Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:44, 17. 7. 2020.

| Servisne informacije

Još 3 novozaražena u Pirotskom okrugu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
korona
Najveći broj pozitivnih iz Pirota; foto: pixabay.com olgalionart

Prema poslednjim podacima pirotskog Zavoda za javno zdravlje, od 39 uzoraka 3 su pozitivna na kovid. Trenutno je u niškom Kliničkom centru 4 pacijenta na lečenju sa područja Pirotskog okruga, dok se na grudnom odeljenju Opšte Bolnice leči 6 osoba.

Od početka ove nedelje obavlja se između 70 i 80 pregleda dnevno u kovid ambulanti u Pirotu, saopštio je Zavod, a od tog broja u 80 % slučajeva se sumnja na koronu, dok je 10 % pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom.

Iz beogradskog Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, gde se testiraju uzeti brisevi iz Pirotskog okruga, stigli su rezultati za 39 uzoraka, a za 75 se čekaju rezultati.

Prethodnih dana, procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih je išao i iznad 50 %, a sada su samo 3 uzorka pozitivna, 1 iz Pirota i 2 iz Bele Palanke, čime je ukupan broj zaraženih virusom korona porastao na 268.

Kako objašnjavaju u Zavodu, povećanje broja zaraženih krenulo je od 10. juna.

Od 10. juna do 17. jula registrovano je 112 laboratorijski potvrđenih novoobolelih osoba iz 98 porodica. Među potvrđenima je više od polovine oporavljeno. Sve osobe potvrđene na kovid su u kućnoj izolaciji, kao i članovi njihovih porodica - saopštavaju iz Zavoda.

Epidemiološka situacija je najteža u sedištu okruga Pirotu, a epidemiolozi je ocenju kao nestabilnu, ali pod kontrolom.

Četiri osobe sa područja okruga su hospitalizovana u KC Niš. Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot danas se nalazi šestoro obolelih od kojih su dva pacijenta sa pogoršanjem astme i 4 sumnje na kovid infekciju - kažu u Zavodu.

Od početka epidemije na području Pirotskog okruga ukupno je potvrđeno 268 slučajeva zaraze virusom korona, od čega 192 u Pirotu, 30 u Babušnici, 43 u Beloj Palanci i 3 u Dimitrovgradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: