Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 15. 2. 2018.

| Servisne informacije

Praznična dežurstva u Nišu, Leskovcu i Vranju

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Parking dežurstvo
Parking besplatan za vreme praznika u svim gradovima; Foto: I. M.

Sretenje, koje se obeležava 15. februara, a istovremeno je i Dan državnosti Srbije, neradan je dan. Većina firmi i ustanova neće raditi ni u petak 16. februara, samo će zdravstvene ustanove, apoteke i ostale službe čiji rad ne može da stane, dežurati tokom praznika.

U Nišu se neće naplaćivati parkng, a kako su saopštili iz Parking servisa, neće raditi ni Korisnički servis u Orlovića Pavla. Autobusi gradskog prevoza saobraćaće po nedeljnom redu vožnje.

Ćele-kula, Logor i Arheološka sala Muzeja radiće i tokom praznika, te će oni koji žele da vide znamenitosti Niša moći to i u četvrtak i petak od 10 do 16 sati.

Galerija Sinagoga neće raditi tokom praznika. Sa redovnim radnim vremenom nastavljamo 17. februara - navode iz Narodnog muzeja.

Tokom praznika od 7 do 20 sati radiće lekari opšte prakse i za decu i za odrasle u Domu zdravlja, Infuzioni punkt i dežurni lekar specijalista u Zdravstvenoj stanici “Čair”. Na terenu će od 7 do 20 sati biti sestre iz Službe kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja, a od 7:30 do 14:30 radiće i punkt ove službe u Rajićevoj ulici.

Dom zdravlja Zdravstvene ustanove takođe dežuraju tokom praznika; foto: JVSa druge strane, od 7 do 14 sati biće na terenu patronažne sestre, dok će telefonom savetovati pacijente do 20 sati. Stomatolog u Hitnoj pomoći radiće non-stop, a hitne laboratorijske analize radiće se od 7 do 14 sati, saopštili su iz Doma zdravlja.

Što se tiče apoteka, 15. i 16. februara bez prestanka će raditi Ćele kula, dok će Čegar biti otvorena od 8 do 15 sati. Isto radno vreme imaće i apoteke Arnika u Aleksincu, Doljevac u Doljevcu i Dr Milenko Hadžić u Svrljigu, dok će Merošina u Merošini biti otvorena od 7 do 14 sati. U petak će raditi i apoteka u Malošištu od 7 do 14 sati.


U Leskovcu takođe besplatan parking, zdravstvene službe dežuraju

Većina ustanova i institucija ni u Leskovcu neće raditi u četvrtak i petak, 15. i 16. februara.

Sa skraćenim radnim vremenom od 7 do 15 sati u četvrtak i petak radiće Glavna pošta u Leskovcu, dok će ostale jedinice po gradu u vreme praznovanja biti zatvorene.

Iako će izložbeni prostor Leskovačkog kulturnog centra biće zatvoren za posetioce, projekcije filmova u bioskopu ove ustanove biće puštane po predviđenom repertoaru.

Što se parkinga tiče, on se neće naplaćivati u četvrtak i petak, a normalan rad nastavlja se već u subotu kada će ova firma raditi do 15 sati.

Opšta bolnica radiće po ustaljenom režimu rada, osim specijalističkih službi koje se nalaze u prostorijama Doma zdravlja. Što se tiče Doma zdravlja u Leskovcu, služba Opšte medicine u zdravstvenoj ambulanti 4 u Ulici Svetozara Markovića radiće u periodu od 7 do 20 sati, kada će pacijente primati i Dečiji dispanzer. Hitna pomoć i stomatološko odeljenje dežuraće tokom celog dana, dok će zdravstvene stanice u Pečenjevcu, Brestovcu, Manojlovcu i Guberevcu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici dežuraće non-stop u prostorijama Hitne pomoći, dok će ambulanta u Velikoj Grabovnici raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.


I u Vranju non-stop dežura Hitna pomoć

Zdravstveni centar Vranje tokom praznika radiće po principu organizovanog dežurstva na svim odeljenjima, osim službi Urgentne medicine i Hitne pomoći koje će raditi 24 sata.

Što se tiče apoteka do ponoći 15. februara radiće apoteka na šetalištu u centru grada, a ogranci vranjske apotekarske ustanove u Preševu, Surdulici, Trgovištu, Vladičinom Hanu i Vranjskoj Banji radiće tokom prepodneva.

Parking servis Vranje neće raditi 15. i 16. februara zbog Dana državnosti, te neće naplaćivati parking na označenim mestima. Međutim, garaža u ulici Kneza Miloša, kod Hotela kao i Carinski terminal kod Jumkove zgrade, za vreme praznika radiće bez ikakvih promena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: