Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 20. 4. 2022.

| Servisne informacije

April na jugu: Hladno, oblačno, kiša, na Vlasini pao i sneg

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
vlasina
Sneg u aprilu; foto: PIO "Vlasina"

Danas i sutra hladno i oblačno, od petka toplije i temperatura do 20 stepeni - takvo će vreme biti na jugu do kraja ove i početkom sledeće nedelje. Dok u većem delu Srbije pada kiša, na pojedinim planinama je pao sneg, a jedno od mesta koje se danas zabelelo je i Vlasina.

Niske temperature ispod proseka za ovo doba godine obeležile su poslednju nedelju u Srbiji, a južnjaci sunčane intervale mogu da očekuju tek - od petka.

Prema podacima RHMZ-a, danas će u većini gradova na jugu padati kiša, a najviša dnevna temperatura će biti od 8 do 14 stepeni iznad nule, a najniža od 1 do 5 stepeni.

Najhladnija danas je Kuršumlija, gde su zabeležena 3 stepena i najavljena je suznežica, susnežice ima i u Svrljigu gde je 4 stepena iznad nule, koliko je i u Vranju i Dimitrovgradu, a na Vlasini, gde je danas pao sneg, temperatura će ići i do 2 stepena ispod nule. vlasina Sneg i u drugim gradovima na jugu Srbije; foto: PIO "Vlasina"

Sneg je pao i u višim predelima u Pirotskom okrugu, kao i u Blacu i Vladičinom Hanu.

Malo toplije i sunčano vreme južnjaci mogu da očekuju od sutra, a od petka i temperaturu do 22 stepena, dok će u nedelju, za Uskrs, temperatura u gradovima na jugu biti i 25 stepeni i u većini mesta suvo.

Podsetimo, po proceni Poljoprivredno-stručne savetodavne službe, temperature ispod proseka za ovo doba godine ne pogoduju voću, a naročito su ugoržene višnja i šljiva koje su u punoj fazi cvetanja.

Problem za voćare predstavlja i kiša koja je padala prethodnih dana, pa poljoprivredni stručnjaci savetuju obavezno prskanje i zaštitu čim to vremenski uslovi dozvole.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: