Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:36, 12. 1. 2021.

| Servisne informacije

MUP: Pojačana kontrola saobraćaja u Nišu, juče otkrivene dve nasilničke vožnje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
policija
U pojačanoj kontroli više od 100 prekršaja u jednom danu; foto: V. K.

Čak 101 saobraćajni prekršaj na teritoriji Niša juče je zabeležila saobraćajna policija, među njima i dve nasilničke vožnje - na delu puta gde je ograničenje 50 izmerena je brzina kretanja jednog vozača od skoro 150 km na sat, a drugi je vozio sa više od 2 promila alkohola u krvi, navode u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Policija zato apeluje na vozače da poštuju propise i sačuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Dan nakon ponovnog dolaska ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u Niš nakon tragedije na Bulevaru Medijana i protesta građana, smenjen je načelnik Saobraćajne policije i najavljena pojačana kontrola saobraćaja.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštavaju da je Uprava saobraćajne policije juče otkrila i procesuirala čak 101 saobraćajni prekršaj, sačinili su 83 prekršajna naloga i podneće 18 zahteva za prekršajni postupak.

Od ukupnog broja prekršaja posebno izdvajamo izmerenu brzinu kretanja vozila od 146,9 km/h na delu puta gde je ograničenje 50 km/h, a otkriven je i prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola od 2,18 promila. Navedeni prekršaji predstavljaju nasilničku vožnju i vozači će biti odvedeni kod dežurnog sudije i procesuirani u skraćenom postupku - navode u MUP.

Iz policije apeluju na vozače da se ponašaju odgovorno, da poštuju saobraćajna pravila i propise i tako sačuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    16:50 // 14. 1. 2021.

    Epa sad ce protestujete da olabave malo jer saboracajna policija trenutno skida kozu za najveću glupost znaci koji li vam djavo trebao da cackate mecku sad na svaku cosku za glupost pisu kazne...

  • pouka

    15:12 // 13. 1. 2021.

    U ulici Vojvode Mišića, ispred Vatrogasnog doma nema trotoara, parkirani sve sami putnički automobili, čiji li su?! I sad, da bi prepešačili taj deo sa detetom ili kakogod, vi mora da se prekrstite da vas neko ne "pokupi". Savetujem da progutate knedlu i vratite se ohoho unazad, na kružni. Da biste se mentalno sačuvali obavezno i sve vreme ponavljajte u sebi "šetnja je dobra za zdravlje"...

  • nema nam druge

    12:30 // 13. 1. 2021.

    Treba po hitno menjati zakon, odmah zatvor, ako treba dozidati deset zatvora i time spasiti bar deset života. Kom izmere alkohol u krvi, iako ne ugrzi drugog, odmah godinu dana, a ko ugrozi ili usmrti maksimalno... Jedino tako bi se svi dozvali u pamet.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: