Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 9. 4. 2023.

| Servisne informacije

Jesen i zima do sredine aprila

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti
kiša oblaci nevreme niš
I dalje oblačno i tmurno, sve do sredine aprila; foto: JV / Ljubica Jocić

Oblačno, kišovito i uz pljuskove, a na planinama sa snegom - takvo će vreme biti danas u celoj Srbiji, prema prognozi RHMZ, a sve do sredine meseca se očekuje jesen i zima u aprilu.

Prognoza za nedelju, 9. aprila je da će ujutru biti kratkotrajna magla, a do kraja dana umereno do potpuno oblačno, povremena sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, dok će na planinama i ovog aprila padati sneg.

Vetar će, kažu, biti slab do umeren, severni i severoistočni, a najniže temperature od 0 do 5 stepeni, najviše od 9 do 13.

Slične su prognoze i za Niš.

Umereno do potpuno oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom. Vetar slab do umeren, severoistočni. Najniža temperatura oko 3 °S, a najviša oko 13 °S - navode iz RHMZ.

Vreme se neće mnogo promeniti do sredine aprila i ostaće jesen u gradu, zima na planinama.

RHMZ navodi da će u ponedeljak biti pretežno oblačno i kišovito, a sneg će na planinama biti češći na jugu i jugozapadu.

U utorak (11.04.) promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala s kratkotrajnom kišom. I u ponedeljak i u utorak će duvati umeren, na jugu i istoku Srbije, kao i na planinama povremeno jak severni vetar. U sredu (12.04.) umereno oblačno i suvo. Dnevne temperature će biti u daljem postepenom porastu pa će sredinom naredne sedmice dostići vrednosti od 15 do 20 °S - prognozira RHMZ.

Iako će sredinom nedelje biti toplije, to neće potrajati, jer se novo jače naoblačenje očekuje već sutradan, uz kišu, zahlađenje i pojačan severozapadni vetar. U subotu, 15. aprila, trebalo bi da padavine prestanu, ali RHMZ već narednog dana predviđa kišu i sneg.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ako ne padne u januru pasce u aprilu

    09:10 // 10. 4. 2023.

    Sunce na Bozic, sneg za Uskrs :(

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: