Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 26. 11. 2023.

| Servisne informacije

Elektrodistribucija: Normalizacija napajanja strujom u najkraćem roku

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
vlasotince, sneg 3, foto opstina vlasotince
Iz Elektrodistribucije mole građane za razumevanje; foto: Opština Vlasotince

"Sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije Srbije angažovane su tokom celog vikenda na uspostavljanju stabilnog napajanja električnom energijom u brdsko-planinskim delovima Srbije, koje je pogodila mećava", kažu iz ovog preduzeća. Najveći problemi su, dodaju, u Svrljigu, a problema ima i okolini Vlasotinca i Vranja.

Probleme koje je sneg u subotu napravio u zapadnoj Srbiji preneo je i na jug i jugoistok.

Monteri iz Užica, Kraljeva, Ivanjice, Niša sve vreme su na terenu i rade u teškim uslovima. Angažovane su dodatne ekipe i mehanizacija da bi se za sve građane pogođene snežnom olujom u najkraćem roku normalizovalo snabdevanje električnom energijom – kažu u Elektrodistribuciji Srbije.

Svrljig, sneg Ekipe na terenu; foto: Elektrodistribucija U Svrljigu od noćas nema struje ili je ima u prekidima, a problemi postoje i u selima vlasotinačke opštine u kojoj je pao sneg visine do 40 cm.

Veliki broj sela ostao je bez električne energije, usled vlažnog i teškog snežnog pokrivača. Svi raspoložive ekipe Elektrodistribucije su na terenu - kažu u Opštini Vlasotince.

vlasotince, sneg, foto opstina vlasotince Iz Elektrodistribucije mole građane za razumevanje; foto: Opština Vlasotince Načelnik Štaba za vanredne situacije Vlasotinca Ivan Stanković kaže da je u Konopnici pala rešetkasta bandera i u toku je njena zamena betonskom banderom.

Na dalekovodu na pravcu Orašje iskrivljena je konzola, čija je zamena takođe u toku. Nakon toga trebalo bi da sela na tom pravcu dobiju struju, ukoliko ekipe EDS-a ustanove da nema drugih kvarova, Na pravcu Šišava palo je drvo na dalekovod, trenutno se radi na njegovom uklanjanju. Na pravcu Svođe struje ima do mahale Progon, na dalje se utvrđuju kvarovi - kaže Stanković.

Iz Elektrodistribucije Srbije mole građane za razumevanje jer "snežne padavine, vetar i nepristupačan teren otežavaju pronalaženje kvarova i popravke".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: