Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:32, 15. 5. 2020.

| Servisne informacije

Dom zdravlja ne radi za vikend zbog dezinfekcije, kovid ambulanta od subote u Duvaništu

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
dom-zdravlja-korona-nis-foto-vkeser
Dom zdravlja je od početka aprila bio trijažni centar za virus korona; foto: V. Keser

Centralni objekat Doma zdravlja Niš radiće večeras do 22 sata dok za vreme vikenda, 16. i 17. maja neće raditi jer će biti detaljno dezinfikovan zbog povratka svih službi i početka redovnog rada od ponedeljka 18. maja, saopštili su iz ove zdravstvene ustanove. Kažu da će, nova kovid ambulanta od subote, 16. maja, umesto u centralnoj zgradi biti u zdravstvenoj stanici "Duvanište", kao i da će u montažnom objektu, koji se nalazi ispred ulaza u Dom zdravlja brisevi na koronu biti uzimani svakog dana u nedelji.

Kako bi se sve službe vratile normalnom radu, zgrada niškog Doma zdravlja, koja je nešto više od mesec dana bila glavno mesto za trijažu osoba koje su sumnjale da boluju od virusa korona, naredna dva dana biće zatvorena za pacijente.

Za vreme vikenda, svi pacijenti bez respiratornih simptoma i simptoma kovid infekcije mogu da se jave u zdravstvenim stanicama "Duško Radović" i "Nikola Tesla" u vremenu od 7 do 20 sati, dok se pacijenti sa respiratornim simptomima i simptomima kovid infekcije javljaju isključivo u zdravstenu stanicu "Duvanište" - kažu u Domu zdravlja.

dom-zdravlja2-korona-nis-foto-vkeser Uzimanje briseva samo u montažnom objektu i ambulanti "Duvanište"; foto: V. Keser Napominju da će pedijatrijska služba za vreme vikenda raditi u centralnom objektu, na ulazima broj 2, i 3. za bolesnu decu, i na ulazu broj 4 za zdravu decu. Oba dana vikenda radiće i kol-centar Doma zdravlja.

Sa redovnim radom sve službe Doma zdravlja Niš počinju od ponedeljka, 18. maja, kao i sve gradske i seoske zdravstvene ambulante.

Svi pacijenti koji ulaze u Dom zdravlja moraju da nose ličnu zaštitnu opremu u vidu maski i rukavica u cilju sprečavanja širenja infekcije kovid-19, bez ozbira što centralni objekat nije više kovid zona. Pacijenti imaju mogućnost zakazivanja termina za pregled kod svog izabranog lekara i u specijalističkim službama počev od 18. maja u 7 sati - saopštili su iz Doma zdravlja.


Testiranje na koronu u ambulanti "Duvanište" i montažnom objektu

Nova kovid ambulanta od subote će biti ambulanta u niškom naselju Duvanište. Ona će biti isključivo namenjena pacijentima sa respiratornim tegobama i povišenom temperaturom, odnosno simptomima kovid infekcije. U njoj će se, kako objašnjavaju iz Doma zdravlja, nakon pregleda lekara opšte medicine raditi uzimanje briseva za testiranje pacijenata na kovid infekciju i laboratorijske analize. kontejner Testiranje i retestiranje u montažnom objektu ispred glavnog ulaza u Dom zdravlja; foto: Dom zdravlja Niš

U zdravstvenoj stanici "Duvanište“ takođe se retestiraju pacijenti koju su već jednom na testiranju imali pozitivan rezultat, a bili su smešteni u kućnu izolaciju, po odluci Kriznog štaba, zbog pridodatih hroničnih bolesti. Pacijenti se do objekta za retestiranje transportuju kolima hitne pomoći koja se zakazuju putem telefona kol-centra Doma zdravlja Niš (0700/303-503). Retestiranje se radi 15-og dana od prvog pozitivnog rezultata u ovoj zdravstvenoj stanici - objašnjavaju iz Doma zdravlja.

Brisevi na kovid uzimaju se i u montažnom objektu ispred ulaza br.1 centralnog objekta Doma zdravlja Niš. Tu na testiranje dolaze građani koji su imali pozitivne članove porodice na virus korona i za retestiranje pacijenata obolelih od korona virusa, koji su već jednom na testiranju imali negativan rezultat, nakon otpusta iz Kliničkog centra Niš ili privremenih bolnica i bili smešteni u kućnu izolaciju.

Pacijenti su u obavezi da za retestiranje sa sobom ponesu otpusnu listu. U montažnom objektu se takođe testiraju i osobe kojima potrebna potvrda o testiranju zbog preoperativne pripreme, dijalize, kao i testiranje dece kojima je testiranje potrebno iz bilo kog razloga - saopštavaju iz Doma zdravlja.

Kontakt telefoni za zakazivanje retestiranja su 063/1177681 i 069/4555218, a za izdavanje rezultata 018/503-606.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga J

    07:42 // 16. 5. 2020.

    Kad pa nesto rade u domu zdravlju. Preradili se sigurno. Sve bi ja njih u klinicki pa da vide sta je poso!!!

  • Gaga

    23:21 // 15. 5. 2020.

    Onoliki Dom zdravlja zvrji prazan!!! Sramno!

  • Mara

    21:40 // 15. 5. 2020.

    Napokon

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: