Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 23. 4. 2020.

| Servisne informacije

Jedan novooboleli od korone u Jablaničkom okrugu, više pacijenta u leskovačkoj Bolnici

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
pirot
Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu preminulo 6 osoba; foto: Martin Lopez from Pexels

Od poslednjeg izveštaja Štaba za vanredne situacije, u Jablaničkom okrugu još jedna osoba pozitivna je na virus korona, te je ukupan broj obolelih 199. Iako je u prethodna 2 dana 30 ljudi otpušteno iz Opšte bolnice u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, broj pacijenata je porastao i tamo se leči njih 132.

Svakodnevno je sve manje obolelih, kaže gradonačelnik i komandat Štaba Goran Cvetanović, ovaj podatak ohrabruje, ali građani ne bi trebalo da se opuštaju, već da nastave sa poštovanjem donetih mera.

Od pristiglih rezultata za pacijente koji se leče u Bolnici u Leskovcu, većina je negativnih, kaže Cvetanović i oni če, nakon utvrđivanja svih parametara i ponovljenog negativnog nalaza, biti otpušteni i posalti u kućnu izolaciju.

Što se tiče leskovačke kovid bolnice trenutno je hospitalizovano 132 pacijenta. Za 101 pacijenta je stigao nalaz - pozitivnih je 42, negativnih 59. Nažalost imali smo jedan smrtni slučaj i još jedan pacijent je zbog lošeg stanja prebačen u Klinički centar Niš. Svi ostali su u dobrom stanju. Kada je naš grad u pitanju, zahvaljujući preduzetim merama, nismo zabeležili nijedan slučaj virusa u Ustanovi za starije i odrasle - kaže Cvetanović.

Od ukupnog broja obolelih, najviše ih je u Leskovcu - 146, još 42 osobe iz Vlasotinca imaju koronu, u Lebanu ih je 5, Bojniku 4 i Medveđi 2. Rezultati se očekuju za još 180 osoba.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu od komplikacija izazvanih virusom korona premilo je 6 osoba - 3 iz Leskovca, 2 iz Vlasotinca i jedna iz Bojnika.

Iz privremene bolnice u Nišu otpušten je 41 pacijent.

Zbog kontakata sa obolelima pod zdravstvenim nadzorom je 1.509 osoba na teritoriji okruga, odnosno 1.226 u Leskovcu, dok je u samoizolaciji zbog dolaska iz inostranstva 1.081 u okrugu i 874 u Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: