Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 16. 3. 2021.

| Servisne informacije

Ko sve po novim merama može da radi - otvorene i pijace, zanatske radnje, trafike, šalteri i privatne ordinacije

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pijaca
Pijace rade; Foto: P. B. arhiva

Nove petodnevne mere Kriznog štaba u borbi protiv korona virusa počinju da se primenjuju od večeras, a kako pojašnjavaju u Vladi u tom periodu osim prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi, moći će da rade i pijace, pet-šopovi, kiosci, trafike, ali i razne zanatske radnje i zdravstvene i veterinarske ordinacije.

Neće biti policijskog časa i zabrane kretanja, a kako je jutros objavljeno, mere koje su na snazi do ponedeljka biće identične onim koji su važile poslednjih par vikenda.

To znači da će, kako stoji u saopštenju Vlade, od večeras biti zatvoreni svi ugostiteljski objekti (kafići, restorani, barovi), tržni centri, sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes centri, bazeni, baloni za sport.

Bitno je naglasiti da se mere zatvaranja ne odnose na preduzeća, fabrike i njihove interne organizacije rada i poslovne aktivnosti. Takođe, u uobičajenom radnom vremenu biće otvoreni svi šalteri državne uprave, pošte, banke, osiguravajuća društva, menjačnice - saopštavaju iz Vlade.

Neki od građana, preduzetnika i prodavaca nisu bili sigurni da li nove mere važe i za njihov rad, a kako dodatno pojašnjavaju u Vladi, u objekte na koje se ovo ograničenje rada u narednim danima ne odnosi i kojima je dozvoljeno da rade i tokom vikenda, spadaju apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije i veterinarske apoteke.

Moći će da rade i trgovinski objekti u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, pijace, zelene pijace, prodavnice stočne hrane, pet šopovi, kiosci i trafike, objekti i radnje u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji, stolarskih radnji, vulkanizeri, tehnički pregledi, auto-perionice, hemijska čišćenja - kaže se u saopštenju Vlade.

Takođe, moći će da rade i restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu, kao i sportski objekti za pripremu i održavanje takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza.

Bitne napomene su da šalter prodaje hrane u restoranima, kao ni šalter prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nije dozvoljena - odluka je Vlade.

Dodaju da će inspekcija i komunalna policija vršiti strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mera u narednim danima i pozivaju na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluju na ličnu odgovornost svih građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljubisa

    14:26 // 18. 3. 2021.

    Da li ce ove subote raditi buvlje pijace posto sam na beogradskoj hronici biti zabranjeno buvlja pijaca da li neko moze da mi kaze pise zelene pijace a buvlje ako neko zna neka mi kaze.

  • Milan

    12:47 // 17. 3. 2021.

    Kladionice Mozzart vam sve rade,vrsi se uplata avansa pod izgovorom da se ciste lokali.Proverite

  • ivana

    12:43 // 17. 3. 2021.

    Šta je sa buvljakom? Rekoste dve nedelje zatvoren. Šta je sa ovim vikendom? Piše pijacama i zelenim pijacama dozvoljeno. Znači radi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: