Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Prokuplje

 • Komisija sport Prokuplje foto lj..m

  Fudbaler Luka Paunović sportista godine u Prokuplju

  Odnosom prema klubu, zalaganjem na terenu i van njega, kao i doprinosu rezultatima i uspehu kluba, bili su samo neki od kriterijuma koji su doprineli da komisija izabere kapitena OFK Topličanina za sportistu grada Prokuplja u 2018. godini. Najuspešnija seniorka je rukometašica Jovana Jovanović, najuspešniji klub je Stonoteniski klub Topličanin, najbolji trener je Ivan Petrović, dok je nagradu za životno delo dobio Vule Vuković, predsednik KK Prokuplja.

  detaljnije
 • zgrada koc prokuplje foto lj.m

  Kulturno-obrazovni centar napušta nedavno renoviranu zgradu, useljava se SNS?

  Iako je zgrada u kojoj je Kulturno-obrazovni centar u Prokuplju trenutno smešten nedavno kompletno renovirana, direktorka ove ustanove, uprkos tvrdnjama gradonačelnika da se samo razmatra zahtev, kaže da je proces preseljenja u zgradu Doma kulture već započet. Iako to niko zvanično ne potvrđuje, na nedavno renoviranu zgradu "tipuje" prokupački odbor SNS-a.

  (6) detaljnije
 • Policija Kosta

  Ove nedelje pojačane kontrole vozača na alkohol i drogu

  Akciju pojačane kontrole saobraćaja sa naglaskom na testiranje vozača na alkohol i psihoaktivne supstance, saobraćajna policija sprovodiće od 10. do 16. decembra.

  (3) detaljnije
 • kvaka 23 prt scr

  Ivanji: Srbija u antidemokratiji, opozicija da vrati mandate u Skupštini

  U Srbiji se redom ukidaju institucije, a jača se kult ličnosti Aleksandra Vučića, navodi novinar "Vremena" Andrej Ivanji, pa sve naziva antidemokratskom formom vladavine. Opozicija treba da vrati mandate u Skupštini Srbije, dodaje Ivanji, uz ocenu da vladajuća garnitura SNS projektuje agresiju u društvu.

  (5) detaljnije
 • korupcija pare

  Država korumpirala borbu protiv korupcije, uzbunjivači najhrabriji borci

  Na 9. decembar, svetski Dan borbe protiv korupcije, Biro za društvena istraživanja kaže da borbu protiv korupcije u Srbiji karakteriše nekažnjivost korupcije, koja je oličena pre svega u nerešena 24 slučaja privatizacije, kao i u neusvajanju lokalnih antikorupcijskih planova, kao što je primer u Nišu. Kao najsvetliji primer navode uzbunjivače, od toga dvoje sa juga.

  (16) detaljnije
 • Kosinus

  Kosovo: Kompromis ili zamrznuti konflikt?

  Politički analitičar Dejan Vuk Stanković i istoričar Veljko Đurić Mišina u serijalu razgovora "Kosinus" agencije "Fonet" govorili su o različitim mogućnostima, koje bi doprinele trajnom rešavanju pitanja Kosova.

  (5) detaljnije
 • Driblinzi Kocića i odbrane Aksentijevića izazivali oduševljenje u hali; foto: Vanja Keser VAK-7006 VAK-7032 VAK-7017 VAK-6684 VAK-6686 VAK-6702 VAK-6729 VAK-6694 VAK-6818 VAK-6827 VAK-6789 VAK-6906 VAK-6928 VAK-6924 VAK-6933 VAK-6976 VAK-6982 VAK-7009 VA

  Golman iz Prokuplja u konkurenciji za najboljeg na svetu

  Među 10 nominovanih za najboljeg čuvara mreže na svetu u 2018. godine šesti put u svojoj karijeri nalazi se i golman futsal reprezentacije Srbije Miodrag Aksentijević, rođeni Prokupčanin.

  detaljnije
 • Darko-Laketić.jpg

  "Južne vesti" Agenciji "pomogle" da Laketiću upiše prihode iz Ćuprije

  Iako prema prvobitnim izveštajima, u Agenciji za borbu protiv korupcije nisu bila evidentirana mesečna primanja od oko 50.000 dinara koje je narodni poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić ostvarivao i ostvaruje u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, pre nekoliko meseci ona su upisana. U Agenciji kažu da je u pitanju bila greška i da je ispravljena nakon što je novinar "Južnih vesti" uputio zahtev za pristup informacijama od javnog značaja.

  (5) detaljnije
 • Čomić Vukadinović

  O “mukama” u Parlamentu u novom "Zumiranju"

  Predlog zakona o budžetu za 2019. godinu izazvao je buru u Parlamentu, a poslanici opozicije su nakon četiri dana zasedanja rešili da svoje nezadovoljstvo izraze protestom u holu parlamenta, a da svoje mišljenje iznose na konferencijama za novinare kada su, kažu, sprečeni da to rade u Skupštini. O "mukama" u Parlamentu u emisiji Zumiranje nedeljnika Vreme govorili su narodni poslanici Gordana Čomić i Đorđe Vukadinović.

  (3) detaljnije
 • Sud Prokuplje pravosudje, boginja pravde foto lj.m

  Prokupački advokat tužio Osnovno i Više tužilaštvo zbog favorizovanja kolega

  Zbog činjenice da je od 2016. do danas samo 4 puta angažovan po službenoj dužnosti, a da su pojedine kolege, tvrdi, u istom periodu dobijale posao 13 i više puta, advokat iz Prokuplja Slobodan Stojanović tužio Osnovno i Više javno tužilaštvo u Prokuplju, Osnovno tužilaštvo u Kuršumliji i Osnovni sud u Prokuplju i Kuršumliji. Dok on tvrdi da postoje "omiljeni advokati" koji se dodeljuju po službenoj dužnosti, iz Tužilaštva odbacuju optužbe.

  (7) detaljnije
 • bb

  Stigle nove knjige, u prokupačkoj biblioteci povećan broj članova

  U predhodnih godinu dana, prokupačka biblioteka „Rade Drainac“ dobila je na poklon oko 270 knjiga, a u narednih petnaestak dana očekuje se još 1.000 novih naslova za koje je ranije raspisana javna nabavka, čime će knjižni fond ove ustanove, umesto sadašnjih 3.770, biti preko 4.500 knjiga.

  (1) detaljnije
 • srbija 21 tribina

  Istraživanje: Od onih koji hoće da odu, 85% bi na zapad, a 2% u Rusiju

  Više od petine građana Srbije želi da se iseli u inostranstvo, kažu istraživanja, a 90% onih koji su već otišli, budućnost svoje dece vidi u zemlji u kojoj sada žive. Od građana Srbije koji žele “preko”, njih 85% hoće na Zapad, a samo 2% u Rusiju.

  (14) detaljnije
 • kola, Niš

  Od sutra mraz na jugu Srbije, "Putevi Srbije" apeluju na vozače da budu oprezni

  Prvi dani decembra na jugu Srbije, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda biće suvi, oblačni i hladni, sa temperaturama u minusu. Zbog mraza koji predstoji, u "Putevima Srbije" apeluju na građane da budu obazriviji u saobraćaju.

  detaljnije
 • bilbord marija serifovic

  Prokupčani nezainteresovani za Mariju Šerifović - zbog muzike ili skupe karte?

  Iako najavljivan kao "koncert godine", zbog malog broja prodatih karata i slabe zainteresovanosti žitelja prokupačke opštine i čitave Toplice, otkazan je koncert Marije Šerifović u Prokuplju, koji je trebalo da se održi u nedelju 2. decembra sa početkom u 20 časova u Sportskoj hali u ovom gradu.

  (10) detaljnije
 • zumiranje

  Stoto "Zumiranje" o 100 godina od nastanka Jugoslavije

  Povodom 100 godina od ujedinjenja južnoslovenskih naroda i 75 godina od drugog zasedanja AVNOJ-a u Jajcu, u jubilarnoj izdanju emisije “Zumiranje” nedeljnika Vreme na pitanje “Šta je nama Jugoslavija” odgovarali su novinar Danasa i Nedeljnika Zoran Panović i kolumnista Vremena Teofil Pančić.

  detaljnije
 • banovina swiss pro

  Švajcarci novčano pomažu "ranjive" grupe sa juga Srbije, ali i opštine

  Vlada Švajcarske pomaže da “ranjive” društvene grupe dobiju bolji pristup socijalnim, zdravstvenim i obrazovnim uslugama, a od 10 do 14 hiljada evra po projektu dobilo je 15 organizacija civilnog društva sa juga Srbije. Novčanu pomoć dobilo je i 6 južnih opština, a treba da poboljšaju regulativu koja se odnosi na finansiranje projekata od javnog interesa.

  (2) detaljnije
 • Med.jpg

  Prokupačkim pčelarima 7 miliona dinara za formiranje zadruge

  Za formiranje pčelarske zadruge koja je okupila 10 pčelara sa teritorije prokupačke opštine, nadležno Ministarstvo bez portfelja zaduženo za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća dodelilo je 6, 9 miliona dinara bespovratnih sredstava, koja će se u okviru projekta upotrebiti za kupovinu opreme i opreme.

  detaljnije
 • Dimitrije Ristić Elid

  Nišliji dva zlata, Prokupčanki srebro u Beogradu

  Dva turnira u karateu održana su proteklog vikenda u Beogradu, a na jug Srbije stigla su tri odličja. Nikolina Cvetković iz prokupačkog kluba Topličanin izborila se na Kupu Srbije za srebro u katama, dok je Dimitrije Ristić iz niškog Elida osvojio zlata i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji.

  (1) detaljnije
 • džipovi

  Sutrašnja "Džipijada" kreće iz Lukovske Banje

  Vlasnici terenskih četvorotočkaša iz Topličkog okruga, Prokuplja, Kuršumlije, Blaca ali i iz Niša, Kruševca i drugih krajeva Srbije, uzeće učešće na petoj po redu "Džipijadi“ koja se organizuje sutra. Učesnici vožnje krenuće iz Lukovske Banje u 9, a dolazak terenaca u Prolom Banji očekuje se oko 14 sati.

  detaljnije
 • Prokuplje panorama foto lj.m.

  Usvojen Statut grada Prokuplja

  Glasovima 41 odbornika, bez protiv i uzdržanih, usvojen je Statut grada Prokuplja, pa će nakon ove odluke nadležne opštinske službe imati rok od 6 meseci da sve pravne akte po zakonu usklade sa novoizabranim dokumentom, čime će Prokuplje i zvanično postati grad.

  (1) detaljnije