Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 14. 11. 2022.

| Servisne informacije

Kvar na "Krupačkoj rampi" u Pirotu, saobraćajna policija reguliše prelazak vozila

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
prelaz pruga
Prelaz u kvaru; ilustracija; foto: Lj. F.

Kvar na uređaju putnog prelaza na "Krupačkoj rampi" u Ulici Nišavski odred u Pirotu nastao je petak, 11. novembra, a iz preduzeća Infrastruktura železnice kažu da će biti popravljen u četvrtak, 17. novembra. Iz pirotske policije upozoravaju građane da budu posebno pažljivi prilikom prelaza pruge i da će saobraćajna policija pojačano obilaziti taj prelaz.

Kratki kvar se desio i dan pre, u četvrtak, 10. novembra, ali su stručne službe uspele brzo da ga otklone. Ipak, dan kasnije nastao je novi i za popravku će biti potrebno 6 dana.

Kako objašnjavaju u Infrastrukturama železnice, razlog za kvar na tom putnom prelazu je neispravna uključna pedala.

Naime, na ovom putnom prelazu su uključene pedale proizvođača Westinghausa. Takva oprema za putne prelaze ne samo da se više ne proizvodi, niti se može naći na tržištu, nego već godinama nema ni potrebnih rezervnih delova za njih - kažu u preduzeću.

Takvi tipovi uređaja koji regulišu saobraćaj na putnom prelazu na srpskim prugama ugrađivani su pre više decenija samo na prugama Stara Pazova - Subotica i Niš - Dimitrovgrad, pa će jedan demontiran ispravan uređaj sa trase Novi Sad - Subotica koja se rekonstruiše, biti postavljen na "Krupačkoj rampi".

U toku dana na pružni prelaz biće dopremljen demontirani ispravni uređaj. Očekuje se da će stručnjaci Infrastrukture železnica Srbije najverovatnije do četvrtka, 16. novembra, ugraditi i pustiti u saobraćaj automatski putni prelaz.

Podsetimo, bugarska građevinska kompanija Trejs grup predvodi konzorcijum 3 firme koje su dobile posao rekonstrukcije i modernizacije pruge od Sićeva do Dimitrovgrada, a kako je ta firma objavila, posao je vredan skoro 170 miliona evra.

Posao će, pored Trejsa, obavljati i bugarska firma Start Inžinjering i italijanski Armatroi Feroviari, a kako stoji u saopštenju bugarske kompanije, rok za završetak radova je 1.276 dana ili skoro 3,5 godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: