Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:49, 28. 4. 2020.

| Servisne informacije

Asfaltira se deonica puta Kostenica - Džigolj, počelo i krpljenje udarnih rupa u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
put
Asfaltira se deo puta Kostenica-Džigolj; Foto: Lj. M.

Asfaltiranjem deonice puta Kostenica – Džigolj, meštani nekoliko sela dobiće kvalitetnu saobraćajnicu koja će ih povezati sa gradom, olakšati kretanje i uslove života na selu.

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović ističe da se asfaltira puta u dužini od 1,5 km, a vrednost radova koji podrazumevaju dva sloja asfalta od po 6 i 4 centimetara, kao i ivičnjake duž puta je 25 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta.

Simonović naglašava da će novi asfalt doprineti da čitav ovaj kraj oživi, te da će se i u narednom periodu nastaviti sa infrastrukturnim radovima.

Projekti su urađeni i za ostali deo ovog puta, ali kako se jedan deo ovog putnog pravca vodi na Republiku, naš projekat smo uputili njima na saglasnost i čim je dobijemo, nastavićemo dalje, najpre raspisivanjem javne nabavke, a onda i asfaltiranjem ostalog dela - kaže Simonović. DSC_5498-1-768x480 Počelo krpljenje udarnih rupa; Foto: Lj. M.

Pojašnjava da je nakon preporuke Vlade Srbije da se nastave infrastrukturni radovi, Gradska uprava odmah stvorila uslove za nastavak započetih radova pre pandemije virusa korone, te da će ubrzo biti nastavljeni i radovi na delu puta Potočić - Resinac, na izgradnji gradske pijace, kao i radovi na rekonstrukciji prokupačke Gimnazije.

Simonović napominje i da su u toku radovi na sanaciji i krpljenju udarnih rupa na teritoriji grada, a za tu namenu iz lokalnog budžeta izdvojeno je 11 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladen

    16:57 // 28. 4. 2020.

    Kvalitetne deonice su samo u BGu, ostatak Srbije dobija kozije staze.
    Sto se tice krpljenja, redno bi bilo da se uvedu standardi kako i sta se krpi..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: