Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 26. 6. 2014.

| Servisne informacije

"Aerodromski" bus ubuduće ne ide do aerodroma

Autor:Predrag Blagojević, Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Kružna linija
Ostaje "Kružna" linija; foto: aviokarta.net

Autobusi na "kružnoj", odnosno liniji 34 u Nišu uskoro će skratiti svoju trasu. "Sve ostaje isto, samo neće ići do aerodroma", kažu u Direkciji za javni prevoz.

Tender za nove gradske prevoznike bi trebalo da bude otvoren u sredu. Mada se još ne zna kada će najavljene promene početi da se primenjuju, za sada se zna da popularna autobuska linija neće biti ukinuta.

Izvršni direktor Direkcije Nenad Stanković kaže da su promene predložene jer sa aerodroma nema redovnih letova.

- Sve ostaje isto. Cela trasa te linije ostaje ista, osim dela koji ide Bulevarom 12. februara. Dakle, od tehničkih fakulteta direktno ide ka glavnoj autobuskoj stanici i obrnuto - kaže Stanković.

Ipak, Stanković dodaje da će, ukoliko aerodrom "proradi", linija 34 biti ponovo produžena.

Podsetimo, prema ranijim najavama gradskih vlasti bilo je planirano gašenje "Kružne" linije. Ipak, pod pritiskom javnosti gradonačelnik Zoran Perišić je obećao da ova linija neće biti ukinuta.

Početkom februara Skupština Grada Niša je usvojila novi projekat gradskog prevoza, po kome je nedavno raspisan tender za buduće prevoznike.

Otvaranje tendera je bilo planirano za ponedeljak, 30. jun, ali je pomereno za 2. jul.


Do informacije preko Šabića

Kako će novom šemom gradskog prevoza biti definisana "Kružna" linija novinari su uspeli da saznaju tek posle puna 2 meseca i intervencije Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

Direkcija za javni prevoz uporno je odbijala da dostavi "Projekat javno-privatnog partnerstva" za autobuski prevoz u Nišu, na koji je Skupština Grada dala saglasnost još februara.

Problem je bio utoliko veći jer su čak i odbornici vladajuće većine tvrdili da ne znaju šta je tačno usvojeno. Svi zainteresovani građani mogu ovaj dokument preuzeti - ovde.

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Dinic

    00:51 // 3. 7. 2014.

    Sta ce biti sa Linijom 12 gde ce ona ici da li ce stjati na trgu kraljaaleksandra i kod Glavne Autobuske sstanice kao sto je stajao do sada kruzna linija 34 posto pise da Aerodrom uzima l2

  • Bane

    09:24 // 1. 7. 2014.

    Isto ce biti i sa N.Banjom.Kao da je medjugrad.Malo polazaka,uvece do pola 12 i tako.Sreca pa je Brzi Brod namiren maksimalno.Mislim da zaista treba ukinuti gradske opstine jer ovo je slika nevolja

  • zoran

    10:01 // 30. 6. 2014.

    Lin.34 kažu "stručnjaci" estremno dugaka 21 km u turi.Ostale linije od 10-14 km u polu turi, e kad bi eksperti pravili razliku tura i polu tura onda sigur nebi bila najduža oni bi da suze Niš suženi u

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: