Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 12. 5. 2023.

| Servisne informacije

MUP poziva građane da predaju oružje koje je ostalo nakon smrti vlasnika

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
policija, nis, januar 2023, foto jelena misic 4
Iz MUP-a kažu da građani koji predaju oružje do 8. juna neće snositi nikakvu odgovornost i posledice; foto: Jelena Mišić

Nakon obaveštenja građanima da do 8. juna mogu predati neregistrovano oružje i municiju, iz Ministarstva unutrašnjih poslova kažu da građani do tog datuma, zbog sprečavanja eventualnih zloupotreba, mogu predati i legalno oružje koje im je ostalo u posedu nakon smrti vlasnika.

Neophodno je da se oružje koje je ostalo iza smrti vlasnika preda na čuvanje policiji, zbog sprečavanja eventualnih zloupotreba, do okončanja ostavinskog postupka i određivanja vlasnika, kažu u MUP-u.

Napominjemo da građani koji predaju policiji ovakvo oružje treba da omoguće svoje podatke, kako bi im se izdala potvrda o njegovom deponovanju i o tome obavestila Poreska uprava, kako preminulo lice više ne bi bilo poreski obveznik na oružje, jer je u pitanju legalno oružje koje je u evidencijama Ministarstva unutrašnjih poslova registrovano na preminulu osobu - kažu.

U skladu sa zakonom, svaki građanin kod koga se ovo oružje nalazi, u obavezi je da ga preda MUP-u na čuvanje, do rešavanja pitanja vlasništva nad oružjem.

Naglašavamo da građani koji predaju oružje koje je kod njih ostalo iza pokojnih lica, kao i građani koji predaju nelegalno oružje neće snositi nikakvu odgovornost i posledice, ukoliko oružje predaju do 8. juna 2023. godine - dodaju.

MUP je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvao da ga od 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati. Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • The Dušan

    09:46 // 13. 5. 2023.

    Nije problem ako država ponudi otkup , nije niko od nas dobio oružje na poklon, pištolji danas koštaju 500, 1000e i više. Pa izvolite odrešite kesu.

    • mita

      11:55 // 13. 5. 2023.

      Sta bre da vam plate.Pa ko vas je terao da kupujete nelegalno oruzje.Bolje to predajte,nemojte posle,pa ja nisam znao itd.Nema prastanja.Zatvor.

    • ana

      11:56 // 13. 5. 2023.

      Samo ti cekaj da ti plate.Ko te je terao da kupujes nelegalno oruzje.Neces tako pisati kada odes na 5 godina u zatvor.Bolje ga predaj,da ne bude kasno

    • kika

      11:58 // 13. 5. 2023.

      Platice tebi neko tvoj nelegalni pistolj,kada ti dodje u zatvor u posetu.Jos hoces da vam placaju nelegalno oruzje.Strasno sta pricas.

    • nisliski mohikanac

      16:39 // 13. 5. 2023.

      Čemu odmah zloba.Masa oruzja je legalno kupljena i postala polulegalna izmenom zakona.Plus poziv vazi i za legalno tako da je predlog na mestu.

  • Steva n

    07:42 // 13. 5. 2023.

    IdiJotizam.

  • 1234567890

    17:44 // 12. 5. 2023.

    Neka odu kod vlasnika i neka preuzmu oružje - lično od njega ! Hbga... kad av, av naredi neka ga ispoštuju , on ih hrani i odeva !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: