Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:42, 13. 8. 2021.

| Servisne informacije

Bara oko česme preko puta Lutkarskog, iz Vodovoda apel da se ne baca smeće u odvode

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Webp.net-resizeimage (3)
Građani kažu da voda iz česme curi više od dve nedelje; foto: T. R.

Da česma Svete Trojice preko puta Lutkarskog pozorišta u Nišu curi i izliva se na trotoar i kolovoz, napominju građani i ističu da se stvora velika bara. Iz JKP Naissus kažu da se zbog nekolicine neodgovornih građana često dešavaju začepljenja, pa ispaštaju i oni koji su na ovaj problem ukazali. Oni apeluju na Nišlije da ne bacaju otpad u odvode i da se odgovornije ponašaju prema javnim česmama.

Pojedini građani koji su se obratili redakciji Južnih vesti tvrde da više od dve nedelje voda curi iz česme na Trgu patrijarha Pavla. Kažu da se tu stvaraju barice i da im je onemogućen nesmetan prolaz, pa zbog toga moraju da kruže. Napominju i da kada su žedni ovu česmu zaobilaze jer se oko nje zbog vode taloži blato, a barice zaobilaze i vozači.

Voda je uvek okolo, ide čak i do ulice. Nadležnima verovatno ova česma nije interesantna, pošto problem ne rešavaju. Ipak sramota je da česma u centru grada curi - kaže jedan Nišlija.

česma Voda se sliva i na kolovoz; foto: T. T.Iz JKP Naissus kažu da za sada ne znaju tačan uzrok oticanja vode, ali da zbog nesavesnog ponašanja pojedinaca koji ubacuju neprimeren sadržaj u odvode, često imaju problem sa začepljenjem mnogih javnih česama.

Verovatno je se tu radi o nekom od nesavesnih sugrađana, koji imaju pristup javnoj česmi i na određeni način prave problem. Radi se na redovnom održavanju i nailazi se na različite situacije koje su uglavnom veoma ružne i veoma loše i zaista stanje na javnim česmama je samo posledica našeg odnosa kao kosrisnika - objašnjavaju iz Naissusa.

Kako su naveli njihova ekipa će izaći na teren i česma će uskoro biti sanirana, ali ne znaju koliko dugo će to potrajati, pa apeluju na građane da ne bacaju smeće i otpad u odvode.

Podsećamo, spomen-česma Sveta Trojica zvanično je puštena u rad 6. oktobra 2013.godine, kao poklon austrijskog grada Graca Nišu, u čast jubileja Milanskog edikta, a predstavlja rad niškog arhitekte Ivana Redija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    16:41 // 14. 8. 2021.

    Česma curi cele nedelje. Niko iz vodovoda da se seti da sanira to, jer kaoi uvek građani su krivi. Mozda i jesu. Kada bi komunalna milicija radila svoj posao i kaznjavala nesavesne građane zbog neadekvatnog bacanja smeća i cesme bi radile i grad bi bio čistiji a i kante za smeće ne bi bile razvaljene i pokradene.

  • Torpedo

    18:27 // 13. 8. 2021.

    Uvazeni gospodine Redi,
    Sve ovo govori, koliko narod postuje, blazenopocivseg Patrijarha !
    Dobro se secam, da je ,neka pijandura, pre 4-5 godina, uletela u cesmu i polomila je, pa je siroti otac, finansirao popravku!
    Cesma nije na dobrom mestu, i trebala je biti, na jednom od travnjaka, ispred Lutkarskog pozorista, jer i taj deo nosi ime Patrijarh Pavla !
    Kakav narod, takva i Vlast !

  • Sloba

    17:04 // 13. 8. 2021.

    Ko građani nisu kako treba ne postoji komunalna služba koja za njima može da očisti. Od svakog od nas zavisi stanje u našem gradu, a kako se sami ophodimo prema svojoj okolini i međusobno tako biramo i one koji nas vode. Kome napravimo štetu tako? Pa jedni drugima zar ne?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: