Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:57, 25. 6. 2023.

| Servisne informacije

I naredne nedelje najavljena kiša, temperature do 30 stepeni

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
vreme
I početak leta uz kišu; foto: JV

Skoro celo proleće u Srbiji bilo je kišovito, praćeno poplavama i u mnogim mestima na jugu, a uporna kiša pada i početkom ovog leta i očekuje se i sledeće nedelje. Najviše temperature narednih 7 dana, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ne bi trebalo da prelaze 30 stepeni.

Prvi radni dan u Nišu biće sunčan i topao, ali RHMZ najavljuje promenljivu oblačnost, moguću kratkorajnu kišu i pljusak u popodnevnim satima. Vetar će, kažu, biti slab, severozapadni, a temperature od 18 do 27 stepeni.

Slično prognoziraju i za ostatak Srbije u ponedelja, 26. juna.

Pretežno sunčano i toplo, samo u brdsko-planinskim predelima uz promenljivu oblačnost tek ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 19 °S, a najviša dnevna od 26 °S do 29 °S - navode iz RHMZ.

Kišobrani će nam biti potrebni povremeno i narednih 7 dana.

Naoblačenje će od utorka uveče i u sredu stići u skoro sve krajeve Srbije, najavljuju meteorolozi, a usloviće mestimično kišu i kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom.

U četvrtak i petak (29.06. i 30.06.) u većini krajeva suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima, a samo se u četvrtak ponegde na jugu i istoku očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom - dodaju iz RHMZ.

Prvi dani jula ostaće gotovo isti - biće promenljivo oblačno i nestabilno, prema prognozi RHMZ, odnosno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: