Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Prokuplje

  • Voda sa česme

    Poskupela voda u Prokuplju, na računu i nova stavka od sledećeg meseca

    Građani Prokuplja od sledećeg meseca plaćaće više cene komunalnih usluga u proseku za oko 20 odsto, nakon što je većina odbornika lokalne Skupštine odlučila da usvoji predlog JKP Gradski vodovod i Gradskog veća o povećanju cena. Uz kritike opozicionih odbornika i njihovog neslaganja sa poskupljenjem, većina je donela odluku da se od narednog računa uvede i nova stavka “pogonska spremnost sistema” za koju će svakog meseca, imali potrošnju ili ne, građani plaćati dodatnih 150 dinara bez PDV-a.

    (5) detaljnije
  • grad Prokuplje

    Penzioner u nezakonitom v. d. statusu ponovo imenovan za v. d. direktora

    Nakon što je, kako je objašnjeno, zbog tehničkih propusta skupštinska većina lokalnog parlamenta u Prokuplju izglasala poništenje oglasa koji je raspisan za direktore JP Gradski vodovod i JP za urbanizam i izgradnju, odbornici su izabrali za v. d. direktora Gradskog vodovoda 71-godišnjeg Milisava Brajkovića. Brajković je pre toga razrešen sa mesta v. d. direktora Javnog preduzeća za urbanizam i izgradnju na koje je postavljen 2019. godine i mimo svih propisa i zakona obavljao je tu funkciju do danas.

    (7) detaljnije
  • grad Prokuplje

    Zakazana Skupština Prokuplja, na dnevnom redu poništenje oglasa za direktore javnih preduzeća

    Gradska vlast u Prokuplju zakazala je petu po redu Skupštinu na kojoj će odbornici odlučivati i o poništenju oglasa koje su ranije raspisali za direktore JP Gradski vodovod i Direkcije za urbanizam i izgradnju. Da je vladajuća većina sigurna da će te tačke biti izglasane govori i to da su na dnevnom redu tačke o razrešenju i izboru novih v. d. direktora tih preduzeća, a Skupština je zakazana za sredu 3. aprila od 10 sati.

    (1) detaljnije
  • Policija KOSTA 23

    Zapaljen automobil u Prokuplju, policija traga za piromanom

    U Ulici Đure Đakovića u Prokuplju zapaljen je automobil koji se nalazio u garaži privatne kuće, potvrđeno je u prokupačkoj policiji i tužilaštvu. U incidentu u kome na sreću nije bilo povređenih, policija za sada traga za nepoznatim počiniocem.

    detaljnije
  • janja kostić

    Finale "Frankofone pesme": Prokupčanka najbolja kod juniora, Nišlija kod seniora

    Ovogodišnje finalno takmičenje za "Frankofonu pesmu" u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji okupilo je najbolje takmičare iz svih krajeva Srbije, a najbolji među njima su Prokupčanka Janja Kostić u juniorskoj i Nišlija Rastko Petrović u seniorskoj konkurenciji. Osim iz Prokuplja i Niša, na prestižnom takmičenju učestvovali su i takmičari iz Kladova, Bora, Novog Sada, Velike Plane, Beograda.

    (5) detaljnije
  • lisice

    Prokupčanin uhapšen zbog nasilničkog ponašanja

    Zbog sumnje da je u tuči lakše provredio jednog mladića, da je kamenjem razbio izlog ugostiteljskog objekta i frižider u bašti, policija je uhapsila 36-godišnjeg G. D. Iz Prokuplja.

    (1) detaljnije
  • Leoni

    Radnici u fabrikama stranih investitora širom juga Srbije ostaju bez posla

    U fabrikama stranih investitora, koji od države dobijaju stotine miliona evra, na jugu Srbije mnogi radnici ostaju bez posla uz obrazloženje da trenutno nema potrebe za radnom snagom. Dok se u javnosti pominju brojke od po nekoliko stotina otkaza, iz nekih fabrika potvrđuju da otpuštaju radnike zbog smanjenog obima posla, a iz nekih tvrde da odluke donose “na individualnoj bazi”.

    (33) detaljnije
  • lokal

    Predložen pritvor za napadača molotovljevim koktelom u Prokuplju

    Osumnjičenom 30-godišnjaku iz Stare Pazove za bacanje "molotovljevog koktela" na prodavnicu hrane za kućne ljubimce u Prokuplju Osnovno tužilaštvo iz tog grada je, nakon saslušanja, predložilo pritvor do 30 dana. Tereti se za krivično delo izazivanje opšte opasnosti za koje je, uz novčanu kaznu, zaprećena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina.

    (1) detaljnije
  • boks

    U Prokuplju se održava državno prvenstvo u boksu za mlađe kategorije

    Najbolji srpski bokseri u kategorijama pionira, kadeta i juniora okupili su se u Prokuplju gde se do nedelje održava pojedinačno državno prvenstvo u mlađim kategorijama. Sve borbe održavaju se u Sportskoj hali i počinju od 14 sati, dok je finale zakazano za nedelju od 17 sati, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

    detaljnije
  • Policija natpis KOSTA 23

    Molotovljev koktel na lokal u Prokuplju, uhapšen osumnjičeni

    Brzom intervencijom prokupačke policije uhapšen je 30-godišnjak iz Stare Pazove koji se sumnjiči da je sinoć na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša bacio molotovljev koktel na jedan lokal u kome se prodaje hrana za kućne ljubimce. Protiv njega će biti podneta krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti, a na sreću u tom incidentu niko nije povređen.

    (1) detaljnije
  • nagrađeni učenici

    Nagrađeni prokupački osnovci na takmičenju "Frankofonija 2024"

    Oko 200 likovnih radova učenika svih osnovnih škola u Prokuplju stiglo je za ovogodišnju “Frankofoniju” koju već treću godinu za redom organizuje Osnovna škola “Ratko Pavlović Ćićko” u tom gradu. Radovi podeljeni u četiri kategorije su izloženi u Galeriji “Boža Ilić”, a stručni žiri izabrao je najbolje u svakoj kategoriji.

    detaljnije
  • dom kulture

    Recitatori, slikari i glumci ove nedelje u Domu kulture Prokuplje

    Gradska smotra recitatora, izložba slika i predstava “Arizani” deo su ovonedeljnih aktivnosti zaposlenih u Domu kulture u Prokuplju. Program počinje u utorak u 10 sati, kada je zakazana Gradska smotra recitatora, a istog dana u Klubu Doma kulture od 19 sati je Prolećna izložba slika. Već u sredu, glumci prokupačkog pozorišta “Hranislav Dragutinović” izvešće predstavu “Arizani” koja počinje u 19:30 sati. Ulaz je besplatan.

    detaljnije
  • novac plata

    U Nišu prosečna plata za 28 hiljada manja nego u Beogradu, a za 19 manja od novosadske

    Prosečna januarska plata u Srbiji bila je 95.836 dinara, a Niš nije dostigao tu cifru jer je u najvećem gradu na jugu prosečna zarada bila nešto veća od 92 hiljade, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Daleko je Niš i od prosečne beogradske plate, koja je u januaru bila skoro 120 hiljada dinara, kao i novosadske koja bila nešto veća od 111 hiljada.

    (16) detaljnije
  • Vučić

    "Toplica nikad nije pitala kolika je cena slobode" - poruka sa ceremonije u Prokuplju

    Parastosom nastradalima tokom 78 dana bombardovanja za vreme rata 1999. godine, govorom Aleksandra Vučića predsednika Srbije i Milorada Dodika, predsenika Republike Srpske, kao i kulturnim programom, u Prokuplju je obeležena 25. godišnjica NATO bombardovanja SRJ. Po kiši i hladnom vemenu, skupu je prisustvovalo više hiljada građana iz svih krajeva Srbije, kao i predstavnici gradskih vlasti, gradonačelnika, narodnih poslanika.

    (29) detaljnije
  • izložba slika

    U Galeriji "Boža Ilić" otvorena izložba topličkih slikara

    Slike likovnih stvaralaca u Toplici koje su nastale u prethodnom periodu, Prokupčani će moći da pogledaju narednih mesec dana u Galeriji “Boža Ilić” u tom gradu. Izloženo je dvadesetak slika, a ulaz za sve posetioce je slobodan.

    detaljnije
  • medicinska škola

    Prokupačka Medicinska škola nagrađena zlatnom medaljom za kvalitet obrazovanja

    Iako su se prvi put pojavili na prestižnom 19. po redu Sajmu obrazovanja "Putokazi" u Novom Sadu, prokupačka Medicinska škola "dr Aleksa Savić", dobila je zlatnu medalju za kvalitet obrazovanja. Reč je o značajnom priznanju koje je škola dobila za 64 godine rada i postojanja.

    detaljnije
  • ulica iznad parka u Prokuplju

    Prokuplje čeka Vučića: Ulice se zatvaraju, a centar grada ubrzano sređuje

    Da je prethodnih dana u Prokuplju sve predodređeno dolasku Aleksandra Vučića u nedelju 24. marta, kada će se obeležiti 25. godišnjica NATO agresije na SRJ, govori užurbano “šminkanje” centra grada. Iz centrale SNS-a uporno danima pozivaju građane za skup, dok radnici privatnog preduzeća "Demetra" sređuju park, seku korene drveća i nivelišu glavnu ulicu. Telekom uređuje instalacije na banderama u centru, a deo Kosovske ulice iznad parka zatvoren je od danas u 10 sati pa sve do ponedeljka 25. marta do 9 sati.

    (14) detaljnije
  • Biblioteka

    Prokupačka Biblioteka obeležava 94 godine od osnivanja

    Predstavljanjem rezultata rada, dodelom zahvalnica najvernijim čitaocima, druženje sa piscima za decu, kao i promocija knjige "Pakrac" autora Vladana Matijevića, deo su aktivnosti koje je prokupačka Narodna biblioteka “Rade Drainac” pripremila za obeležavanje dana te ustanove koji je zakazan za 22. mart.

    (1) detaljnije
  • centar Prokuplja

    Obeležavanje 25 godina NATO agresije u Prokuplju, dolaze Vučić i Dodik

    U nedelju,u 24. marta širom Srbije obeležiće se 25 godina bombardovanja SRJ, a centralna manifestacija na kojoj će prisustvovati i državni vrh na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom biće održana u Prokuplju na Trgu topličkih junaka od 20 sati, rečeno je iz Gradske uprave Prokuplja.

    (14) detaljnije
  • automobil Vlade

    Državni službenici se voze po jugu Srbije autom Vlade sa isteklom registracijom

    Državni službenici koji su tokom prethodne nedelje boravili u Prokuplju, dovezli su se sa dva Vladina automobila marke “volkswagen arteon" beogradskih tablica od kojih je jedan bio sa isteklom registracijom. Iz Vlade nema odgovora na postavljena pitanja, ali nezvanično saznajemo da su u pitanju osobe iz protokola predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

    (14) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: