Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 30. 4. 2020.

| Servisne informacije

Još 9 obolelih od korone u Jablaničkom okrugu, ukupno 310

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
Korona ilustracija
U leskovačkoj Bolnici leči se 115 pacijenata; foto: pxfuel.com

Od 162 nova uzorka iz Jablaničkog okruga, 9 je pozitivno na virus korona, te je ukupan broj obolelih sada 310. Prema rečima gradonačelnika Leskovca i komandanta Štaba za vanredne situacije Gorana Cvetanovića, procenat pozitivnosti i dalje je u padu i sada iznosi 5,55 %.

Najviše obolelih je i dalje u Leskovcu - 205, u Vlasotincu je 80 potvrđenih slučajeva, Bojniku 12, Lebanu 9 i Medveđi 4.

Rezultati se očekuju za još 267 osoba, kaže Cvetanović, a od početka epidemije na teritoriji okruga testirane su ukupno 2.792 osobe, od kojih u Leskovcu 1.563.

Od jučerašnjeg izveštaja stigli su rezultati za 162 uzorka, od toga je negativnih 153, a pozitivnih 9. Procenat pozitivnosti je i dalje u padu i iznosi 5,55 %, a juče je bio 9,89 %. Broj novoobolelih je u okrugu je 9 - u Leskovcu 3, od 70 testiranih, Vlasotincu 4, Bojniku i Lebanu po 1. Na analizu je poslato još 267 uzoraka - kaže Cvetanović.

Među novoobolelima je i jedan zdravstveni radnik, a ukupno je od početka epidemije na kovid pozitivno njih 78. Povećava se i broj izlečenih pacijenata, kaže Cvetanović, a u Opštoj bolnici u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, leči se 115 osoba.

Važno je istaći da među obolelim zaposlenima u zdravstvenim ustanovama ima 78 osoba. Kada se uzme u obzir da je juče bilo 77, dolazi se do zaključka da je porast sve manji i da je ulazak virusa u naše zdravstvene ustanove iskontrolisan. Što se tiče leskovačke Bolnice, povećava se broj izlečenih koji se vraćaju na posao i trenutno je pozitivno 19 zaposlenih - 14 zdravstvenih radnika i 5 pomoćnih. Dom zdravlja trenutno ima jednog lekara i 3 sestre van stroja - kaže Cvetanović.

Među hospitalizovanim pacijentima nema dece, kaže direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević, a ukoliko se desi i takav slučaj, dete će sa majkom biti prebačeno u niški Klinički centar.

Od ukupnog broja pacijenata u leskovačkoj Bolnici, 61 je sa teritorije ovog grada, dok su ostali iz drugih opština.

Od početka formiranja kovid centra otpušteno je 78 pacijenata, a iz privremenih bolnica 94.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: