Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 2. 7. 2021.

| Servisne informacije

Iz "Keep light"-a dali kontakt broj i mejl na koje Leskovčani mogu da prijave kvar na rasveti

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
lampioni
Bez greške nije moglo da prođe, 107 svetilji postviće Grad Leskovac os vom trošku; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Ukoliko primete da neka LED svetiljka ne radi u Leskovcu, građani to mogu prijaviti na broj telefona 011/239-60-60 i mejl adresu [email protected]. Ove kontakt podatke su dali predstavnici firme Keep light na potpisivanju zapisnika o radovima koje su izveli, kada je saopšteno i da je preostalo da se LED rasvetom zameni još 107 svetiljki.

Iz Grada Leskovca saopštavaju da je za sada izvršena zamena 13.344 svetiljki i reflektora, kao i da bi konačno ulično osvetljenje trebalo da dobiju i brdsko-planinska seal poput Babičkog, Oraovice, Crkovnice, Oruglice, Melova i dela Stupnice.

Prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića procenat ispravnih svetiljki u svakom trenutku mora da bude konstantan i ne sme da padne ispod 98 %.

Kako bi se obezbedio ovaj uslov izvođač je dužan da ukoliko je problem nastao iz rzloga koji su vezani za ugrađenu opremu, u periodu garantovnja od 15 godina a u roku od 48 sati od prijave kvara reaguje i u najkraćem mogućem roku otkloni problem. U slučaju da je kvar nastao iz razloga koji nisu vezani za ugrađenu opremu, izvođač će u roku od 48 sati od prijave kvara o tome obavestiti naručioca - rekao je Cvetnović.

Napominje da je račun Grada Leskovca za javnu rasvetu pre zamene svetiljki iznosio 735.617 evra na godišnjem nivou, a nakon sprovedene zamene svetiljki račun će iznositi 94.370 evra. Iz Grada tvrde da će u narednih 15 godina ušteda biti 641.000 evra, a prvih 13 godina 90 % ide privatnom partneru odnosno firmi Keep light, dok 10 % ostaju gradu.

Podsetimo, zamena straih sijalica za nove LED najavljena je još krajem 2019. godine kada je firma Keep light dobila prednost u odnosu na jagodinsku firmu Feman. Pre toga je konkursna dokumentacija menjana 3 puta, nakon što su zainteresovnai partneri uočavali greške u samoj dokumentaciji. Samo mesec dana kasnije predlog ugovora je povučen pred samo skupštinsko zasedanje, a kao razlog je naveden sporan izbor savetnika.

Ipak, krajem prošle godine se pred odbornicima se opet našao predlog koji je usvojen, a odbornik opozicije Nebojša Cakić ukazao je na zanimljivost da u procesu odlučivanja jedino stručno lice Nenad Mitrović nije potpisao njihove odluke.

Firma Keep light se inače povezuje s vrhom SNS-a, a 2018 se za tu firmu štelovao tender za nabavku ukrasa u Nišu, pa je nakon pisanja o tome obustavljen.

Novinari portala Pištalja još 2016. godine su skrenuli pažnju na sumnjivu javnu nabavku za dekoraciju Beograda na kojoj je posao dobila firma Keep light. Međutim, ova firma je naročito dospela u žižu javnosti kada su novinari ovog portala otkrili da je beogradska novogodišnja jelka za 2017. godinu plaćena čak 83.000 evra i da je u centru grada postavljena pre završetka tendera.

Istraživanje BIRN-a pokazalo je da su od 24 ugovora za javnu rasvetu 22 dobile 4 firme i njihovi partneri, a u većini slučajeva tu je i Keep light. Ove firme su zasad obezbedile sebi oko 50 miliona evra iz lokalnih budžeta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jovan

    09:50 // 5. 7. 2021.

    Hahahahhah, koje zezanje. Daš mail i broj telefona na koje niko niti piše niti odgovara. Možeš da zoveš i pišeš tri dana i tri noći ali niko se neće odazvati. A narod ko narod. Glup i naivan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: