Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 4. 5. 2023.

| Servisne informacije

MUP najavio kontrole vlasnika oružja zbog tragedije u Beogradu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
policija, nis, januar 2023, foto jelena misic 5
Slede kontrole vlasnika oružja; foto: Jelena Mišić

Nakon tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je učenik sedmog razreda pucao i ubio osam učenika i radnika obezbeđenja, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve vlasnike oružja da svoje oružje drže savesno i da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li drže oružje u skladu sa važećim propisima - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Iz MUP-a apeluju na vlasnike oružja da svoje oružje drže zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlašćenim licima, a posebno deci.

Takođe, apelujemo da vlasnici oružja provere da li oružje drže nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da ključeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje učine nedostupnim drugim licima, posebno deci - kažu.

U narednom periodu, kako najavljuju, biće organizovane neposredne kontrole na adresi prijavljenog prebivališta vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici oružja drže oružje u skladu sa važećim propisima o oružju.

Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da oružje čuvaju nesavesno, tako da može doći u posed neovlašćenih lica i ugrozi bezbednost ljudi, oružje će se oduzeti i podneće se zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o oružju i municiji - kažu iz MUP-a.

Zbog tragedije u Beogradu, u Srbiji će od petka, 5. maja do 7. maja biti dani žalosti. Večeras od 20 sati će i u Nišu biti okupljanja na Trgu kralja Milana kako bi građani odali poštu stradalima.

Kako je saopštio MUP, ubijeno je osam učenika i radnik obezbeđenja. Šestoro dece i nastavnica škole su ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Klinici u Tiršovoj.

Učenik koji je pucao je uhapšen.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    18:56 // 5. 5. 2023.

    Kasno je ,gospodo ! Trebalo je ,odavno,odavno, preventivno vrsiti provere, kaznjavati i oduzimati ! Ovako, po starom srpskom obicaju, " Svako cudo , za tri dana". U,manje od dva dana, skoro 20-oro ubijenih i mnogo ranjenih, sa povredama ,koje nose neizvesnost, dal ce preziveti !?

  • ***

    08:05 // 5. 5. 2023.

    Koliko ima neregistrovanog oruzja to niko ne zna.To je velika opasnost.

    • sozontije

      12:08 // 5. 5. 2023.

      Ovaj minus govori mnogo.Tip se prepoznao. Koliko je takvih?

  • ???

    08:03 // 5. 5. 2023.

    U zgradi imam tri penzionisana oficira i sva trojica imaju pistolje.Ne trezne se.Koliko je takvih?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: