Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

udarne rupe

 • udarne rupe

  Problem udarnih rupa u Nišu zbog nestručnosti i slabe kontrole

  I dok vozači već decenijama, najčešće bezuspešno, pokušavaju da izbegnu udarne rupe u skoro svim delovima Niša, gradska vlast kaže da čini sve što je u njihovoj mogućnosti da ih zakrpi, pa i da poboljša kvalitet asfalta. Međutim, iznova se javljaju nove rupe, zakrpe pucaju, a stučnjaci kažu da je to zbog toga što se za razliku od gradova Evropske unije, niške ulice ne saniraju stručno i što se "krpljenje" ne kontroliše.

  (20) detaljnije
 • ribar

  Pecaju ribu u udarnoj rupi u Nišu [foto]

  U Ulici Patrisa Lumumbe, jedna veća udarna rupa stoji, kako kažu meštani, više od godinu dana. Grupa građana poznata po brojnim akcijama koje su privukle pažnju Nišlija, odlučila je da u rupi peca ribu, kako bi skrenuli pažnju nadležnih na ovaj komunalni problem.

  (14) detaljnije
 • rođendan

  Građani slavili rođendan rupi, nadležni je odmah asfaltirali [video]

  Tačno mesec dana od raskopavanja niko od nadležnih nije asfaltirao rupu u Ulici 27. marta u Nišu. Grupa građana odlučila je da rupi nakon mesec dana proslavi rođendan, a ubrzo nakon “slavlja” rupa je asfaltirana.

  (9) detaljnije
 • udarne rupe

  Udarne rupe u Nišu krpi firma koja se bavila ugostiteljstvom

  Na tenderu za popravku udarnih rupa, koje su veliki problem vozača u Nišu, pobedila je firma MD Univerzal Turs koja se do raspisivanja javne nabavke bavila ugostiteljstvom. Inače, vlasnici te firme su isti oni koji su držali MD GIT , koja je asfaltirala niške ulice, sanirala halu “Čair”, ali i čistila sneg, sve do 2015, kada su ovoj firmi blokirani računi.

  (17) detaljnije
 • asfaltiranje-ivana-milutinovica-foto-gs

  Asfaltiranje rupa u Ulici Ivana Milutinovića

  Veliki krateri i rupe u Ulici Ivana Milutinovića, zbog kojih su vozači često menjali delove na automobilima, uskoro bi trebalo da postanu prošlost, jer radnici i mašine uveliko rade na asfaltiranju ove ulice u Nišu.

  (7) detaljnije
 • Iskopali rupe, pa stali "zbog kiše"; foto: J. M.

  Počela sanacija udarnih rupa u Nišu, pauza zbog kiše

  Krpljenje udarnih rupa na niškim ulicama počelo je pre nekoliko dana, kaže gradski većnik Miloš Milošević, ali je zbog kiše posao na kratko zaustavljen. Radove izvodi firma “MD univerzal turs doo” koja je dobila na tenderu, dodaje, zasad su sanirane rupe oko Starog groblja i Zetska ulica, a dalje će se raditi “po prioritetu”.

  (13) detaljnije
 • Durmitorksa ulica

  U Durmitorskoj ulici se otvaraju krateri, nadležni ne reaguju

  U ulici na Paliluli u kojoj je prošle godine delimično zamenjen asfalt počele su da se javljaju velike rupe, uglavnom pored šahti, a stanovnici strahuju da bi neko mogao da upadne kolima u neki od kratera. Iako asfalt propada već 2 nedelje, prema rečima stanovnika Durmitorske ulice, od nadležnih niko ne reaguje.

  (14) detaljnije
 • krater-borivoja-gojkoivca-M.-K

  Krater u Ulici Borivoja Nikolića u Nišu

  Kroz Ulicu Borivoja Nikolića u Nišu vozači prolaze sa posebnim oprezom, jer se maltene na sredini ulice nalazi poprilično dubok krater u kojem je moguće, ukoliko upadne, oštetiti automobil.

  (2) detaljnije
 • udarna rupa

  Niške ulice pune rupa, ne zna se kada će biti sanirane

  Od Novog sela do Brzog broda, gotovo da nema naselja u Nišu u kojem ulice nisu prošarane rupama. Dok Nišlije negoduju, strahujući da bi mogli da oštete felne automobila, a oni kreativniji u rupama sade cveće, gradski većnik za infrastrukturu Miloš Milošević kaže da se čeka sprovođenje javne nabavke kako bi ulice mogle da se saniraju.

  (18) detaljnije
 • udarna-rupa-cvece-B.R

  Sađenjem cveća ulepšali udarne rupe u Nišu (video)

  Na uglu Vizantijskog bulevara i Naserove u Nišu, u udarnu rupu zasađeno je cveće. Stanari okolnih zgrada kažu da je rupa tu odavno i da je niko nije zakrpio, pa je izgleda neko rešio da je “ulepša”.

  (16) detaljnije
 • Rupa

  Rupa u Rakićevoj ostaje dok se ne prolepša vreme

  Ogromna rupa koja je ostala nasred Ulice Milana Rakića posle popravke vodovodne cevi, biće zakrpljena tek kada prođu mrazevi, kažu u Vodovodu.

  detaljnije
 • rupe

  Rupe na niškim putevima ostaju dok se ne prolepša vreme

  Oštećenja na asfaltu i udarnih rupa na niškim putevima sve je više, a neke od njih ne popravljaju se godinama. One kod MIN-ovog naselja, kod igrališta u Popovcu ili u Ulici Milana Rakića samo su neke od mnogih koje su građani prijavili Južnim vestima. Sve one biće popravljene sa prvim toplijim danima, poručuju iz Direkcije za izgradnju Niša.

  (8) detaljnije
 • slika1

  Rupe u Paljini “zakrpljene”, meštani negoduju

  Iako radnici poslednjih dana krpe rupe na putu kroz selo Paljina pored Niša, žitelji ovog mesta kažu da se skoro ništa nije promenilo i da im “i dalje stradaju osovine i amortizeri na automobilima”. 

  (2) detaljnije
 • rupa

  Foto-vest: Krater na sredini ulice

  Ulica Krfska u Nišu već mesecima predstavlja pravi izazov za vozače, jer moraju da prođu i izbegnu ogromnu rupu na njenoj sredini, a da pritom ne oštete svoj automobil.

  (6) detaljnije
 • udarna

  "Izgrebane" rupe ne krpe već 2 meseca

  U Vršačkoj ulici u Nišu su radnici “MD Gradnje” još pre dva meseca izgrebali asfalt gde su bile udarne rupe i pripremili sve za asfaltiranje, ali to je tako ostalo do danas, a meštani ovog dela grada kažu da im stradaju trapovi na kolima.

  (9) detaljnije
 • udarne rupe

  Šta raditi nakon oštećenja auta od udarne rupe? (video)

  Ukoliko nakon naletanja na udarnu rupu auto bude oštećen najpre treba pozvati saobraćajnu policiju, ali i razmišljati o dobrom advokatu i tužbama protiv preduzeća koje brine o putu na kojem se desila nezgoda.

  (18) detaljnije
 • Institucije u službi građana

  Institucije u službi građana: Šta raditi nakon oštećenja auta na rupi?

  Šta treba da uradite ako oštetite auto na udarnoj rupi, koga i kako morate obavestiti ako želite odštetu saznaćete u video-uputstvu "Južnih vesti" koje će na sajtu biti objavljeno u sredu 21. oktobra.

  detaljnije
 • krpljenje

  U Leskovcu napokon kreće letnje održavanje puteva

  Leskovac je nakon pola godine mučenja ipak dobio izvođača za letnje održavanje puteva i gradskih ulica.

  (2) detaljnije
 • krater

  Foto-vest: Krater preti vozačima

  Na uglu ulica Zmaja od Noćaja i Durmitorske u Nišu nalazi se udarna rupa koja ometa vozače, ali i kako sami kažu, izaziva saobraćajne nezgode.

  (5) detaljnije
 • udarne

  "Izgrebali" asfalt, otvorili rupe i otišli

  Stanovnici pojedinih ulica u niškoj opštini Palilula već nekoliko dana “testiraju” trapove svojih automobila na rupama koje nisu asfaltirane, a koje su napravile mašine preduzeća koje održava puteve.

  (13) detaljnije