Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 31. 3. 2024.

| Servisne informacije

Letnje temperature na jugu Srbije

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
penzioneri park leto niš
U Nišu temperatura do 29 stepeni; foto: JV/Jelena Mišić

Pretežno sunčano i veoma toplo vreme biće danas na jugu Srbije, temperatura će ponegde ići i do 30 stepeni. Blagi pad temperature očekuje se od utorka, ali meteorolozi ponovo najavljuju letnje dane za naredni vikend.

vreme, reka, nišava, kej Vreme za šetnju; foto: Ljubica Jocić Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Niš će danas biti jedan od najtoplih gradova na jugu - najviša temperatura biće 29 stepeni. U Prokuplju i Pirotu temperatura ide do 27 stepeni, u Leskovcu do 25, a u Vranju do 24 stepena.

Slično vreme meteorolozi najavljuju i za ponedeljak. Prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima moguće je tokom noći, a zatim se očekuje zahlađenje.

Od utorka pad temperature za 7 do 12 stepeni u odnosu na prethodne dane. U utorak promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. U sredu i četvrtak u većini mesta biće suvo sa dužim sunčanim intervalima, dok će kratkotrajna kiša ili pljusak biti izolovana pojava - kažu iz RHMZ.

Od petka ponovo najavljuju pretežno sunčano i sve toplije vreme u celoj Srbiji.

Biometeorološka situacija će biti povoljna za većinu hroničnih bolesnika, a meteoropatske reakcije koje se mogu javiti su nervoza, pad koncentracije i umor. O tome kako se izboriti sa prolećnim umorom govorila je doktorka Danijela Cvetković u emisiji Južnih vesti.

Iako je zbog visokih temeratura sve počelo da cveta ranije, iz Instituta za javno zdravlje u Nišu kažu da nema povećane koncentracije polena u vazduhu. Ipak, građane koji imaju problem sa alergijama savetuju da primenjuju svoju terapiju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: