Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 13. 5. 2020.

| Servisne informacije

Još 52 novozaražene osobe u Srbiji, nema više obolelih od korone u novoj zgradi KC Niš

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
klinicki
Nova zgrada bez kovid pacijenata; foto: V. Keser

Od 5.299 testiranih građana Srbije u poslednja 24 sata, 52 je bilo pozitivno na kovid. Ukupno su hospitalizovana 992 pacijenta, od kojih se na lečenju u Nišu nalazi 88 i svi oni su u starom delu Kliničkog centra, dok je nova zgrada KC, mesec dana nakon što je postala kovid bolnica, danas bez pacijenata obolelih od korone.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, 22 je na respiratorima, od kojih u Kliničkom centru u Nišu 5 i oni su u teškom zdravstvenom stanju. Svi pacijenti koji se od korone leče u Nišu, njih 88, nalazi se u starom delu Kliničkog centra.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 5 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor - kažu u Kliničkom.

Tako je nova zgrada Kliničkog, koja je primila prve pacijente 13. aprila i to upravo iz najvećeg žarišta - Gerontološkog centra, sada ispraženjena, odnosno u njoj nema kovid pacijenata.

Manje pacijenta u odnosu na juče leči se od korone u Opštoj bolnici u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, ukupno 119.

Među novoobolelima u ovom gradu su radnici Opšte bolnice - jedan lekar i 2 nemedicinska radnika. Na bolničkom lečenju su i 34 radnika južnokorejske kompanije "Jura", 3 manje nego juče.

U poslednja 24 sata imali smo 16 prijema i 22 otpusta. Nije bilo smrtnih slučajeva, a rezultati su stigli za 111 pacijenata - 8 megativnih i 103 pozitivna. U Bolnici je zaposleno 1.382 radnika, a novoobolelih od korone je 3. Dva anesteziologa su prebačena na lečenje u Klinički centar Niš - kažu u Bolnici.

Od 50 testiranih u vlasotinačkom Domu zdravlja, samo je jedan pozitivan, te je ukupan broj obolelih u ovoj opštini od početka epidemije 115. Među obolelima je i trijažna sestra Predškolske ustanove "Milka Dimanić", a ombudsman ispituje zbog čega je došla na posao pre nego što joj je stigao test.

U poslednja 24 sata u Srbiji su preminule još 2 osobe, a ukupno je od početka epidemije život od posledica izazvanih kovidom izgubilo 222. Ukupan broj obolelih od korone, od početka epidemije u Srbiji je 10.295.

Od početka epidemije u Srrbiji je testirano 156.603 građana, a do sada je izlečeno 3.824.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Logicno

    12:28 // 15. 5. 2020.

    Ako u novom KC vise nema zarazenih,neka ih prebace iz Radona u N.banji jer je KC planiran za ovakve namene a Intitut Niska banja nije i pustite ljude da se bave svojom osnovnom namenom i lece i rehabilituju svoje pacijente a ne da glume infektolosko odeljenje.Sramota je sto je neki debil odlucio da tamo budu do poslednjeg dana a za to vreme vise od polovine radnika ne radi,vec je na prinudniodmor

    • N...n

      16:36 // 15. 5. 2020.

      @Logicno : Logika ti nije jača strana !
      Loģično je da nije logično ! Gde će se raditi hirurške intervencije , ortopedske intervencije, itd... U N. banji ? Logicno ? A ?

  • Nikolina

    17:14 // 13. 5. 2020.

    Da li u Nisu ima novo obolelih, i ako ima koliko ih je ?

    • Antibot

      19:42 // 13. 5. 2020.

      Prekjuce su bila 2 zarazena, juce ni jedan. Za danas nemam informaciju

    • Ja sam Ljubica

      00:15 // 14. 5. 2020.

      Moraces da pitas diktatora, jer se naravno i dalje sve krije i umanjuje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: