Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 13. 7. 2020.

| Servisne informacije

Još 10 novozaraženih u Pirotskom okrugu, situacija najnepovoljnija u Pirotu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
korona
Najviše zaraženih u Pirotu; foto: JV/Vanja Keser

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Pirotu, od testiranih 24 uzorka, 10 je pozitivno na virus korona, dok se za 6 uzoraka ponavlja analiza. Epidemiolozi ukazuju da je situacija nepovoljna i da se pogoršava iz sata u sat.

Od 10 zaraženih osoba 9 je Piroćanaca i jedan stanovnik Bele Palanke, dok je epidemiološka situacija stabilnija u Babušnici i Dimitrovgradu gde poslednjih dana nema povećanja broja zaraženih.

Epidemiolozi ukazuju da je najveći broj pozitivnih na kovid od početka epidemije u Pirotu i ocenjuju da se situacija u ovom gradu pogoršava.

Svakodnevno se povećava broj obolelih, što se vidi iz velikoj broja pregleda u kovid ambulanti. Zadnjih nekoliko dana obavi se oko 70 pregleda dnevno, od kojih je 80% sumnji na kovid infekciju - kažu iz Zavoda.

Od početka epidemije na području Pirotskog okruga ukupno je laboratorijski potvrđeno 249 osoba, dok je za poslednjih mesec dana, od 10. juna do 11. jula registrovano 93 pozitivnih slučajeva.

Tri obolele osobe su hospitalizovane u KC Niš i u stabilnom su stanju. Na grudnom odeljenju Opšte bolnice trenutno se nalazi sedmoro obolelih - kažu u Zavodu.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da među zaraženima ima i omladine i dece, a da je najveži broj zaraženih, oko 60 %, registrovan u starosnoj grupi od 30 do 60 godina.

Na području okruga ukupno je na virus korona laboratorijski potvrđeno 249 pozitivnih, najviše je u Pirotu - 179, sledi Bela Palanka sa 39 ukupna slučaja zaraze, Babušnica sa 29, dok je najpovoljnija situcija u Dimitrovgradu gde je zabeleženo 2 slučaja.

Kako kažu u Zavodu za javno zdravlje, za 24 uzorka se čekaju rezultati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Balam lako

    12:46 // 14. 7. 2020.

    Ako si šokiran, padni u nesvest.

  • tigrovac

    12:19 // 13. 7. 2020.

    U tigru se maske ne nose jer je 300 stepena.

    • Milan

      02:11 // 14. 7. 2020.

      Ne pricaj gluposti

  • direktno iz Vojnegovac

    11:12 // 13. 7. 2020.

    šokiran sam

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: