Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 2. 9. 2020.

| Servisne informacije

Četvrto zaprašivanje protiv krpelja u Nišu, upozorenje građanima

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
krpelji
Treba ih zaprašiti; Foto:www.banjalukain.com

U četvrtak i petak 3. i 4. septembra u Nišu ekipe preduzeća Sanit M&M biće na terenu od 8 sati i zaprašivaće zelene površine protiv krpelja. Upozoravaju građane da ne borave na mestima koja će biti prskana, da ne izvode kućne ljubimce, kao i da pčelari zaštite insekte.

Prvog dana prskaće se travnate površine u opštinama Niška Banja, Pantelej i Medijana, a sledećeg dana u petak 4. septembra prskaće se na teritorijama opština Crveni Krst, Palilula i Medijana.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice, građani u vreme tretmana ne treba da borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce - kažu iz preduzeća Sanit M&M.

U slučaju nepogodnih vremenskih prilika, kako kažu iz preduzeća, tretman se odlaže za prvi naredni dan.

Kompletan raspored suzbijanja krpelja

Četvrtak, 3. septembar

Na teritoriji GO Niška Banja: centralni park u Niškoj Banji, park u Niškoj Banji, park ispred hotela Zelengora sa šetačkim stazama. 

Na teritoriji GO Pantelej: izletišta kod pešačkog mosta u Brzom Brodu, Kameničkom visu, kod spomenika na Čegru, kod Vrežinskg bazena, travnjak u ulici ll Proleterske brigade, dvorište Crkve sv. Pantelejmona, dvorište doma učenika u ul. Kosovke devojke, travnate površine Keja Nišave do naselja Nikola Tesla.

Na teritoriji GO Medijana: parkovi na Trgu K. Aleksandra, u ulici Obilićev venac, stari park pored Nišave, travnate površine Keja Nišave do naselja Nikola Tesla.

Petak, 4. septembar 

Na teritoriji GO Crveni Krst: parkovi Tvrđava i ispred zgrade Univerziteta, travne površine Keja Nišave, naselja Šljaka, bedemi u ulici 12. Februar i igralište u naselju Ratko Jović.

Na teritoriji: GO Palilula: spomen park Bubanj, park kod Žel.stanice i preko travne površine gradskog groblja, Minovog naselja, dvorište Svetinikolske crkve, potez oko Starog groblja, park Šumice i travnate površine duž Čairske ulice.

Na teritoriji GO Medijana: parkovi Sveti Sava, Čair, park u ulici Nikole Pašića, travnjak oko spomenika Ćele kula, dvorište Saborne crkve i zeleni deo između Gabrovačke reke i tržnog centra “Roda”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    23:16 // 2. 9. 2020.

    Cime ce zaprasuju- svetom vodicom?!? Ili ce i za krpelje da nam porucuju iz iste firme da sadimo bosiljak, lavandu, jedemo beli luk....??
    SRAMOTA! Lopovska firma- komarci rasturise ceo grad od centra do periferije a oni lazu li lazu. Bitno da su lovu maznuli preko "tendera".... samo da se procacka i objavi ciji su, bar da narod zna.

  • Miki

    16:37 // 2. 9. 2020.

    U Beogradu već sedmi put zaprašuju protiv komaraca ali mi živimo pod vlašću lica koji ne mogu da obezbede ni jedne toplomere za sve škole na pr. O.Š.Njegoš a kamoli tečnost za zaprašivanje a verovatno su javili u Bg da su to obavljali!

  • Marxman

    14:19 // 2. 9. 2020.

    Ako su nadležni prskali protiv krpelja. Međutim, mene interesuje kad će da izvrše zaprašivanje komaraca po čitavom Nišu? Mnogo ih ima, zaista.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: