari, umesto da zovu njihovu ekipu da to besplatno pokupi.

  (9) detaljnije
 • Divlja-deponija-Ambasador-Prijavi-problem

  Komunalna policija reagovala zbog deponije iza hotela “Ambasador”

  Šut, karton, daske i drugi građevinski materijal se već mesecima taloži na parceli iza hotela “Ambasador” zbog čega su se građani požalili redakciji "Južnih vesti", ali i Komunalnoj policiji. Ova služba je reagovala zbog prijave da je iza gradilišta nastala divlja deponija, a kako kažu, dobili su uveravanja da će po završetku radova parcela biti počišćena i namenjena nečemu drugom, ne bacanju građevinskog materijala.

  (10) detaljnije
 • Kontejneri BK

  Đubre među zgradama u centru Niša i u Ulici Branka Krsmanovića

  Osim nepokošene trave, građani se žale na otpad po zelenim površinama u Nišu. Kako su se požalili preko aplikacije “Prijavi problem”, đubreta ima u ulicama Koste Stamenkovića i Branka Krsmanovića.

  (26) detaljnije
 • ptice, nisava

  Foto-vest: Dva lica Nišave - u reci ptice, na obali đubre

  Vreli prolećni dani naterali su ptice da se osveže u Nišavi. Međutim, tu idilčnu sliku prirode kvari ljudska priroda da za sobom ostavlja gomilu đubreta. Kako izgledaju oba lica Nišave možete da pogledate na fotografijama koje je zabeležio Vanja Keser.

  (3) detaljnije
 • kontejneri

  Smeće ponovo "krasi" kontejnere u Duvaništu, rešenje postavljanje podzemnih

  Bili prazni ili puni, smeće je svakodnevno oko kontejnera na dve lokacije u Duvaništu, a i građani i JKP "Mediana" kažu da je to zbog onih koji tu dovoze đubre, kao i zbog sakupljača sekundarnih sirovina koji "prave lom". Komunalna policija najavljuje detaljniju kontrolu.

  (11) detaljnije