Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:27, 21. 3. 2020.

| Servisne informacije

MUP starijima: U opštinama gde nema kontakt centara za pomoć, pozovite 192

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
stari
Stariji da se čuvaju virusa i prevaranata; Foto: Vanja Keser

Uskoro će sve opštine imati kontakt centre za pomoć starijima od 65 godina, navode iz policije, a do tada oni mogu da pozovu broj 192, preko kojeg će biti upućeni na kol centre i volontere u svojim mestima. Iz policije poručuju starijima da nikako ne nasedaju i ne daju nikom novac za pomoć.

Starijim građanima zabranjeno je kretanje, u pomoć im priskaču volonteri i komšije, a u narednim danima trebalo bi da svaka opština dobije kol centar, kao što već postoje u mnogim opštinama na jugu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je objasnio da će preko kontakt centara, koji će biti formirani, najstariji sugrađani jednim pozivom moći da dobiju volontere koji će im otići u kupovinu, a usluga dostave namirnica biće besplatna.

Mi ćemo, u saradnji sa drugim državnim institucijama, vrlo brzo imati brojeve telefona kol centara u svim opštinama u Srbiji, na koje će stariji sugrađani moći da se jave. Do trenutka dok to ne uspostavimo, molim vas da zovete sistem 192 preko koga će vas profesionalci iz redova policije uputiti ili na telefone kol centara koji već postoje u vašoj opštini ili će vas upućivati ka volonterskim centrima koji će funkcionisati u policijskim stanicama ili zgradama opštine - naglasio je Stefanović.

Ministar je starije sugrađane zamolio za strpljenje, jer se očekuje veliki broj poziva, i istakao da će svi imati apsolutnu pažnju i da će se izaći u susret svima koji budu zvali.

Stefanović je pozvao građane da budu oprezni i da ne nasedaju na različite ponude prevaranata koji žele da im uzmu novac.

Niste u obavezi, niti bilo kome treba da dajete novac zato što je otišao da vam kupi namirnice i ostale potrepštine. Država Srbija ovo radi za svoje najstarije sugrađane i nemojte, osim novca koji ćete dati za ono što vam je kupljeno, plaćati za usluge donošenja hrane, lekova ili bilo čega drugog. Volonteri, pripadnici policije, vatrogasaci, ljudi iz Crvenog krsta i civilne zaštite i svih drugih koji se u ovo budu uključili biće vam potpuno besplatno na usluzi - poručio je Stefanović.

Podsetimo, kontakt centri za pomoć najstarijima otvoreni su u svim gradovima i opštinama na jugu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • leskovac

    12:58 // 22. 3. 2020.

    U pojedinim leskovačkim apotekama pojavile su se u prodaji pamučne maske za dugotrajnu upotrebu i to po ceni od 330 dinara po komadu. Građani su počeli da negoduju i tvrde da su ih prijavili tržišnim inspektorima koje naši novinari danas nisu uspeli da kontaktiraju.
    Reč je, kako se vidi na računu, o maskama koje proizvodi vlasotinačka fabrika Fiorentino....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: