Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 21. 3. 2023.

| Servisne informacije

Iz EMS-a kažu da nisu krivi za poplavu i da su posao završili pre mesec dana, a ko je - još se ne zna

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Poplava BK (3)
Drugi dan nakon poplava radovi i dalje u toku, bez vode stanovnici Parskih komuna 29 i 31; foto: JV / N. Đ.

Stanari ulaza 29 i 31 u Ulici Pariske komune u Nišu i drugi dan nakon havarije na cevovodu na Nišavskom keju nemaju pijaću vodu, već se snabdevaju sa auto-cisterni sa pijaćom vodom, koja će dežurati ispred tih zgrada dok se svi radovi ne završe i vodosnabdevanje opet bude normalno. Iz EMS-a kažu da nisu odgovorni za poplavu i da su radove završili pre mesec dana.

Drugi dan nakon poplave koja se dogodila na bulevarskom keju, ekipe JKP Mediane i Naissua i dalje rade na raščišćavanju i sanaciji štete. Iz Vododova, takođe, kažu da im je sanacija na keju prioritet kako bi stanari dobili uredno snabdevanje vodom.

Havarija, koja se dogodila kasno popodne u nedelju 19. marta nalazi se na delu i gde se gradi trasa podzemnih dalekovoda i veći deo tog prostora je raskopan.

Iz Elektromreže Srbije rekli su da je radove na tom delu radila firma Energotehnika Južna Bačka - Novi Sad, sa kojom imaju potpisan ugovor, a da su sve svoje radove završili pre mesec dana, te nisu mogli biti odgovorni za pucanje cevi i poplavu.

Izvođač radova je završio sve radove na polaganju i zatrpavanju energetskih kablova pre mesec dana, o čemu je uredno obavešten i JKP Naissus, koji je i tokom izvođenja samih radova imao svoje ljude na terenu. Tokom izvođenja radova na polaganju i zatrpavanju energetskih kablova nisu primećena nikakva oštećenja vodovodne cevi od strane odgovornog izvođača radova i stručnog nadzora, kao ni od strane JKP Naisusa - rekli su iz Elektromreže Srbije.


Gde sve neće biti vode u Nišu?

Osim na Nišavskom keju, koji je označen kao najveći prioritet Vodovoda, radovi na sanaciji kvarova i prekidi u vodosnabdevanju do 15 sati biće na Sinđelićevom trgu, zbog vode koja se nalazi između Narodnog pozorišta i apoteke “Ćele Kula”,

U toku je i sanacija havarije i u Prijezdinoj ulici, na parkingu “Švajcarije” zbog čega do 15 sati vode neće biti u ulicama Rajićevoj, Oblačića Rada, Janka Veselinovića, Učetlj Tasinoj i Prijezdinoa - kažu iz Vodovoda.

Zbog intervencija na osposobljavanju ventila zbog kojih voda puni šahte, radovi će biti i u ulicama Dimitrija Tucovića 114, Čairska 20, Koste Abraševića 40, 44, Devete brigade 1, Kralja Vukašina 37, Mokranjčevoj 94.

Iz Vodovoda najavljuju da je prekid u vodosnabdevanju u svim pomenutim ulicama moguć do 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sone V

    08:22 // 22. 3. 2023.

    U redu neka su svi u pravu pitanje je ko je onda pogresio i probusio cev
    Meni su dva automobila poplavljena
    Steta je velika a o stresu i uznemirenju da ne govorimo
    Kako radovi zavrseni pre mesec dana pa izadjite na kej i vidite kako ste zavrsili radove
    I dalje sve iskopano i ostavljeno ka oranica
    Nemojte da se igrate sa narodom jer vam se na kraju ne isplati

    • Nale

      13:37 // 22. 3. 2023.

      Javašluk,nestručnost,neodgovornost...Školovani majstori su odavno otišli iz zemlje..."Tenderaši" po partijskim i rodbinskim linijama haraju. Važan je samo profit a ne kvalitet i zadovoljna mušterija. Infrastruktura u zemlji(pogotovu na jugu SRB) je kao u Bangladešu,mislim taj nivo kvaliteta rada i usluga. Dokle god se ćuti i trpi neće biti bolje.

    • Var tehnolog

      19:42 // 22. 3. 2023.

      Al si im zapretio, evo, ne spavaju vise !

  • Darko

    21:34 // 21. 3. 2023.

    Kada smo saznali da će krenuti radovi, zakazan je protest, bila je subota, prskala je kišica i izašlo je nekih 20tak ljudi. Da smo tada bili složni i svi izašli da se bunimo protiv ovih radova, do ovoga ne bi došlo...sada je kasno

    • Tajanstveni Alan

      19:41 // 22. 3. 2023.

      Sta ces, salatica napravljena, rakija se mreska i pravi venac u casi, dobraaa, utakmica pocinje, Zadruga mora da se odgleda, " i ja bih izasao, u pravu su, lakse mi je da dam podrsku tastaturom", zena me iznervirala, koj ce se mlati po vetar i kisu, drugi ce zavrse, gle ih budale, nista nece naprave, ne smem, dobio sam posao u motacnicu kablova, na mitinzi bar dobijem sendvic, to je opozicija...

  • Aca

    21:20 // 21. 3. 2023.

    Na kruznom toku kod Delta Planeta se izliva voda vec mesecima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: