Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 4. 12. 2014.

| Servisne informacije

Još 7 sela u Svrljigu treći dan bez struje

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
10485220-879366482087977-1932969788-n.jpg
Led okovao stubove i žice u selu Drajinac; foto: Dragan Živanović

Snabdevanje je normalizovano u 13 sela, a još 7 su bez struje već treći dan i, po svemu sudeći, neka od njih dočekaće i četvrti dan bez struje.

Ekipe Elektrodistribucije Svrljig neprestano su na terenu i pomažu im kolege iz Aleksinca i Prokuplja, a probleme stvaraju i nepristupačan teren i led koji opterećuje i kida provodnike, ali i rastinje koje se, pod teretom leda, naslanja na žice i dolazi do prespajanja. 2 Polomljeno drveće na putevima

Trenutno pokušavamo da osposobimo napajanje u selima Varoš i Palilula i, ako sve bude u redu, uključimo i Mečji Do. Na terenu je svo ljudstvo i činimo sve što možemo da normalizujemo snabdevanje – kaže Miodrag Videnović, direktor svrljiške Elektrodistribucije.

2 Meštani Galibabinca sa predsednicomU ovim selima zbog struje ne rade ni fiksni telefoni, dok signala ni jednog mobilnog operatera i nema zbog specifičnog terena, a u njima živi uglavnom staračko stanovništvo.

Slično je i u selima Radmirovac, Galibabinac i Davidovac gde meštani kažu da, sem što nema struje, većih problema nema. U Drajincu je zbog leda pokidano 12 stubova.

I predsednica opštine Jelena Trifunović obišla je sela bez struje i putne pravce na kojima je saobraćaj usporen zbog leda.

Opština Svrljig u saradnji sa ostalim preduzećima na teritoriji grada, kao i Preduzećem za puteve Niš, radi na osposobljavanju putnih pravaca, rasčišćavanju puteva i posipanju putnih prvaca rizlom – kaže Trifunovićeva.

4 Klikni za uvećanjeNa pojedinim saobraćajnim pravcima polomljene grane blokiraju put i prave dodatne probleme vozačima, ali radnici JKSP “Svrljig“ rade na uklanjanju grana i stabala sa kolovoza.

Oprez u vožnji savetuje se I na putnom pravcu Niš-Svrljig-Knjaževac gde na prevoju Gramada ima poledice, dok na Tresibabi, pored snega i leda, saobraćaj otežava i gusta magla.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Jović

    08:12 // 5. 12. 2014.

    Gde je sada Ruska pomoć za svrljiška sela????. Tu na puškomet od Niškog aerodroma, pa pomoć ne stiže danima,a hvale se kako reaguju odmah. Da li je to zbog staračkih domaćinstava Rusima selo daleko?.

  • shaft

    19:10 // 4. 12. 2014.

    beograd na vodi-svrljig u 19.veku.lepa jelena ne sme da podvikne i potrazi pomoc od vlade,po sistemu"ne talasaj."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: