Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 5. 7. 2019.

| Servisne informacije

Asfaltiranje raskrsnice kod Kičeva stvorilo gužve, ali radovi završeni istog dana

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
vardarska
Dimitrija Tucovića zatvorena od raskrnice sa Vardarskom pa do raskrnice sa Obilićevim vencom; foto: Kabinet gradonačelnika

Zbog rekonstrukcije je za saobraćaj u toku prepodneva bila zatvorena Ulica Dimitrija Tucovića u Nišu, od raskrnice sa Vardarskom do raskrnice kod "Makove" benzinske pumpe. Stvorile su se velike gužve na Obilićevom vencu, gde je preusmeravan saobraćaj, ali u Kabinetu gradonačelnika kažu da su radovi već završeni i da će saobraćaj svakog časa biti normalizovan.

mapa Crvenom bojom obeležene su zatvorene ulice; printskrin/GeoSrbijaNakon završetka radova na Vardarskoj ulici, radnici su se preselili u susednu ulicu. Jutros je bio zatvoren početak Ulice Dimitrije Tucovića, pa su vozači koji su ka centru Niša išli iz pravca Ledene stene imali dve opcije - da skrenu desno kroz Obilićev venac ili levo kroz Šumadijsku.

Sav saobraćaj iz pravca Ledene stene mora da ide ili desno kroz Dušanovu ili levo kroz Šumadijsku koja je takođe zatvorena u delu kod MIN-a - kaže jedan vozač.

Međutim, u Kabinetu gradonačelnika objašnjavaju da su radovi trajali kratko i da su već završeni.

Bila je ideja da se radi u toku noći, ali pošto je to dosta naseljeno naselje, odlučeno je da se ipak radi ujutru kada ljudi odu na posao - ističu u Kabinetu gradonačelnika.

Dodaju da je radove izvodilo preduzeće Srbija autoput i da su koštali 5 miliona dinara.


Radovi svuda po Nišu

Narednih dana, obećavaju u Kabinetu gradonačelnika Niša, rekonstruisana Vardarska bi trebalo da dobije i nove trotoare.

U Vardarskoj ćemo narednih dana urediti i trotoare koji su u veoma lošem stanju i zapušteni decenijama, a u nastavku ćemo obnoviti kolovoze i produžetku Vardarske i u Obilićevom vencu, zatim oko Pirotske rampe, u nastavku ulice Jovana Ristića i dalje u Vojvode Putnika - navode u Kabinetu gradonačelnika.

trg pavla stojkovića Umesto asfalta, trotoar na Trgu Pavla Stojkovića dobija behaton ploče; foto: Kabinet gradonačelnikaPored toga, kažu, završena je i sanacija kolovoza na Trgu Pavla Stojkovića, a sada se radi na popločavanju trotoara.

Sada predstoji popločavanje trotoara behaton pločama, čime će ovaj deo grada postati mnogo uredniji i lepši. Ubrzano se radi i na sanaciji kolovoza na Keju Mike Paligorića od Grčkog konzulata do Tvrđavskog mosta - ističu u Kabinetu gradonačelnika.

Podsećaju da je počela i izgradnja kružnog toka na ukrštanju Bulevara Nikole Tesle i Heroja sa Košara, a kraju se privode i radovi na rekonstrukciji Bulevara cara Konstantina i izgradnji biciklističke staze do naselja Nikola Tesla.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bruno

    22:32 // 12. 7. 2019.

    Ovo što se radi je najobičniji politički predizborni marketing. Da se radi rekonstrukcija trebalo bi da se radi sve. To znači da se menjaju vodovodne, kanalizacione cevi, novi toplovodi i telekomunikacioni kablovi kroz kablovnice. Sve to je jako skupo, pa se zato ide na najjeftiniji varijantu, što je da se ukloni habajući sloj i stavi novi. Ubrzo će da raskopaju da menjaju neku dotrajali cev.

  • Isisavanje mozga

    13:01 // 6. 7. 2019.

    To ce sve kod nas da ide brzo, jer sreca da nismo Indija i da nemamo preko milijardu stanovnika. Spadaju u razvijenu zemlju a nisu ulagali i menjali u infrastrukturu preko 20 godina.

  • Dragan

    22:01 // 5. 7. 2019.

    Regulišite gašenje uslovnog zelenog kada je uključeno zeleno za pešake, prelazak je lutrija i NAPOKON skinite trotoare u DUŠKA RADOVIĆA!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: