Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 28. 2. 2018.

| Servisne informacije

Kolaps u Prokuplju zbog neočišćenog snega

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Bočne ulice i trotoari već 3. dan neočišćeni; foto: Lj.M.

Dok nadležni tvrde da su sve ekipe na terenu i čiste po prioritetima, većina sporednih ulica u Prokuplju, kao i gotovo svi trotoari neočišćeni su i nakon 3 dana od prvog snega.

Građani uglavnom negativno komentarišu haos na trotoarima, a iz svojih domova izlaze samo oni koji moraju.

Stiče se utisak da je februarski sneg sve iznenadio, pa je nadležnima potrebno dodatno vreme da bi se organizovale službe i počele nešto da rade. Najbolje da čekaju najavljeno otopljenje od petka i ništa ne rade do tada – komentariše jedan Prokupčanin.

2 SNEG PEŠAČKA ZONA pk FOTO LJ.M. Sneg i u pešačkoj zoni; foto: Lj.M.I veliki broj lokalnih putnih pravaca koji vode ka udaljenim planinskim selima još nisu očišćeni, na šta ukazuje i činjenica da su mnoge autobuske linije skraćene ili su potpuno obustavljene.

Sa druge strane, nadležni u JKP Hammeumu tvrde da su njihove ekipe od početka snežnih padavina na terenu, te da se sneg čisti po prioritetima.

Ekipe su na terenu i čiste sneg, a samo prvog dana bačeno je 8 tona soli. Zbog niskih temperatura smanjeno je njegovo dejstvo, pa se prporučuje oprez prilikom kretanja – komentarišu u Hammeumu.

3 sneg glavna ulica PK FOTO LJ.M. Sneg i uglavnoj ulici koju pešaci, zbog neočišćenog snega, "dele" sa vozačima; foto. Lj.M.U Putevima Srbije, u čijoj nadležnosti je održavanje državnih puteva 1. i 2. reda naglašavaju da je već drugi dan na snazi 4. stepen pripravnosti, što znači da je na terenu 9 kamiona sa raonicima za čišćenje snega i posipačima soli, 3 utovarivača, 2 grejdera, 1 buldožer, specijalno vozilo sa frezom, 2 putarska vozila i angažovan je 31 radnik.

Na putevima 1. i 2. prioriteta na pojedinim deonicama na kolovozu ima snega do 5 cm, saobraćaj je otežan i preporučujemo oprez u vožnji. Na putevima 3. prioriteta na kolovozu ima snega preko 10 cm, saobraćaj je jako otežan za sva vozila – ističu u Putevima Srbije.

Oni održavaju ukupno 383 km puta u Topličkom okrugu, od toga 227 u Prokuplju i 156 km u Kuršumliji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    08:45 // 1. 3. 2018.

    samo napredno

  • sasast

    08:12 // 1. 3. 2018.

    Ekipe su na terenu,a nigde ni jednog vozila za ciscenje.Za cetiri dana video jedan grejder parkiran i vozac pusi.Ovo je najgore ciscenje snega unazad destak godina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: