Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:19, 10. 1. 2019.

| Servisne informacije

Glavne niške ulice prohodne, ali dan nije prošao bez saobraćajnih nezgoda

Autor:B. Ž.Izvor:Južne vesti
ulice
Ko je uporniji - sneg, ili putari?; foto: Vanja Keser

Premda je saobraćaj usporen zbog upornog snega koji od jutros neprekidno pada, kako kažu u JKP Mediana, niške ulice su prohodne, a putari će i večeras čistiti uglavnom prioritetne puteve. U Policijskoj upravi kažu da je u Nišu bilo nekoliko saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom i lakšim povredama.

U planu je, kažu u Mediani, da se nastavi sa čišćenjem ulica od prioriteta, prvenstvo onih, kroz koje prolazi javni gradski prevoz.

U planu je da se nastavi čišćenje ulica 1. i 2. stepena. Ulice su sada prohodne. Policija nas nije zvala. Bilo je jedino zastoja u Igmanskoj ulici. Mi smo poslali mehanizaciju i tamo su smetovi probijeni - navode u Mediani.

U ovom javnom komunalnom preduzeću dodaju, da će sneg najverovatnije padati do sutra popodne i kažu da su spremni za takav “scenario”.

Podsetimo, i putevi prvog i drugog reda na teritoriji Jablaničkog, Pirotskog, Topličkog i Pčinjskog okruga su prohodni, a saobraćaj je otežan zbog utabanog snega. Teže se dolazi do planinskih sela, ali nadležni uveravaju da će biti očišćeni i ti putevi. Ulice u ovim krajevima su takođe prohodne.

Inače, za razliku od ulica koje čiste putari, Komunalna policija upozorava građane, kao i vlasnike lokala i rukovodioce javnih ustanova da su dužni da od snega i leda očiste trotoare ispred svojih objekata.


Nekoliko saobraćajnih nezgoda u Nišu

sudar Sudar kod "šivare"; foto: M. B.Ulice su klizave, a sneg smanjuje vidljivost. Međutim, iako su vremenski uslovi nepovoljni za vožnju, u Policijskoj upravi kažu da je u Nišu i okolini u proteklom danu bilo 5 saobraćajnih nezgoda. Uglavnom bezazlenih.

Bilo je 5 saobraćajnih nezgoda, od čega 3 u gradu. U dve su učesnici u saobraćaju prošli sa lakšim telesnim povredama - navode u policiji.

Podsetimo, jedna od tih nezgoda je ona kod Proseka nedaleko od Niške Banje, u kojoj je povređeno dvoje putnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nishlija

    09:50 // 11. 1. 2019.

    Oni smatraju da su ulice ociscene ako nekako mozes da prodjes jednom trakom iako postoje negde i 3 trake. O drugim ulicama ne treba ni trositi reci, jer ako dvosmerna ulica ima "prolaz" samo jednom trakom to je za mene NEOCISCENA ULICA

  • Nisnesa

    07:17 // 11. 1. 2019.

    Užas po gradu. Neočišcene ulice a da ne pričamo o manjim ulicama...

  • drax

    07:16 // 11. 1. 2019.

    Nikad gore nije bilo u Nis- u, juce totalni kolaps.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: