Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 11. 8. 2020.

| Servisne informacije

Još 2 korisnika Gerontološkog centra u Leskovcu pozitivna na koronu

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
gerontološki leskovac
Još 2 korisnika Gerontološkog pozitivna na koronu, foto: Grad Leskovac

Od 48 rezultata, koliko je u poslednja 24 stiglo iz laboratorije "Vatreno oko", na virus korona pozitivne su 4 osobe testirane na teritoriji Jablaničkog okruga. Kako kažu u Zavodu za javno zdravlje, među novoobolelima je još dvoje korisnika Ustanove za odrasle i starije u Leskovcu.

Iako broj novih slučajeva zaražavanja u Jablaničkom okrugu opada, novi slučajevi oboljevanja registrovani su u Gerontološkom centru, a ova ustanova stavljena je u karantin.

Ukupno je za Leskovac stiglo 39 rezultata testiranih, a troje je pozitivno na koronu. Još 9 rezultata stiglo je za ostale opštine Jablaničkog okruga, a samo jedan novooboleli registrovan je u Vlasotincu.

U poslednja 24 sata stiglo je 48 rezultata iz laboratorije "Vatreno oko", od kojih 4 rezultata je sa pozitivnim nalazom. 3 osobe su sa teritoririje Leskovca i jedna sa teritorije opštine Vlasotince. Strukturalno - dvoje zaposlenih i 2 korisnika Ustanove za odrasle i starije Leskovac - kažu u Zavodu za javno zdravlje.

Ukupan broj obolelih u Jablaničkom okrugu od početka epidemije je 1.561, od toga u Leskovcu 1.242, Vlasotincu 157, Lebanu 79, Medveđi 44, Bojnik - 33 i Crnoj Travi 6.

U Zavodu kažu da se očekuju rezultati za 87 testiranih građana Jablaničkog okruga koji su testirani prethodnih dana.

Podsetimo, vanredna situacija u Leskovcu produžena je na još 2 nedelje, a prvi slučajevi zaražavanja u Gerontološkom centru zabeleženi su krajem jula.

Do sada je na bolničkom lečenju bilo 12 korisnika, a petoro je preminulo.

Kako su saopštili iz Ministarstva, virus je u ustanovu unela jedna od zaposlenih koja je bila u kontaktu sa zaraženom osobom, a ipak dolazila na posao. Protiv nje je pokrenut disciplinski postupak i biće podneta krivična prijava zbog osnova sumnja da je dovela u opasnost od zaražavanja zaposlene i korisnike, nesavesnim radom u službi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: