Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 5. 7. 2021.

| Servisne informacije

I dalje gužve na Gradini - čeka se više sati na izlazu iz Srbije

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Gradina gužve
I dalje ogromne gužve na Gradini; foto: printscreen kamere AMSS

Velika kolona vozila na izlazu je iz Srbije ka Bugarskoj na Graničnom prelazu Gradina, pa se, prema podacima Uprave granične policije, čeka i duže od 2 sata na tom prelazu. Gužve nema na prelazu Preševo ka Severnoj Makedoniji gde se čeka oko 15 minuta na izlasku iz zemlje.

Jučerašnja gužva na Gradini, kada se kolona automobila merila kilometrima, prelila se i na današnji dan, pa putnici koji idu ka Bugarskoj i Turskoj moraće da se "naoružaju" strpljenjem.

Za protekla 3 dana Granični prelaz Gradina prešlo je više od 100.000 putnika i, kako kažu u Upravi granične policije, najmanje 2 sata je potrebno da se pređe Granični prelaz Gradina, a vreme koje se provodi i na bugarskom prelazu takođe se meri satima.

Ipak, kako svedoče građani koji se nalaze u kolonama, čekanje je i više od 4 sata samo na srpskom terminalu.

Svako ko planira put ka Grčkoj savet izvegavajte Granični prelaz Gradina jer je kolona ogromna, čeka se po 4 i više sati. Trenutno sam u koloni, nemoguće je nazad, a sporo ide, mnogo sporo - kaže jedan od putnika.

Manja je gužva na ulasku u zemlju na ovom prelazu, pa se za to čeka oko 30 minuta, koliko se čeka i na teretnim terminalima.

Na prelazu Preševo nema kilometarskih kolona, ali se ipak, kako kažu u Upravi carina, čeka oko 15 minuta. Isto toliko, kako objašnjavaju, čeka se i na ulazu u Srbiju.

Kao i na Graničnom prelazu Gradina, i na Preševu je manja gužva na teretnim terminalima, pa se i tamo u oba pravca čeka po 30 minuta.

Situaciju na prelazima možete videti u realnom vremenu na kamerama AMSS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    14:12 // 5. 7. 2021.

    Gužva je jer gran.organi ne rade svoj posao! Svake godine isto. I ne , to nije normalno niti može biti.

  • Mirko

    14:07 // 5. 7. 2021.

    Redakcijo, nisam navikao da vas -nas portal siri dezinformacije. Ceka se po 8-9sati na gradini za izlaz iz zemlje.

  • Petar SNS

    13:52 // 5. 7. 2021.

    A što je to čudno? Sezona Turci krenuli kući. More. Normalno je da je gužva u ovom delu godišnjeg doba. I tek će biti. Neka neka malo da progledamo sa putarinama nismo pravili puteve da stoje nego da donose novac kako bi mogli da gradimo vrtići škole i ostale potrebe za razvoj zemlje Republike Srbije.

    • Sasha

      16:23 // 5. 7. 2021.

      Slusaj sendvic, godisnje se od putarina ubere 40 miliona eura. Po reviziji iz 2018. i 2019. godine Putevi Srbije nenamenski potrose oko 25 miliona eura. Kada se namire svi koji su se nakacili na tvoje i moje pare, ne ostane ni za cips, kamoli skole. Pritom u tih 40 miliona je veliki deo domaceg novca, ne stranog, tako da gradjani sami pune budzet i mole se da im bankomat zvani Vlada vrati pare.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: