Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:19, 26. 6. 2021.

| Servisne informacije

Delovi Pasi Poljane peti dan bez vode

Autor:M.M.K.Izvor:Južne vesti
Cisterna-sa-pijacom-vodom-Foto-JKP-Naissus
Cisterna stigla juče; Ilustracija; foto: JKP Naissus

Stanovnici niškog naselja Pasi Poljana jutros su na kratko dobili vodu, ali je brzo nestala, a neki delovi naselja su bez vode već peti dan. Iz JKP Naissus navode da problem sa vodosnabdevanjem imaju delovi druge visinske zone u gradu, zbog toga što neki stanovnici južnog dela Niša troše previše vode i ističu da vode ima u izvorištima, ali nema kapaciteta da se ona dopremi.

Nadležnima u Gradu, Vodovodu i Opštini Palilula neki od meštana ovog naselja su uputili i otvoreno pismo, uplašeni da ovaj problem neće biti tako brzo rešen.

Evo počinje peti dan kako u našem naselju Pasi Poljana nema vode, ili je na kratko ima ali samo tokom sitnih jutarnjih sati i to sa slabim pritiskom. Pošto smo od dežurne službe svih ovih dana dobijali različite informacije, jednom je kvar, drugi put restrikcija, pa preterana potrošnja, pa opet kvar - slutimo da nam se pripremaju problemi sa kojima ćemo bojim se u budućnosti često da se srećemo. Takođe nikakva cisterna niti išta slično nije organizovano da se bar malo umanje muke ljudi u naselju. Da stvar bude još iritantnija i ponižavajuća za sve nas, 4 perionice na Ledenoj Steni, na samo kilometar od Pasi Poljane, rade 24h punim kapacitetom - navodi se u pismu koje je stiglo i u redakciju Južnih vesti.

Par hiljada stanovnika u niškom naselju Pasi Poljana već peti dan je bez vode. Kako meštani javljaju voda je na kratko stigla tokom prepodneva, ali su slavine ubrzo opet "presušile".

Stiglo je jutros na dva sata, ali bilo je slabo, popodne se opet čulo u cevima ali nema vode. Idemo kod komšije uzimamo sa bunara da se okupamo - kaže jedan sagovornik.

Osim Pasi Poljane gde nema vode, problem sa vodosnabdevanjem imaju i stanovnici u Kovanlučke ulice, Apelovca i delovi druge visinske zone, navode iz JKP Naissus i poručuju da normalizacija vodosnabdevanja zavisi od solidarnosti komšija i apeluju na Nišlije da ne koriste vodu za zalivanje bašte, pranje dvorišta i automobila.

Problema sa vodosnabdvevanjem i slabim pritiskom imaju i meštani sela Vukmanovo i Vlase, ali oni za razliku od Pasipoljanaca nisu priključeni na gradski vodovod.

*Tekst je izmenjen nakon što su se sa novim informacijama oglasili iz JKP Naissus.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • preCednik

    16:12 // 27. 6. 2021.

    Da obavestim redakciju JV da smo u Sumarkoj ulici u Pasi poljani dobili izvor.Zbog strucnosti jkp naisus trenutno je bara jer cev negde curi i izlazi u tom delu ulice.
    Zbog neasfaltirane ulice koja se vodi kao asfaltirana postacemo turisticka atrakcija sa banderama na sred puta i lekovitim blatom. Sezona je otvorena, gradjani Nisa, izvolite !

  • Samo posteno

    12:32 // 27. 6. 2021.

    Krajnji bezobraluk. Izgleda da za sve u ovoj zemlji pa i za vodu treba praviti blokade puteva i proteste da bi se reagovalo.
    Sramota

  • Žive od sukoba

    04:29 // 27. 6. 2021.

    Kada naprDnjaci-politikanti ne bi okrivili nekog drugog za svoju nesposobnost! Žive od zavađivanja građana na svim nivoima! napreDNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: