Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 13. 4. 2020.

| Servisne informacije

Još 17 medicinara obolelo u Jablaničkom okrugu, ukupno 34 novoobolelih

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
lekari
Broj obolelih medicinskih radnika se popeo na 49; foto: Flickr/Hamza Butt

Od poslednjeg izveštaja Štaba za vanredne situacije u Leskovcu, broj osoba zaraženih korona virusom porastao je za 34, a kako kaže gradonačelnik Goran Cvetanović, 2 osobe su preminule, među njima i doktorka specijalista infektologije.

Novoobolelih medicinskih radnika je 17, čime se ukupan broj u Jablaničkom okrugu popeo na 49, a kako kaže gradonačelnik i komandant Štaba Goran Cvetanović, ima i pozitivnih vesti jer se troje pacijenata izborilo sa virusom.

Jedan od njih je naš nulti pacijent zbog koga je bilo 200 građana izolovano. To nam daje podstrek da nastavimo da se borimo. Nažalost 2 osobe su preminule, izražavam duboko saučešće porodicama - kaže Cvetanović.

Jedna od preminulih je i načelnica infektologie, a Cvetanović kaže da je jedan od izlečenih i doktor hirurgiije koji je bio u Nišu na Kliničkom centru i za vikend je vraćen je kući.

Najveći broj obolelih su zdravstveni radnici i taj podatak ne treba da iznenađuje. Oni su u prvim redovima. Iskreno se nadam da će brzo ozdraviti. Od ukupnog broja 24 su lekara, 17 medicinskih tehničara, 5 vozača, 2 servirke i 1 spremačica - kaže Cvetanović.

Ukupan broj obolelih za poslednja 3 dana je porastao za 34 osobe, od toga je 19 iz Leskovca, 12 iz Vlasotinca, 2 iz Lebane i 1 iz Bojnika.

Time je ukupan broj obolelih u ovom okrugu došao do 110, a najviše obolelih je u Leskovcu 90, u Vlasotincu je zaraženo 14, dok Bojnik, Lebane i Medveđa imaju po 2 pozitivnih na kovid.

U toku dana 95 uzoraka će biti poslato na analizu, a kako je rekao komandant Štaba, u vlasotinačkoj fabrici Gruner obolela su 2 radnika zbog čega je još 52 ranika u izolaciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: