Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:34, 14. 7. 2019.

| Servisne informacije

Gužve na auto-putu i graničnim prelazima na jugu Srbije, čeka se i po sat vremena

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
guzva
Slika sa Gradine danas oko 16:30; foto: AMSS

Na dva najfrekventnija granična prelaza na jugu Srbije koji vode ka Bugarskoj i Severnoj Mekedoniji - Gradina i Preševo, prema podacima AMSS, skoro celog dana su kolone, a čeka se i po sat vremena. Gužva i na “Naisu”.

Sezona godišnjih odmora u punom je jeku, a to pokazuju kolone vozila na granicama.

Gradina i Preševo su najfrekventnijji jer vode ka brojnim letovalištima, ali i ka Turskoj, čiji državljani tokom leta putuju kući iz zapadne Evrope.

Od jutros se, pokazuju podaci Auto-moto saveza Srbije, oko sat vremena čeka na ulazu u Bugarsku. Da su kolone duge pokazuju i kamere sa Gradine.

Zbog pojačane kontrole od strane bugarskih vlasti moguća su duža zadržavanja na njihovim graničnim kontrolnim terminalima prilikom ulaska i izlaska iz Bugarske, zbog čega su zadržavanja često duža od zadržavanja na našim graničnim prelazima, a na koje vozači i putnici moraju biti spremni- skreću pažnju iz AMSS-a.

Na Preševu su zadržavanja od 30 do 60 minuta.

Alternativni prelazi - Strazimirocvci ka Bugarskoj i Prohor Pčinjski ka Severnoj Makedoniji, nisu toliko opterećeni i zadržavanja su do pola sata.

Gužva se stvara i na naplatnoj rampi “Nais”, na auto-putu Beograd - Niš, u pravcu ka jugu zemlje, a zadržavanje je oko 15 minuta.

U AMSS kažu da će svi vozači putem portala na auto-putevima biti redovno obavešteni o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: