Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 30. 10. 2023.

| Servisne informacije

Kolaps kod Apelacionog suda u Nišu gde rekonstruišu prugu

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG-ac6ea500ba36eb15a34894ad8d0d0c54-V
Gužva zbog rekonstrukcije pruge, neki kažu da već dva sata ne mogu da stignu kući; foto: čitalac

Zbog rekonstrukcije pružnog prelaza u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu građani javljaju da je veliki zastoj u saobraćaju kod Apelacionog suda, a pojedini se žale da već skoro dva sata putuju do kuće. Radovi bi trebalo da traju do 18 sati, ali se kolaps, kako ga neki opisuju, može očekivati i sutra, 31. oktobra, jer radove nastavljaju od 8 do 12 sati, kada gradski prevoz menja trasu.

Rekonstrukcije pružnih prelaza u Nišu počele su pre desetak dana, a radove danas izvode u Dimitrija Tucovića, na raskrsnici sa Ulicom Jovana Ristića, pa kažu da je zastoj veliki i da se do kuće voze kao da su u Beogradu. IMG-f850c68fe1195d15c172597ae399cc0d-V Gužva zbog rekonstrukcije pruge, neki kažu da već dva sata ne mogu da stignu kući; foto: čitalac

Kolaps je u gradu, ne mogu kući da odem. Zbog ove pruge u Dimitrija Tucovića, blokada grada totalna. Izašla sam s posla u 15.45 evo još kući nisam stigla, kao da smo u Beogradu, ne u Nišu - javlja Nišlijka sa terena.

Radovi na ovom delu pruge uskoro bi trebalo da budu završeni, ali će prema informacijama Direkcije za javni prevoz biti nastavljeni i sutra od 8 do 12 sati, kada će sve linije koje idu u ovom smeru biti preusmerene.

U smeru od Ulice Jovana Ristića ka Glavnoj železničkoj stanici redovnom trasom ulicom Jovana Ristića, do pružnog prelaza sa ulicom Dimitrija Tucovića, a zatim izmenjenom trasom skretanjem ulevo ispred pružog prelaza u ulicu Obilićev venac, zatim skretanjem desno u ulicu Vojvode Putnika, desno pored Trga Mije Stanimirović, levo u ulicu Dimitrija Tucovića i nadalje redovnom trasom;

U smeru od Glavne železničke stanice ka ulici Jovana Ristića redovnom trasom ulicom Dimitrija Tucovića do Trga Mije Stanimirović, a zatim izmenjenom trasom skretanjem pre pružnog prelaza udesno, pored Trga Mije Stanimirović (pre parka), zatim skretanjem ulevo u ulicu Vojvode Putnika, pored Apelacionog suda, preko pružnog prelaza, skretanjem ulevo u ulicu Obilićev venac, desno u ulicu Jovana Ristića i nadalje redovnom trasom.

Nije poznato da li će nakon sutrašnjih radova rekonstrukcija pružnih prelaza u Nišu biti završena, jer nema novih najava nadležnih, osim da je ovo akcija Infrastrukture železnice Srbije i Grada Niša za bezbednije pružene prelaze, kako je objavila gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    11:20 // 31. 10. 2023.

    Pre neki da raskopase raskrsnicu Vizantijski i Romanijsku i tako OSTAVISE DA RAZBIJAMO KOLA. DOKLE CE IZVODJACI RADOVA DA NAPUSTE MESTO DOK NE VRATE U PRVOBITNO STANJE?

    • Vitez okruglog stola

      18:31 // 31. 10. 2023.

      Nisu bitna kola, vazno da smo najjaci i zemlja ekonomskog tigra !

  • Solomon

    10:24 // 31. 10. 2023.

    Ovo ima samo u gradu Nišu, malogradjanskom gradu gde radi ko šta hoće i kako hoće, a niko nikom ne odgovara. Renoviranje pruge ili ulice usred grada gde je saobraćaj veliki radi se noću, ali ovi naši "pametni stručnjaci" to sigurno ne znaju ili im neko iz gradskog rukovodstva to nije dosapnuo. Bruka i sramota za sve u ovom gradu.

    • 619 miliona

      18:28 // 31. 10. 2023.

      Lako je to reci ! Lihvari treba da odrese kesu i plate radnicima nocni rad ! Oni i za ovaj " rad" gledaju da istinu ljide !

  • Adski

    07:34 // 31. 10. 2023.

    Gospode, horor. Vrćam se iz Blaca. Bus za 80 minuta stiže na Železničku stnicu. I... pravi horor. Od Železničke do parka preko puta Ap. suda, idemo 50 minuta. Neki napuštaju bus. Uskoro, svi napuštamo autobus. Nigde signalizacije, pa ni one sa zastavicama, Nigde preusmeravanja saobraćaja. Ima li niš Gradsku vladu ili Javnu kuću?! Gde su silni inžinjeri, dobro plaćeni?! BRUKA! Gde su osatvke?!

    • Tajanstvceni Alan

      18:26 // 31. 10. 2023.

      Pretpostavljam da imate malo vise godina, pa mi je krivo, sto su Vam pitanja hipoteticka i sto ste, verovatno, zaludjeni MTS -ovom platformom izgubili osecaj za surovu realnost ! Gradska vlada ??? Injzinjeri kojima su sefovi ovi sa kalemarskim fakultetima ??? Ostavke?Ajte molim Vas, pa gde vi zivite ,ovaj krkljanac ce biti proglasen za veliki uspeh a, za vreme njegovog, cutace se o neradu!
      Ziveli

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: