Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:54, 30. 4. 2023.

| Servisne informacije

Dežurstva na jugu tokom prvomajskih praznika

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
dom zdravlja niš
Praznična radna vremena na jugu Srbijei; foto: Lj. J.

Neradni dani za vreme Praznika rada, ove godine su ponedeljak 1. i utorak 2. maj, pa će u tim danima na jugu Srbije dežurati Zdravstvene stanice, Kovid ambulante, apoteke i pojedini objekti kulturnih ustanova.

Dom zdravlja u Nišu biće otvoren za odrasle i decu od 7 do 20 sati. U istom terminu radiće i lekari u Zdravstvenoj stanici “Čair”, kao i Kovid ambulanta u Duvaništu. Pedijatrijska kovid ambulanta pri centralnom objektu Doma zdravlja će takođe raditi u terminu od 7 do 20 sati.

Laboratorijska dijagnostika radiće od 7 do 14 sati, Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu radiće od 7 do 20 sati i potom od 20 do 7 sati.

Timovi lekara Službe za kućno lečenje pacijenata biće dostupni Nišlijama od 7:30 do 14:30, dok će medicinski tehničari raditi od 7 do 20 sati.

Na lični zahtev pacijenata, tokom prazničnih dana, PCR će moći da se uradi od 7 sati do 13:30.

Dežurne će biti apoteke “Ćele Kula” koja će raditi tokom čitavih dana praznika, zatim Duvanište, koje će raditi od 9:30 do 17:30, kao i Durlan Plus, koje će u ponedeljak raditi od 9 do 17 sati, a u utorak od 8 do 20 sati.

U utorak će biti dostupne i apoteke “Čegar” i “Mediana” od 8 do 15 sati, dok će “Dr Milenko Hadžić” u Svrljigu raditi od 8 do 16 sati, kao i “Doljevac” od 8 do 15 sati.

Iz Narodnog muzeja Niš kažu da će tokom prvomajskih praznika Arheološko nalazište Medijana, Logor “12. Februar” i Arheološka sala, raditi od 9 do 15 sati, kao i to da će poslednji ulaz za sve objekti biti pola sata pre kraja radnog vremena.


Praznična dežurstva i u Prokuplju

Tokom prvomajskih praznika, Apoteka Prokuplje, Dom zdravlja, Bolnica i Parking servis u Prokuplju radiće po sistemu prazničnih dežurstava.

U okviru Doma zdravlja u Prokuplju, dežuraće služba Opšte medicine, kao i Pedijatrija koji će svakoga dana raditi od 7 do 19 sati.

Apoteka "Prokuplje" koja osim u Prokuplju ima ispostave i u Kuršumliji, Blacu i Žitorađi će tokom prvomajskih praznika raditi kao i svakog dana od 7 do 20 sati.

U Opštoj bolnici “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju tokom praznika biće organizovan rad u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.


Dežurstva u zdravstvenim ustanovama u Pirotskom okrugu

Za vreme praznika, 1. i 2. maja, služba Doma zdravlja za zaštitu odraslih u Pirotu - Ambulanta “Pazar”, radiće od 8 do 18 sati, kao i Služba za zaštitu predškolske i školske dece, dok će kovid Ambulanta raditi od 7 do 17 sati.

Prijem naloga za Službu za kućnu negu i lečenje od 7 do 7:30.

Prvog dana praznika od 7 do 20 sati radiće apoteka “Karlo Skacel” u centru Pirota, dok će apoteka "Pazar" u istom gradu, kao i apoteka u Babušnici raditi od 8 do 15 sati.

Apoteka “Karlo Skacel” će i 2. maja raditi takođe od 7 do 20 sati, dok će apoteke “Pazar” i “Lipa” u Pirotu raditi od 8 do 15 sati.

Pošte u Babušnici, Beloj Palanci i Dimitrovgradu neće raditi tokom praznika, dok će Pošta u Ulici Srpskih vladara u Pirotu raditi u utorak, 2. maja, od 8 do 14 sati. Ona na Graničnom prelazu Gradina radiće 24 sata tokom oba dana praznika.


Dežurne službe u Vranju

U Domu zdravlja Vranje, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih lica i radnika, Služba za zaštitu dece školskog i predškolskog uzrasta, Služba za kućno lečenje i negu, kao i Stomatološka služba radiće u periodu od 8 do 18 sati.

Kovid ambulanta u ATD radiće za vreme praznika od 7 do 20 sati, dok će Kovid ambulante u dečijem i školskom dispanzeru raditi od 8 do 18 sati.

Laboratorija u Domu zdravlja Vranje radiće za vreme praznika od 08 do 14 sati.

Na glavnom vakcinalnom punktu za vreme praznikaradno vreme će biti od 09 do 12 sati, dok će u Opštoj bolnici Vranje rad biti organizovan po sistemu dežurstava i radiće tokom čitavih dana, bez prekida.


Praznično i u Leskovcu i okolini

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih u Leskovcu, Služba za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece, Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu radiće u vremenu od 7 do 20 sati, kao i Služba kućnog lečenja i nege, koja će u vremenu od 07 do 19 sati raditi.

Zdrastvene stanice u Brestovcu, Manojlovcu, Pečenjevcu i Guberevcu, Grdelici, Predajanu, Velikoj Grabovnici i Vučju biti dostupne od 7 do 14 sati.

Službe hitne pomoći će u svim gradovima takođe raditi tokom svih dana praznika, dok se parking neće naplaćivati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: