Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

udarne rupe

 • sns rupe

  Nezadovoljne Nišlije u akciji obeležavanja “SNS rupa” na ulicama

  Do sada ih je bilo 3, a sada je Niš dobio 9 novih rupa nazvanih po vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS). Nezadovoljni građani u akciji “Narod protiv udarnih rupa” natpisom “SNS” protestuju zbog lošeg stanja u kojem se nalaze niške ulice.

  (17) detaljnije
 • sns rupa

  Niške ulice dobile još jednu “SNS rupu”

  Nakon što su, kako kažu, građani apelovali na nadležne da reaguju i sami bezuspešno pokušavali da zakrpe udarnu rupu u niškom naselju Palilula, odlučili su se da je nazovu po vladajućoj partiji - Srpskoj naprednoj stranci (SNS). Ovo je treća rupa u Nišu nazvana po SNS.

  (8) detaljnije
 • SNS rupa

  U Nišu "osvanula" još jedna "SNS rupa"

  Duboka rupa na Obilićevom vencu koja već mesecima stoji otvorena ispred Idee , dobila je stranačko obeležje, te je okarakterisana kao "SNS rupa". Ovo je drugi put da rupa u Nišu bude imenovana po vladajućoj partiji, a građanin koji je u decembru počeo sa ovakvom praksom, najavio je da će nastaviti da na ovaj načim proziva institucije i nadležne koji uporno nalaze izgovore za neobavljanje posla.

  (40) detaljnije
 • put-ostrovica-krpljenje3

  Udarne rupe na putevima do niških sela se ne "krpe" već "pune" grebanim asfaltom

  Rupe poput kratera zbog kojih vozači često oštećuju automobile i voze “slalom” - slika su i prilika niških ulica, ali i lokalnih puteva ka selima. Ovih dana popunjavaju se rupe na putevima do nekoliko sela, ali grebanim asfaltom. I dok meštani negoduju i tvrde da ovo ne rešava problem, iz Direkcije kažu da je ovo samo privremeno rešenje dok ne počnu da rade asfaltne baze.

  (5) detaljnije
 • Šumadijska-rupe7;-foto:-JV-J.-A

  Rupe u Šumadijskoj i pored najave nadležnih nisu počele da se krpe

  Iako su iz Direkcije za izgradnju rekli da je krpljenje kratera u Šumadijskoj u Nišu počelo juče i da će trajati narednih dana, stanje na terenu pokazuje drugačije - ulica je i dalje puna rupa, nijedna nije popunjena i radnika na terenu nema.

  (8) detaljnije
 • Krateri-Šumadijska3;-foto:-JV-J.-A

  Krateri na uglu Šumadijske i Ulice Ivana Milutinovića u Nišu

  Ugao Šumadijske i Ulice Ivana Milutinovića, na svega 1,5 km od centra Niša i mesto odakle počinje magistralni put koji grad spaja sa Medoševcem, Popovcem i drugim selima, zbog kratera je gotovo neprohodan. Iz Direkcije za izgradnju kažu da su počeli da popunjavaju rupe, a na proleće se očekuje i kompletna rekonstrukcija.

  (11) detaljnije
 • Krater-u-Vojvode-Misica1;-foto:-JV-Vanja-Keser

  Sneg "otvorio" udarne rupe i kratere na niškim ulicama

  Zbog kratera pored OŠ "Čegar" u Nišu koje automobili zaobilaze, roditelji brinu za svoju decu i apeluju da se što pre popune, a na udarne rupe koje su se opet pojavile i proširile nakon topljena snega, žale se i vozači koji prolaze pored Ureda, Ulicom Vojvode Mišića u blizini parka Čair i oni koji idu Gabrovačkim putem.

  (17) detaljnije
 • udarne rupe leskovac

  Krateri na leskovačkim ulicama opasnost za vozače

  “Od manjih ulegnuća do kratera od kojih otpadaju ratkapne” tako stanje na leskovačkim ulicama opisuju građani. Sneg se polako topi, a iza njega ostaju udarne rupe koje Leskovčani obilaze kako ne bi oštetili automobile. Nadležni kažu da su se rupe “otvorile” zbog soli i rizle, da se trenutno privremeno popunjavaju, ali da će na proleće krenuti krpljenje.

  (1) detaljnije
 • Udarne rupe Bulevar

  Posle snega - rupe u asfaltu u Nišu

  Nišlije se žale na ulegnuća na Bulevaru Nemanjića, polomljeni asfalt kod Tvrđavskog mosta, kao i na rupu na Obilićevom vencu i kažu da se sneg otopio, a da su isplivala još veća oštećenja na ulicama koja ometaju vozače.

  (15) detaljnije
 • bager

  Niške ulice u naredne dve godine krpi firma porodice Međarac i bugarski "Trace"

  U naredne dve godine rupe na niškim ulicama “krpiće” firma "Vodogradnja" iz Pukovca koja je u vlasništvu Miodraga Ljubića, inače oca funkcionera SNS i predsednika Opštine Doljevac Gorana Ljubića Međarca. Ova firma imala je problematičnu prošlost, jer su zbog navodnih malverzacija 2014. bili uhapšeni i Goran Ljubić i njegov rođeni brat Zoran. Posao vredan 200 miliona dinara "Vodogradnja" će podeliti sa firmom "Trace Srbija" u vlasništvu bugarskog akcionarskog društva.

  (21) detaljnije
 • prepuni kontejner

  Smeće i udarne rupe najveći komunalni problemi Nišlija u 2018.

  Krateri i rupe na putevima od kojih se cepaju gume i otpadaju ratkapne, smeće koje Nišlije bacaju gde stignu, prepuni kontejneri, nameštaj i šut izbačen pored njih, divlje deponije u centru grada, ali i polomljene ograde, mračne ulice zbog pokvarenih sijalica koje danima niko ne menja - tako je iz ugla građana koji su redakciji prijavljivali komunalne probleme Niš izgledao prošle godine.

  (13) detaljnije
 • bulevar nikole pasica

  Udarne rupe i dalje muče Leskovčane

  Rupe u asfaltu, kako na putu, tako i na trotoarima muče mnogobrojne građane Leskovca. Iako se udarne rupe svake godine popunjavaju, a pojedine ulice u potpunosti asfaltiraju, čini se da je njihov broj, kaže jedan od čitalaca, sve veći.

  detaljnije
 • sns rupa

  Obeleženu "SNS rupu" nadležni ekspresno zatrpali

  Posle montiranja javne garaže kod Doma zdravlja i raskopavanja ulice, rupa u Ulici Vojvode Tankosića je stajala više od mesec dana. Nezadovoljni građani noćas su rupu obeležili natpisom vladajućeg SNS, a već danas je ekipa "Vodovoda" istu rupu zatrpala.

  (22) detaljnije
 • udarne rupe

  Više para za krpljenje udarnih rupa u Nišu, opet se traži najjeftiniji izvođač

  Za razliku od prethodne dve godine, kada je za saniranje udarnih rupa na gradskim i seoskim putevima, bilo planirano 192 miliona dinara bez PDV, sada će Nišlije "krpljenje" ulica u 2019. i 2020. godine platiti do 200 miliona. Međutim, kao i prethodnog puta i sada je tender raspisan tako da favorizuje najnižu cene, a ne kvalitet.

  (4) detaljnije
 • Ratkapna

  Zbog udarnih rupa na Ledenoj steni stradaju gume i otpadaju ratkapne

  Pneumatici često bivaju uništeni zbog udarnih rupa u Oblačinskoj ulici na Ledenoj steni, žale se prolaznici, a otpalu ratkapnu uslikao je građanin u ovoj ulici. "Večiti" problem udarnih rupa u Nišu ne odnosi se samo na štetu na vozilima, već i na bezbednost vozača i pešaka.

  (3) detaljnije
 • Udarna-rupa-i-auto-Salvadora-A.-i-Dimitrovgradska-Prijavi-problem

  Udarne rupe u Nišu stare "samo" nekoliko godina

  Rupe u asfaltu su jedna od stvari koja najčešče izaziva gnev vozača, a ulice Niša ne oskudevaju ovim pojavama. Preko aplikacije "Prijavi problem", građani gotovo svakodnevno šalju fotografije "izoranih" kolovoza i trotoara, a ove nedelje žalili su se na Milentijevu i Mačvansku u centru grada, kao i na rupe u Salvadora Aljendeja i Dimitrovgradskoj ulici na Bubnju.

  (23) detaljnije
 • Rupa Zetska

  Propali i iskopani asfalt muči građane u Nišu

  Rupe na ulicama Niša odavno nisu neuobičajena slika, ali građanima je i dalje neshvatljivo kako pojedine opstaju mesecima, pa i godinama. Preko aplikacije "Prijavi problem" ukazali su na rupe kod Pivare, kod MIN-a, u Dimitrovgradskoj, Prešernovoj i Ulici Vojvode Vuka.

  (7) detaljnije
 • Asfaltirana rupa staza biciklistička

  Posle godinu dana asfaltirana rupa na biciklističkoj stazi na Bulevaru Nemanjića

  Krater na biciklističkoj stazi u blizini mosta na Gabrovačkoj reci na Bulevaru Nemanjića je popunjen asfaltom, nakon pisanja "Južnih vesti" o ovom problemu. Nakon više od godinu dana, ovaj deo putanje je prohodan za bicikliste.

  (2) detaljnije
 • Biciklistička staza trka

  Krater na stazi za bicikle na Bulevaru Nemanjića

  Nišlije koje se gradom kreću na biciklu, osim što imaju problem jer retko gde postoje putanje koje su namenjene isključivo biciklistima, moraju već više od godinu dana da zaobilaze krater na stazi na Bulevaru Nemanjića, u blizini mosta na Gabrovačkoj reci.

  (7) detaljnije