Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 1. 4. 2020.

| Servisne informacije

Bez problema u saobraćaju na jugu Srbije, putevi prohodni

Autor:B. S, M. D, Lj. F, Lj. M i A. K.Izvor:Južne vesti
sneg prokuplje
Sneg se ne zadržava na kolovozu, foto: Lj. M.

Sneg koji od sinoć pada na jugu Srbije ne pravi veće probleme putarima jer se u većini mesta ne zadržava na kolovozu. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda visina snežnog pokrivača na jugu je do 10 centimetara.

U Pirotu su putevi prohodni, a sneg od sinoć i i dalje pada slabim intezitetom. Kako kaže Dragan Minčić iz Zimske službe, on se za sada ne zadržava ni u višim predelima, a ekipe su spremne da intervenišu ako za to bude bilo potrebe.

Slična situacija je i u Leskovcu - sneg u ovom gradu pada od sinoć i dostigao je visinu od 8 centimetara, ali problema u saobraćaju nema. Sneg se ne zadržava na kolovozu, ali putari upozoravaju na moguće stvaranje poledice. sneg ilustracija Visina snega na jugu do 10 cm, foto: B. S.

Svi opštinski putevi na teritoriji Vranja su čisti, kaže Dejan Stanojević, većnikk za komunalnu delatnost, infrastrukturu i urbanizam, a službe su na terenu.

Bilo je problema u Krivoj Feji još od prošlog puta kad je padao sneg, ali su se meštani i službe organizovali, pa je očišćen taj deo. Za sada nije bilo prijava, ali ako nastavi sneg da pada, verovatno će biti zavejena planinska sela. Prati se situacija, i za sada je sve regularno - kaže Stanojević.

Ekipe su na terenu i u Bosilegradu, a osim putara, aktivirano je 8 vozila koja starijima, kojima je zbog epidemije zabranjen izlazak, nose hranu. put ka bujanovcu Prohodno i ka Bujanovcu, foto: N. P.

Svi putevi prohodni su i u Svrljigu, saobraćaj se odvija nesmetano, a zbog vlažnog kolovoza putari savetuju dodatni oprez, naročito na prevoju Gramada i preko Tresibabe. Ekipe JKSP Svrljig su na terenu.

Sneg se na kolovozu ne zadržava ni u Prokuplju i nema većih problema u saobraćaju.

Putari apeluju na vozače da prilagode brzinu jer je zbog niskih temperatura i vlažnih kolovoza moguće stvaranje poledice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: