Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 1. 7. 2021.

| Servisne informacije

Gužva na Preševu i Gradini - čeka se do sat vremena na izlazu iz zemlje

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
gradina prelaz
Zadržavanje do sat vremena; foto; Uprava carina

Zbog pune međuzone prema Severnoj Makedoniji, na izlazu iz Srbije na Graničnom prelazu Preševo zadržavanje je oko 45 minuta, dok se na ulazu u zemlju čeka oko 15 minuta. Na terminalu Gradina ka Bugarskoj se čeka oko sat vremena, a na povratku u Srbiju nema zadržavanja.

Prvog dana jula na graničnim prelazima primetan je veći broj putnika, a kako kažu u Upravi carina, to je i očekivano s obzirom da sve veći broj ljudi odlazi na godišnje odmore.

Deo putnika za Zapada dolazi u Srbiju, a deo prolazi kroz našu zemlju na putu ka letovalištima u inostranstvu - kažu u Upravi.

Grčka je i ove godine jedna od glavnih destinacija za letovanje, a trenutno zadržavanje na prelazu Preševo, saopštavaju iz Uprave carina, je oko 45 minuta i to zbog pune međuzone prema Severnoj Makedoniji. preševo Na Preševu se čeka do 45 minuta; foto: Uprava carina

Na ulazu u zemlju na prelazu Preševo otvorene su tri trake i na ulaz se čeka oko petnaestak minuta. Razlog zbog koga je putnika na Preševu danas više, može biti i najavljeni početak 24-časovnog režima rada na graničnom prelazu Evzoni, preko koga, za naše građane, vodi najkraći put do grčkog mora - saopštavaju iz Uprave.

Sa druge strane, Granični prelaz Gradina je nezaobilazan za putnike koji idu ka Bugarskoj ili Turskoj, a i njih je danas više nego prethodnih dana pa se na izlazu iz zemlje čeka oko sat vremena.

Za razliku od izlaza, na ulazu tog prelaza nema nikakvog zadržavanja.

Kako letnja sezona odmiče, na svim prelazima, gde god je to moguće kako kažu u Upravi, biće otvorene sve ulazne i izlazne trake kako bi se putnicima maksimalno olakšalo putovanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar SNS

    16:55 // 1. 7. 2021.

    Turski karavani prolaze .. samo zbog toga

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: