Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 11. 3. 2020.

| Servisne informacije

Ažurirana lista kontakata za informacije o korona virusu

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
telefon
Neki brojevi nepostojeći, neki često zauzeti; Ilustracija; Foto: Flickr - Andy Rennie

Sve informacije o korona virusu, ali i o prijavi sumnje na isti, građani juga Srbije mogu dobiti od lokalnih Zavoda za javno zdravlje, a osim fiksnih brojeva telefona, dostupni su i mobilni na koje se javljaju dežurni epidemiolozi. Oni apeluju na građane da se pridržavaju datih uputstava, kao i da se javljaju samo oni koji su bili u žarištima epidemije ili kontaktu sa ljudima iz tih područja.

Pojedini građani požalili su se Južnim vestima da se na fiksne brojeve telefona nadležni ne javljaju, te da ne mogu da se informišu o koroni. Nedostupni na brojeve bili su zavodi u Nišu i Leskovcu, a jedan od fiksnih brojeva nije ni u funkciji.

Zvala sam Zavod da se raspitam kakvi su prvi simptomi, ali mi se na jedan niški broj niko nije javljao, dok mi je za drugi 018/42 26 338 stizala automatska poruka da je broj nepostojeći - kaže jedna građanka.

Zbog čega je na sajtu stajao nepostojeći broj i zašto se niko ne javlja na fiksnim telefonima, nepoznato je, ali u Zavodima na jugu Srbije kažu da se stranice kontakata stalno ažuriraju, te da mogu pozvati i lično dežurne epidemiologe.

korona kontakti

Iz Zavoda za javno zdravlje u Vranju i Pirotu apeluju na građane da zovu samo ukoliko su u poslednjih 14 dana bili u nekoj od zemalja gde je proglašena epidemija ili u kontaktu sa ljudima iz tih reona.

Izbegavati javne skupove, naročito u zatvorenim prostorima i često prati ruke. Jako bitan epidemiološki podatak je da je neko u zadnjih 14 dana boravio recimo na teritoriji Italije ili došao sa prostora Kine i to je bitno napomenti. Apelovali bismo na građane da zovu samo u slučaju ako su putovali u zemlje sa lokalnom epidemijom i da ne dolaze u zdravstvene ustanove ukoliko sumnjaju da imaju virus- poručuju epidemiolozi.

Dodaju da se o preventivnim merama mogu informisati na sajtu Ministarstva zdravlja, a da su im za prijavu sumnje na korona virus dostupni brojevi lokalnih epidemiologa.

Institutu za javno zdravlje u Nišu mogu se obratiti na telefon 060/411 94 16, Zavod za javno zdravlje u Leskovcu dostupan je na brojeve 064/864 88 25, 064/864 88 15 i 064/839 24 05, epidemiolog u Vranju dostupan je na broju 064/14 03 289, dok za Pirot dostupni brojevi 062/202 701, 062/202 719, 062/202 721, kao i 069/345 21 08 i 069/452 11 30.

Podsetimo, prema poslednjim zvanično objavljenim podacima, korona virus ima 11 građana Srbije, od kojih su 4 slučaja zabeležena u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Đorđe

    12:13 // 14. 3. 2020.

    Samo Prokuplje nema nikakav broj.

  • ja

    17:28 // 11. 3. 2020.

    Napre DNO . BOJKOT

  • Ivan

    14:59 // 11. 3. 2020.

    Jedan broj za ceo Nis, a?
    Ok.

    • miki

      23:17 // 11. 3. 2020.

      UK ima jedan broj za celu zemlju od 68 miliona. Nije problem ako ima puno linija na broju. Problem je koliko ljudi je na tim linijama, koji nivo znanja i obuke imaju, i sta mogu da preduzmu.

    • Jaa

      16:27 // 16. 3. 2020.

      I taj jedan je NENOGUCE DOBITI. Znaci ni jedan

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: