Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:17, 9. 10. 2020.

| Servisne informacije

Brenica još nedelju dana bez vode

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Cisterne sa pijaćom vodom
Do vode za piće i dalje iz cisterne; foto: JKP Naissus

Za vikend i do kraja nedelje ostaje upozorenje za žitelje sela Brenica da vodu iz vodovodnog sistema koriste jedino za sanitarnu upotrebu, kažu iz JKP Naissus.

Od 28. septembra, kažu u Naisuss-u, voda u sistemu u Brenici nije dobra za ljudsko zdravlje, za pripremanje hrane, za pojenje životinja, niti za polivanje bašti.

Suve slavine u ovom selu biće jer se, dodaju iz vodovoda, nastavljaju radovi na novoizgrađenom sistemu za vodosnabdevanje veznog cevovoda Hum - Brenica.

U toku sledeće nedelje obaviće se neophodna uzorkovanja i provere, nakon kojih stižu laboratorijske potvrde o hemijskoj i bakteriološkoj ispravnosti vode za piće. U međuvremenu auto-cisterna snabdeva meštane sela Brenica pijaćom vodom po ranije utvđenom rasporedu - kažu iz Naissus-a.

Inače, meštani sela Brenica koji su priključeni na novoizgrađeni potisni cevovod, bez vode su od ponedeljka 28. septembra zbog, kako je tada rečeno, radova koji je trebalo da budu završeni do 7. oktobra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    21:17 // 9. 10. 2020.

    Neće radnici vodovoda da rade za male plate zato neka mesta nemaju vodu nema solidarna pomoć.Istražite kolka je plata u toplani a kolika u vodovodu..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: