Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:13, 2. 5. 2023.

| Servisne informacije

Aleksinački Dom zdravlja počeo da radi za praznike, radiće i vikendom

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Dom zdravlja Aleksinac
Novo radno vreme za vikend i tokom državnih praznika; foto: Print screen/Google street view

Dom zdravlja u Aleksincu je 1. maja počeo da radi i državnim praznicima, a kako su najavili, ubuduće će im radni biti i vikendi. Kažu da do sada nisu imali kadrovske mogućnosti pa zato nisu bili dostupni pacijentima i vikendom, ali da se to smanjenjem broja obolelih od korone promenilo pa su uveli novi režim rada.

Gotovo sve službe aleksinačkog Doma zdravlja ubuduće će biti na raspolaganju pacijentima i vikendom i tokom državnih praznika, pre svega za hitna, odnosno akutna stanja.

Objašnjavaju da to znači da su se konačno stekli uslovi da odluka Vlade Srbije o radnom vremenu domova zdravlja bude primenjena u potpunosti, ali shodno kadrovskim mogućnostima.

Pošto shodno zakonu Domu zdravlja Aleksinac pripada jedna terenska i jedna ambulantna ekipa hitne pomoći, te je uvek bilo problema tokom neradnih dana i državnim praznicima oko pokrivanja povećanog obima posla kao i ordiniranja terapija, sada je ova služba mnogo rasterećenija vikendom, i u slučaju potrebe, tokom vikenda i državnim praznicima, moći će da istovremeno pošalje dve ekipe na teren, što do sada nije mogla - navode u saopštenju.

Kao jednu od najvažnijih novina izdvajaju to što će ubuduće i nedeljom raditi stomatologija, jer kažu da su pacijenti do sada bili u problemu i nisu imali kome da se obrate za neke hitne intervencije.

Međutim, ginekologija za sada neće biti dostupna pacijentkinjama nedeljom, a objašnjavaju da za to nema dovoljno lekara.

Nadamo se da će nam kadrovske mogućnosti i ubuduće dozvoljavati ovakav režim radnog vremena DZ Aleksinac, a kada budemo dobili još jednog ginekologa, da i ta služba počne da radi i nedeljom, za sada to nije moguće - dodaju u saopštenju.


Novo radno vreme Doma zdravlja u Aleksincu

Novo radno vreme aleksinačkog Doma zdravlja znači da će vikendom od 8 do 18 sati pacijenti moći da se jave odeljenju za zdravstvenu zaštitu odraslih, kao i predškolske i školske dece. Subotom i nedeljom od 8 do 15:30 radiće i stomatologija.

Ginekologija će ubuduće raditi i subotom od 8 do 14:30, a od 8 do 15 sati Odeljenje za polivalentnu patronažu.

Radno vreme radnim danima ostaje isto - od 7 do 20 sati biće dostupna pacijentima odeljenja za zdravstvenu zaštitu odraslih, za kućno lečenje i zdravstvenu negu, za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, za zdravstvenu zaštitu žena i služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu.

Lekar u odeljenju za kućno lečenje i zdravstvenu negu radiće od 7 do 14 sati radnim danima, a Odeljenje za polivalentnu patronažu do četvrtka od 7 do 14:15, a petkom do 13:45.

Jedna terenska i jedna ambulantna ekipa Hitne pomoći i dalje neprekidno rade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mina

    11:52 // 2. 5. 2023.

    Polako ali stidljivo krecu putem prof. Milica.I to je uspeh za pocetak.

  • Vesna

    11:49 // 2. 5. 2023.

    Ako radi ginek. naljutice se Roda u Nis.Nikako da se zaposli dr.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: