Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 10. 3. 2017.

| Servisne informacije

Malo kupaca za bogatu ponudu voća i povrća na vranjskim pijacama

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
pijaca vranje 1 foto i.m.
Malo kupaca za domaće proizvode; foto: I.M.

Ponuda vođa i povrća na vranjskim pijacama je prilično velika i to ne samo subotom, kada je u ovom gradu pijačni dan, već se svakodnevno na tezgama na centralnoj gradskoj pijaci, kao i "donjoj“ pijaci mogu pronaći voće i povrće, ne samo sa naših njiva, nego i iz Grčke i Turske.

Ipak, prodavci su uglavnom nezadovoljni prodajom jer, kažu, kupaca je malo.

Ne mogu da se pohvalim da ima posla. Sami proizvodimo, ali prodaja preko nedelje ide loše. Subotom je mnogo bolje – kaže prodavačica iz sela Zlatokop.

Nekoliko kupaca koje smo sreli uglavnom trguju ranim povrćem u manjim količinama, a kažu da je razlog uglavnom visoka cena proizvoda koji se nude na tezgama vranjskih pijaca. 2 Kilogram domaćih jabuka 40 dinara; foto: I.M.

Najskuplji proizvod među povrćem je slatka paprika koja košta 300 dinara, za njom sledi uvozni krastavac koji se kreće od 250 do 280 dinara, a takođe tražene ljute papričice mogu se kupiti po ceni od 15 do 20 dinara po komadu.

Domaće jabuke, za razliku od uvoznih koje koštaju od 80 do 100 dinara, mogu se kupiti za 40 dinara po kilogramu, koliko košta i kilogram krompira.

Najtraženija je zelena salata, koren košta od 30 do 40 dinara, rotkvice od 15 do 20 dinara po vezici, kao i mladi luk za koji je takođe potrebno izdvojiti dvadesetak dinara. Paradajz se takođe dosta kupuje, a cena se kreće od 130 do 180 dinara po kilogramu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: