Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:21, 21. 6. 2017.

| Servisne informacije

Besplatna kontrola ispravnosti vozila i na jugu Srbije

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
I vozači u Nišu, Leskovcu, Vranju, Prokuplju i Preševu mogu besplatno da prekontrolišu auto
I vozači u Nišu, Leskovcu, Vranju, Prokuplju i Preševu mogu besplatno da prekontrolišu auto; foto: wikipedia.org

Vozači u Nišu, Leskovcu, Vranju, Prokuplju i Preševu mogu do 24. juna besplatno da provere tehničku ispravnost automobila pred letnju sezonu, jer je u toku tradicionalna akcija Auto-moto saveza. Iako iskustvo pokazuje da ovu akciju najčešće koriste oni koji imaju starija vozila, kažu nadležni, oni pozivaju sve da provere da li im je auto ispravan za vožnju.

Skoro svako treće pregledano vozilo je bilo neispravno, pokazuju dosadašnji podaci AMSS-a. U prethodnoj akciji, koju su imali pred zimsku sezonu, kažu, oko 40 % vozila je imalo neku neispravnost.

Najčešći kvarovi su bili kod uređaja za zaustavljanje i to u 31% slučajeva, dok se 36% odnosilo na uređaje za osvetljavanje, odnosno 14% na uređaje za upravljanje. Ovo je jedinstvena prilika da pred letnja putovanja proverite tehničku ispravnost vašeg vozila, jer neispravno vozilo nije bezbedno ni za vašu porodicu ni za druge učesnike u saobraćaju - rekao je predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Vladan Nikolić je naglasio da je uzrok oko 12 % saobraćajnih nezgoda u Srbiji bila tehnička neispravnost i da je u više od 1.000 takvih nezgoda, život izgubilo 70 ljudi.

Najčešće se na ovu akciju odazivaju i interesuju vlasnici starijih automobila, koji već pretpostavljaju da postoji neki kvar, rekao je predsednik Asocijacije tehničkih pregleda vozila Predrag Đurđev. Ipak, kaže, važno je da pregled svog automobila urade i oni koji imaju novije automobile.

Inače, ova akcija počela je 19. juna, a Niš se priključio juče, kako su kazali u AMSS-u, jer su neki tehnički pregledi u ovom gradu bili zatvoreni.

To je dobra volja linija i asocijacija tehničkih pregleda, koja animira i organizuje tehničke preglede u Srbiji. To u principu jako dobro funkcioniše. Sada imamo preko 60 mesta u Srbiji i oko 100 linija tehničkih pregleda - kažu u AMSS-u.

Akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“ organizuje Auto-moto savez Srbije, u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila.


Gde građani na jugu mogu da urade besplatnu kontrolu?

Niš - “DAM auto”, Milorada Veljkovića Špaje, radnim danom od 8 do 17 sati, subota od 8 do 14 sati;

Leskovac - Auto-moto društvo, Đorđa Stamenkovića 11, radnim danima od 7:30 do 15:30, subota 8 do 13;

Vranje - “Auto M L Antić”, Radnička 44, radnim danima od 7:30 do 15:30;

Auto-centar “Mega trade”, 11. Kongres 1, radnim danima od 8 do 16 sati, subota od 8 do 13 sati;

Prokuplje - TehničkiaAuto-moto klub, radnim danima od 7:30 do 15 sati;

Preševo - Auto-centar “Mega trade”, 15. Novembar 121, radnim danima 7:15 do 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: